Mohli by udělat seriál podle knížky od S. Kinga..... Puls.. Tento příběh je velice napínavý, ale asi by se tento postapokalyptický příběh hůř točil :D Snad se někdy Pulsu dočkám.
Přiznám se, že jsem ještě žádnou knížku od Kinga nečetla, i když se na některé chystám už dlouho. Každopádně doma mam připravenou Under the Dome a doufám, že jí stihnu přečíst než začne seriál :)
Vzhledem k tomu, že King je můj nejoblíbenější spisovatel, tak mi tenhle článek udělal radost, hned má pár nových věcí na seznamu Chci vidět! :)
Přiznávám, že nic z uvedeného jsem neviděla. Jen filmy podle Kinga a to je dost velká hrůza (bohužel hrůza jako paskvil a ne zamýšlená hrůza autorova....)
Zářně světlou vyjímkou je Zelená míle.
P.S.: Seriál z Temné věže by byl upa supa mega boží :)
Zelená míle je určitě skvělej film a ze seriálu jsem viděl Městečko Haven.
Od Kinga jsem přečetla jen povídku Rita Hayworthová a vykoupení z věznice Shawshank, podle které byl natočen film. Zbylé povídky z knihy jsem nedokázala přečíst, jelikož horor není nic pro mě. Takže vlastně ani tento spisovatel.
Od Kinga jsem toho viděla docela dost, ale přednost dávám knihám. Ze seriálů jsem viděla několikrát Dům v růžích a momentálně sleduji Královskou nemocnici. Konkrétně Dům v růžích je taková moje srdcovka (stejně jako Zelená míle). K seznamu oblíbených Kingových filmů patří i Hřbitov domácích zvířat, který se mi docela dostal pod kůži.
Celkově se mi jeho filmová, seriálová i knižní tvorba hodně líbí. Nejsou to ty ohrané srandičky, kde hlavní roli hraje krev.
oh velke dakujem za clanok o Kingovi :) je to moja laska... precitala som vela vela knih, zhruba 30, a stale pokracujem ak najdem nejake nove. co sa tyka hore uvedenych sfilmovanych diel. Milujem Haven. Potom som videla Bag of Bones, Salem´s Lot z roku 2004, Storm of the Century, The Shining a The Stand. vsetky okrem Storm of the Century som aj citala takze to mozem porovnat ale to sa ani neda. knihy su vzdy vzdy vzdy lepsie a aj vzdy budu. jeho adaptácie stoja za prd. OK, taka The Green Mile bola skvelá, tak isto The Shawshank Redemption, ani The Mist nebolo az take zle ale zbytok?? kazdopadne, nikdy neodolám a pozriem si všetko na čo narazím. Takže neodolám ani Under The Dome, kniha bola super takze tomu dám šancu :) ps.Bag of Bones bola moja prvá kniha ;-)
a čo by som chcela vidieť sfilmované ja? všetko :) milujem Desperation / The Regulators, The Dark Half, The Black House, IT /moja oblubena/ atd. niektore z tychto boli sfilmovane - IT, Desperation a mozno aj ine ale videla som tieto dva a nic moc teda :)
Ja som od Kinga ešte nič nečítala, no určite sa chystám Under the Dome, keďže si chcem pozrieť seriál, a takisto Carrie, kvôli filmu. S ostatných seriálov som ešte tiež nič nevidela.
Od Kinga jsem četla jen Holčičku, která měla ráda Toma Gordona, a tím jsem s ním skončila, protože si kvůli nočním můrám nenechám ukradnout klidný spánek:) Na žádný seriál se určitě zlákat nenechám, ale Shawshank Redemption miluju.
Tak zatím se dívám jen na Haven, ale nějaké série a minisérie mě v článku zaujali, a rozhodně se na ně chci podívat. Ke Kingovým knížkám jsem se ještě nedostal, ale už mam nějaké doma a až si najdu čas rozhodně si je přečtu.
Nic z toho jsem neviděla, ale zaujal mě seriál Under the Dome, který se má letos objevit, tak už to mám raději uložené v seznamu Chci vidět =)
Majef napsal(a):
Mohli by udělat seriál podle knížky od S. Kinga..... Puls.. Tento příběh je velice napínavý, ale asi by se tento postapokalyptický příběh hůř točil :D Snad se někdy Pulsu dočkám.
Puls by byl fakt celkem zajímavý, ten apokalyptický svět, kde se virus šíří přes mobilní signál by nemusel být vůbec špatný... na druhou stranu by to ale bylo jen takové Falling Skies (nebo Revolution), jen by místo alienů byly "telefoňáci"... :)
A co se týče dalšího... hodně se těším na Under The Dome, ale s tou mladou blonckou ze Secret Circle to u mě už teď kleslo :D Haven má s tou povídkou společná jména jen některých postav a možná trochu ten příběh o Dítěti z Koloráda, jinak si to žije vlastním životem... ale nevím, jak moc je ten příběh stejný, nečetl jsem, takže na to by odpověděla channina, která to myslím četla... :)
A už dlouho čekám, jestli se někdo hecne a zfilmuje Dlouhý pochod... ale nevím, nevím, jestli se to podaří, když jsou tu Hunger Games... :/ Ale na to, že ta kniha byla napsána v roce 1979, je hodně nadčasová...
Od Kinga (doma mu říkáme familiérně Mistr Stýv a uznale u toho pokyvujeme) jsem přečetla desítky knížek a nedám na něj dopustit :) Bohužel vytvořit podle jeho knížky obstojný film je oříšek. To co je v knížce "stylově béčkový" a "správně zvrácený" ve filmu většinou zůstane jenom béčkový - čest vyjímkám :) Kdo předem četl knížku se nenechá filmovou verzí rozhodit, ale dost často si říkám, jak moc u toho trpí nezaujatý pozorovatel :D
Z výběru je moje největší srdcovka The Stand a Kingdom Hospital. A rozhodně se těším na Under the Dome, podle mě jedna z jeho nejtemnějších knížek, co se týká celkový atmosféry, tak uvidíme, jak se s tím poperou :)
Když s Kingem je to těžký, ty jeho knížky jsou snad nepřeveditelný na plátno. Jak já nesnáším, když vynechají půlku postav, půlku děje a zbytek ještě úplně změní, že snad zůstane jenom stejný název a atmosféra knihy je úplně fuč. Já od těch adaptací asi čekám strašně moc a pak je to zklamání o to větší.
Furiant napsal(a):
A už dlouho čekám, jestli se někdo hecne a zfilmuje Dlouhý pochod... ale nevím, nevím, jestli se to podaří, když jsou tu Hunger Games... :/ Ale na to, že ta kniha byla napsána v roce 1979, je hodně nadčasová...
Přesně moje slova. Takový Frank Darabont by se mohl hecnout. Já bych ráda viděla i novější verzi Running man, protože ta s Arnoldem, to byla hrůza.
Na Under the dome se už těším. A článek mi připomněl Nightmares and Dreamscapes, tak se tady zrovna bavím u malých střílejících vojáčků v Battleground.
Z toho, co tu je vyjmenováno jsem viděl Nightmares and Dreamscapes a The Stand. NaD nebylo nic moc, ale The Stand je skvělý. Tak nějak jsem si myslel, že Under the Dome bude něco podobného, ale jak tak čtu knížku, tak to tak nevypadá. Každopádně jestli jste Under the Dome zatím nečetli, tak se neděste toho, že to má skoro 1000 stránek, čte se to skoro samo a je to neskutečně chytlavé. Jestli to v seriálu nepokazí, tak by to mohla být paráda.
Miluji Rose Red, od první chvíle kdy jsem na to náhodou natrefila v televizi, když jsem zrovna nemohla usnout :-D Jinak tento článek jsem vděčná, díky němu mám další seriály, které chci vidět :-)Je pravda, že jsem se čtením S.Kinga teprve začala, mám právě rozečtenou minisbírku povídek: Všechno je definitivní, a zatím jsem nadšená ...
King je můj oblíbený autor, četla jsem vše...v mé knihovně je také vše, a ve filmotéce mi chybí jen Nemocnice, ale...mám dojem, že opravdu je dost nepředložitelný na plátně. Jsou vyjímky, některé filmy jsem si oblíbila např. Pavučina snů, Mlha, To (kultovní :-) filmeček), staré Kukuřičné děti a dost dalších. Je pro mě ale naprostým zklamáním Osvícení s Nicholsonem, dávám přednost dvoudílnému tel. zpracování. Fantazie při čtení knih se holt nic nevyrovná :-) , ale na Under se moc těším...kniha byla super!
Jo a komiksy mě moc neberou, ale taky je mám!