Diskuze k článku Novinka pod lupou: WandaVision (Disney+)
BuBBleS
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
15. 1. 2021 / 18:20:17 (před 3 roky)
off

ragelly to myslím shrnula dobře, tohle nejde hodnotit ani po prvních dvou epizodách, protože to jede ve stejném duchu :)
95 % času je věnováno tomu imaginárnímu sitkomovému světu a nějaké náznaky prosvítají jen velmi vzácně a pomalu. troufal bych si to nazvat seriálovou vatou, ale věřím, že u maratonového sledování to nebude vadit. vyloženě nudné to není, jen to prostě s Marvelem příliš nesouvisí a svým způsobem je to absurdní. ale věřím, že postupně to bude přecházet do normálního světa, otázka je, jak rychle a jakým způsobem.

Anyk
Redaktor | Cool level: 49 | Chip
15. 1. 2021 / 18:41:09 (před 3 roky)
off

"Metflix", "těšing" ragelly dneska jede! :-) děkuji za Tvou recenzi, dnes jsem si z ní dokázala udělat dobrý obrázek o pilotu, aniž bych ho nebo trailer viděla. To asi nebude pro mě, ostatně i poster mi je nesympatický. Ale pobavilo mě, že jsem vůbec nepoznala Elizabeth Olsen na posteru, taková "panička" z předměstí :-)

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
15. 1. 2021 / 18:43:28 (před 3 roky)
on
Anyk napsal(a):

"Metflix", "těšing" ragelly dneska jede! :-) děkuji za Tvou recenzi, dnes jsem si z ní dokázala udělat dobrý obrázek o pilotu, aniž bych ho nebo trailer viděla. To asi nebude pro mě, ostatně i poster mi je nesympatický. Ale pobavilo mě, že jsem vůbec nepoznala Elizabeth Olsen na posteru, taková "panička" z předměstí :-)

Těšing je záměrně, Metflix... ach jo 🙈🤦‍♀️ profesionální deformace očividně 😂 Hlava myslí Metrix, prsty automaticky píšou (M/N)etflix 😅

Editováno: 1x | Naposledy: 15. 1. 2021 / 18:44:30
Hitchhiker
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
15. 1. 2021 / 18:53:31 (před 3 roky)
off
ragelly napsal(a):

Těšing je záměrně, Metflix... ach jo 🙈🤦‍♀️ profesionální deformace očividně 😂 Hlava myslí Metrix, prsty automaticky píšou (M/N)etflix 😅

A já myslela že je to záměrné spojení Marvel a Netflix :D

For crying out loud!
ragelly
15. 1. 2021 / 18:54:58 (před 3 roky)
on
Hitchhiker napsal(a):

A já myslela že je to záměrné spojení Marvel a Netflix :D

Akorát tohle je Disney+ :D

Anyk
Redaktor | Cool level: 49 | Chip
15. 1. 2021 / 20:12:41 (před 3 roky)
off
ragelly napsal(a):

to jo, ale postavy Marvelu, ne? já tomu nerozumím, tohle jde úplně mimo mě :-) Já věděla, že "těšing" je schválně, líbilo se mi to a pobavilo mě to. Já mám taky vlastní slovník. "výkladový slovník Agnes" tomu říká brácha a tuze se tím baví. "tuze" je tam taky, mimochodem. takže se mi líbí, když má někdo podobnou "úchylku" 🦄 :-) takže, jen tak dál! 👍

Hitchhiker
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
15. 1. 2021 / 20:25:02 (před 3 roky)
off
ragelly napsal(a):

Chybička se vloudila :D

For crying out loud!
ragelly
17. 1. 2021 / 01:33:28 (před 3 roky)
on

V článku už najdete i názor jesmota, tak si můžete počíst další názor na první epizodu :)

ragelly
6. 3. 2021 / 12:45:47 (před 3 roky)
on

Dokoukáno. Byla to zábava, ale že bych z toho byla nějak odvařená, to se říct nedá. Hodnotím solidními 70 procenty.

I když jsem viděla většinu Marvelovek, nepovažuju se za nějakého velkého fanouška. Filmy mě baví, ale nic si z nich nepamatuju :D Takže jsem třeba vůbec nepochopila závěrečnou potitulkovou scénu a prosím, jestli by mi někdo mohl napsat do zprávy, o kom to byla řeč, ať se trošku chytnu... tak nic, jak píšu závěr a čtu si recap, tak je to tam zmíněno :D

Styl seriálu se mi líbil. Narážky na staré klasiky, průlet mezi jednotlivými dekádami, a pak se to tam hezky všechno spojilo a dalo do souvislostí. Seriál ukázal více žánrů a rovin, rozhodně byl hodně nevšedně a zajímavě vytvořen, takové zpracování příběhu se nevidí každý den. Jasně, ne každému to sedne, ale originalita se tvůrcům upřít nedá.

Hlavním hrdinům to spolu sluší. Jen by mě zajímalo, kam se poděl bílý Vision, a samozřejmě taky to, jaké nové schopnosti a moc má Scarlet Witch. Že bychom se odpovědí dočkali v nadcházejících filmech?

Jsem zvědavá, co Disney+ předvede ve svých marveláckých seriálech dál. Laťka je nastavená solidně vysoko. Falcon vypadá, že bude klasická akčňárna, každopádně jsem zvědavá a těším se.

Závěr:
Relativně uzavřený. Wanda porazí Agathu a kompletně se promění ve Scarlet Witch. Obě se vrací na zem a Wanda promění Agathu ve vtíravou sousedku, tedy v roli, kterou si čarodějnice sama vybrala, a navždy ji uvězní ve Westview. Wanda jde s dětmi a Visionem domů, popřeje dětem dobrou noc a láskyplně se rozloučí s Visionem. Následně Hex transformuje jejich dům do prázdného pozemku, který zde byl na začátku, a Wanda se jde projít po ulici, kde narazí na Monicu. Řekne jí, že zatím nerozumí své velké síle, ale jednou jí porozumí, a odlétá pryč, zatímco na místo přijíždí agenti.

Potitulková scéna: Jimmy má na starosti vyšetřování Westview. Jedna z agentek vezme Monicu na osamělé místo a odhalí se jí jako Skrull a řekne jí, že jí poslal přítel její matky, který se s Monicou chce setkat. Hrdinka se zeptá kde a Skrull ukáže nahoru - na vesmír, kde jsme naposledy viděli Nicka Furyho ve Spider-Man: Far From Home.

Potitulková scéna 2: Wanda se stáhla do malé chatky v odlehlých horách. Sledujeme jí, jak jde z terasy dovnitř a vidíme, že samotná Scarlet Witch je uvnitř v pokoji a studuje knihu kouzel Darkhold, zatímco se jí v hlavě ozývají ozvěny jejích dětí, o které přišla, když se Westview vrátilo zpět do normálu.