Nejsem člověk, co se často hrabe v sémantice, ale podle mě "pilot" nebo "pilot seriálu" pořád poukazují na první epizodu seriálu, ne? Nebylo by lepší u druhé varianty použít "epizoda seriálu", když se to může týkat celé série/seriálu?
Matuush napsal(a):
Nejsem člověk, co se často hrabe v sémantice, ale podle mě "pilot" nebo "pilot seriálu" pořád poukazují na první epizodu seriálu, ne? Nebylo by lepší u druhé varianty použít "epizoda seriálu", když se to může týkat celé série/seriálu?
Podle mě je to dobře. Buď pilot, ve kterém se děje xy, nebo seriál, ve kterém se děje xy. To spíše ta epizoda je zavádějící, mohlo by se jednat o jakoukoliv epizodu, ne jen pilot. To by musela být "první epizoda seriálu, ve kterém...".
Matuush napsal(a):
No cíl je vždycky pilot. Jen u jednoho se to o co jde musí stát v pilotu a u druhého to je jedno (když dám absurdní příklad, tak pilot zombie seriálu, splním i seriálem, kde se zombíci probudí třeba až v 2. epizodě a v pilotu po nich nemusí být ani stopa).
Tak pilot na datum narození mám za sebou. Moc na výběr nebylo (2 seriály), tak snad se tahle kategorie nebude opakovat moc :D
loni se mi témata líbila víc, ale ještě jich máme spoustu neodhalených, takže nechválím den před večerem :D už se každopádně nemůžu dočkat, jaké seriály mě na plné čáře zklamou a jaké nečekané poklady objevím, protože o to tu jde :-) díky
Fruiko napsal(a):
No cíl je vždycky pilot. Jen u jednoho se to o co jde musí stát v pilotu a u druhého to je jedno (když dám absurdní příklad, tak pilot zombie seriálu, splním i seriálem, kde se zombíci probudí třeba až v 2. epizodě a v pilotu po nich nemusí být ani stopa).
Přiznávám, že mi chvíli trvalo, než mi docvaklo, jak je to myšleno. 🤦♀️ Prostě se to buď týká pilotní epizody zhlédnuté 2021 nebo seriálu, jehož pilot byl zhlédnutý 2021. Got it!!! 👍🤓
13. Pilot seriálu, který měl premiéru ve stejný měsíc, kdy ses narodil/a (na roku nezáleží) - asi není úplně špatné narodit se v září. :)
Uvidíme, jak to letos půjde. Je to u mě s těma výzvama obecně dost bída. :D
Tak seriály na všech 15 témat vybrány a už jsem začala sledovat. Jen seriál v měsíci mého narození byl oříšek něco najít tedy. Ale nakonec jsem si vybrala Family Tools, takže pro mě novinka a jsem na to zvědavá až na tento seriál přijde řada :)
Super, už se těším na plnění.
Jen teda mně by pomohlo, kdybych si tam ty seriály mohla nasázet, že chci vidět zrovna ten, než to pak hledat v seznamech. A pak si to tam odškrtnout, že jsem to viděla 🤔. Vím, že si je tam můžu napsat, ale to by mě mátlo, že už mám splněno...
kumla napsal(a):
Super, už se těším na plnění.
Jen teda mně by pomohlo, kdybych si tam ty seriály mohla nasázet, že chci vidět zrovna ten, než to pak hledat v seznamech. A pak si to tam odškrtnout, že jsem to viděla 🤔. Vím, že si je tam můžu napsat, ale to by mě mátlo, že už mám splněno...
Já jsem to vyřešila tím, že jsem si založila vlastní seznam na letošní výzvu a ke konkrétnímu seriálu jsem si zapsala kategorii/kategorie, které splňuje.
Na Databází knih to ovšem je docela šikovně tak, že je přidaná nepřečtená kniha vybledlá a až po odškrtnutí se vybarví a započítá, takže je na první pohled jasné, že je nebo není splněno.
Mně by se ovšem více líbilo, kdyby šlo k jednotlivým bodům zadat víc než jeden seriál. (I když si nedělám iluze, že bych výzvu splnila na 200 %, u té poslední mi bylo líto některých seriálů, které se mi tam už nevešly).
Kolombo napsal(a):
Tak pilot na datum narození mám za sebou. Moc na výběr nebylo (2 seriály), tak snad se tahle kategorie nebude opakovat moc :D
(13. Pilot seriálu, který měl premiéru ve stejný měsíc, kdy ses narodil/a (na roku nezáleží) / nebo hardcore verze: zkuste seriál ze dne vašeho narození (filtr po dnech))
nevim, ale me nechce filtr pro hardcore verzi pustit pod rok 2011 ;-( ....
Pipa22 napsal(a):
(13. Pilot seriálu, který měl premiéru ve stejný měsíc, kdy ses narodil/a (na roku nezáleží) / nebo hardcore verze: zkuste seriál ze dne vašeho narození (filtr po dnech))
nevim, ale me nechce filtr pro hardcore verzi pustit pod rok 2011 ;-( ....
Na to je finta, v adrese ručně změnit rok :)
Litocha napsal(a):
Nebo případně Wikipedia pro USA premiéry, pokud finta nepomůže :)
A to jsem si v minulém roce stěžoval na hrozně těžkou výzvu v podobě pilotu seriálu, kde jsou malé děcka.. :D no letos jste se teda vyznamenali..
Romix napsal(a):
A to jsem si v minulém roce stěžoval na hrozně těžkou výzvu v podobě pilotu seriálu, kde jsou malé děcka.. :D no letos jste se teda vyznamenali..
Jsme se vrátili v minulosti k tomu sexu, co dětem předcházel. ;-)
jo, výzva je výzva! Dobrý, to se Vám letos povedlo :)
Ta "nápověda" pro únor mě trochu děsí.
No není to pech, 17.4.2011 premiéra Hry o trůny a pak už jen hromada dokumentů, reality show nebo korejský seriály :D
Ale já tu hardcore verzi zdolám :D
Nápověda - myslím, že by to mohlo být něco z žebříčku nejoblíbenějších nebo nejčastějších v TOP 10.
Tak já jsem zatím seriálou výzvu nikdy nedělala, ale letos to teda zkusím. Akorát musím hledat kraťoučké seriály, jelikož neumím kouknout jen na pilot a nechat to být. :D Letos jsem zatím viděla 5 pilotů a 3 vím, kam dám. Každopádně to vypadá, že se letos konečně dostanu k seriálům, o kterých už x let přemýšlím... :D Noo, asi bych měla začít používat tu vychytávku "chci vidět," které jsem se doteď vyhýbala, jelikož by mi vytvořila nekonečný seznam... Zrovna teď by se mi hodil :D
AislinK napsal(a):
Tak já jsem zatím seriálou výzvu nikdy nedělala, ale letos to teda zkusím. Akorát musím hledat kraťoučké seriály, jelikož neumím kouknout jen na pilot a nechat to být. :D Letos jsem zatím viděla 5 pilotů a 3 vím, kam dám. Každopádně to vypadá, že se letos konečně dostanu k seriálům, o kterých už x let přemýšlím... :D Noo, asi bych měla začít používat tu vychytávku "chci vidět," které jsem se doteď vyhýbala, jelikož by mi vytvořila nekonečný seznam... Zrovna teď by se mi hodil :D
O tom nekonečném seznamu ve Chci vidět mi povídej :D. Mě tam za poslední dobu nakynulo tolik seriálů, že tam toho mám snad víc než ve watchlistu jako takovém :D.
Dotaz, můžu v tom, kde se počítá počet písmen v názvu, jít podle názvu v originále? Dala jsem si do výzvy The Undoing a ukazuje se mi to jako Mělas to vědět, což ovšem 10 písmen není. :D Možná hloupá otázka, ale zkouším výzvu poprvé, tak nevím :)
AislinK napsal(a):
Dotaz, můžu v tom, kde se počítá počet písmen v názvu, jít podle názvu v originále? Dala jsem si do výzvy The Undoing a ukazuje se mi to jako Mělas to vědět, což ovšem 10 písmen není. :D Možná hloupá otázka, ale zkouším výzvu poprvé, tak nevím :)
Jj můžeš CZ i originální název.
ragelly napsal(a):
Jj můžeš CZ i originální název.
paráda, díky za info :)
Tak letos už do toho nejdu. Nelíbí se mi to a nemám tolik času abych to trávil díváním se jenom na něco abych něco splnil a dávat jenom něco na co jsem se díval i tak nemůžu, musel bych splnit vše nebo nic, teď vybírám nic :). Díky za snahu.
Už sa veľmi teším. Hlavne oceňujem, že tento rok žiaden CZ/SK pilot a žiadne deti :D
Inak by bolo ozaj super dať ku každej kategórii priestor pre vlastné poznámky, kde by sme si mohli v priebehu roka dopisovať potenciálnych kandidátov a potom do oficiálnej kolonky dať až finálny výber. Takisto tie zoznamy by mali byť priamo pri kategóriách (nebolo to už tak v minulosti?).
sonkad napsal(a):
Takisto tie zoznamy by mali byť priamo pri kategóriách (nebolo to už tak v minulosti?).
Však tam jsou.
Fruiko napsal(a):
Však tam jsou.
Bože, som slepá, sorry, samozrejme sú tam :D
sonkad napsal(a):
Bože, som slepá, sorry, samozrejme sú tam :D
Nejsi první. Už jsem se začínal bát, že se zobrazují jen mně.
Fruiko napsal(a):
Nejsi první. Už jsem se začínal bát, že se zobrazují jen mně.
Neviem, ako u iných, ale u mňa bol problém to, že som čakala, že budú inak zvýraznené (namodro a pod.) :D
Litocha napsal(a):
musim na to jinak, protoze pro moji hardcore verzi nema SZ zapisovane epizody :D a ani odkaz ve wiki nepomohl, v dany den a rok jsem proste zatim pilot nenasla, uff
Pipa22 napsal(a):
musim na to jinak, protoze pro moji hardcore verzi nema SZ zapisovane epizody :D a ani odkaz ve wiki nepomohl, v dany den a rok jsem proste zatim pilot nenasla, uff
Když řekneš den, tak ti můžu vyjet přímo z DB. Co jsem koukal, tak každý den má minimálně šest pilotů a to včetně 29. února.
Fruiko napsal(a):
Když řekneš den, tak ti můžu vyjet přímo z DB. Co jsem koukal, tak každý den má minimálně šest pilotů a to včetně 29. února.
diky, pisla jsem do zpravy prislusny den/mesic a rok ;-)
Pipa22 napsal(a):
diky, pisla jsem do zpravy prislusny den/mesic a rok ;-)
Však na rok se nehraje. ;-)
Fruiko napsal(a):
Však na rok se nehraje. ;-)
pochopila jsem vysvetleni v druhe casti v zadani, ze u hardcore verze i s rokem...
jinak je to samozrejme bez toho roku dostupnejsi a dohledatelne snadno, diky
Pipa22 napsal(a):
pochopila jsem vysvetleni v druhe casti v zadani, ze u hardcore verze i s rokem...
jinak je to samozrejme bez toho roku dostupnejsi a dohledatelne snadno, diky
Lehká verze: měsíc
Těžká verze: měsíc i den
Teď si nevybavuju, ale je možné zadat jeden seriál do více kategorií, pokud je splňuje?
Fruiko napsal(a):
Lehká verze: měsíc
Těžká verze: měsíc i den
:D
Miro_CZ napsal(a):
Teď si nevybavuju, ale je možné zadat jeden seriál do více kategorií, pokud je splňuje?
Ne.
Ahojky :) dotaz.... ve článku je: Pilot seriálu, ve kterém se naráží na jiný seriál, ale ve výzvě je Pilot, ve kterém se naráží na jiný seriál... Máme tedy hledat pilot nebo seriál??? Předem díky za info ;) :)
Btw. Letos to bude tedy makačka ;) :) už se těším na další výzvy, které nám postupně zveřejníte ;) :) to bude masakr :D a Ještě k tomu jste nám to zavařili Pilotem 🙈 To bude občas těžké najít 🙈 Aspoň pro mě :D
Tak jasně, že do toho zase půjdu, obvykle výzvu plním taknějak samovolně, že se mi daří umísťovat to, co bych stejně sledoval. Ikdyž teda s mapou bude asi docela problém, ta moje je už hodně červená.
Jen teda koukám, že si pořád nemůžu vyplnit výzvu předem na webu. To je takový problém (po vzoru třeba DBK, kde si většina lidí vyplní výzvu 1.1. a při "přečtenp" se výzva sama přepočítá) počítat procenta jen u seriálů, kde mám odsledovaný pilotní díl?
arthurcz napsal(a):
Tak jasně, že do toho zase půjdu, obvykle výzvu plním taknějak samovolně, že se mi daří umísťovat to, co bych stejně sledoval. Ikdyž teda s mapou bude asi docela problém, ta moje je už hodně červená.
Jen teda koukám, že si pořád nemůžu vyplnit výzvu předem na webu. To je takový problém (po vzoru třeba DBK, kde si většina lidí vyplní výzvu 1.1. a při "přečtenp" se výzva sama přepočítá) počítat procenta jen u seriálů, kde mám odsledovaný pilotní díl?
Docela jo. Uvažuji o poznámkách k jednotlivým kategoriím, ale i ty by mi zabraly nějakou dobu.
Fruiko napsal(a):
Docela jo. Uvažuji o poznámkách k jednotlivým kategoriím, ale i ty by mi zabraly nějakou dobu.
Tak se podivej, jak to maj na DBK. Zadám nepřečtenou: je šedivá, procenta se nemění. Označím knížku jako přečtenou a ejhle je ve výzvě barevná a přičetlo se 5%. Nejaký poznámky bych do toho vůbec netahal, tohle je jednoduchý a elegantní a nemusím si výzvu patlat mimo web v texťáku ...
arthurcz napsal(a):
Tak se podivej, jak to maj na DBK. Zadám nepřečtenou: je šedivá, procenta se nemění. Označím knížku jako přečtenou a ejhle je ve výzvě barevná a přičetlo se 5%. Nejaký poznámky bych do toho vůbec netahal, tohle je jednoduchý a elegantní a nemusím si výzvu patlat mimo web v texťáku ...
No tam jde o to, jak to pak mají ukládaný. Já bych musel předělat celý background, protože výzva víceméně jede na tom, jak se to vymyslelo v 2017 a musel bych nějak převést i ty minulé.
Poznámky řeší problém, kdy máš třeba víc kandidátů na jednu kategorii.
Kolombo napsal(a):
Nebo případně Wikipedia pro USA premiéry, pokud finta nepomůže :)
Tak v mém roce a měsíci nebylo vůbec nic 😂
Katka The Hero napsal(a):
Tak v mém roce a měsíci nebylo vůbec nic 😂
Já to bral podle data narození. Přesné datum, ale rok mnohem později. V přesný den žádný pilot nebyl :D
Jestli bude únorová výzva, to co si myslím, že bude, tak jsem začínala propadat panice, že to nedám. Ale ukázalo se, že kromě upírů a trůnu by tam pro mě mohly zůstat 2-3 jiné možnosti :)
Mončéz napsal(a):
Pardon, asi jsem blbá, ale co je antologie? :D
Seriál, který má v každé sérii vlastní příběh, postavy, případně i jiné herce, nebo může být i každý díl takto uzavřený a jiný, např. Fargo, American Horror Story, True Detective, Room 104, American Crime Story atd. :)
Kolombo napsal(a):
Já to bral podle data narození. Přesné datum, ale rok mnohem později. V přesný den žádný pilot nebyl :D
U mě je blbý, že jsem narozená v červenci a to toho bohužel obecně moc nevychází, podle mě nejhorší měsíc 😂
U mě je blbý, že jsem narozená v červenci a to toho bohužel obecně moc nevychází, podle mě nejhorší měsíc 😂
Poor girl :-). Červenec je na ty premiéry fakt skoupý.. Asi to bude chtít tu easy verzi :-). I když, možná i ta bude ve tvém případě trochu hard-core...
Zkus ten odkaz na wiki, co jsem posílal předtím. Koukám na něj a je tam kolem 10 seriálů v červenci ročně (hrubým odhadem). Třeba červenec 2006 a 2007 toho bylo docela dost.
Já na tom odkazu našel na své datum jenom 2 seriály a pilot jsem našel k tomu abecedně prvnímu a časově výhodnějšímu :D A už chápu proč Goodwin Games FOX stáhnul na 7 dílů a při první příležitosti z vysílání :D
Ja by som sa chcela prihovoriť za miesto na poznámky. Nemusia byť ani pri každej kategórii, úplne by stačilo jedno miesto (na začiatku / na konci). Bolo by to možné, prosím? Fruiko (dúfam, že som dobre označila, ešte som nikdy nikoho neoznačovala :D)
Taky mám červenece a asi budu muset přetrpět The Baby-Sitters Club. Jinak v červenci 1023 seriálů z databáze. Výpis nejpopulárnějších.
Lill napsal(a):
Ja by som sa chcela prihovoriť za miesto na poznámky. Nemusia byť ani pri každej kategórii, úplne by stačilo jedno miesto (na začiatku / na konci). Bolo by to možné, prosím? Fruiko (dúfam, že som dobre označila, ešte som nikdy nikoho neoznačovala :D)
Poznámky jsou hotové.
Fruiko napsal(a):
Poznámky jsou hotové.
Perfektné! Ďakujem veľmi pekne, presne takto som si to predstavovala. :-)
Fruiko napsal(a):
Taky mám červenece a asi budu muset přetrpět The Baby-Sitters Club. Jinak v červenci 1023 seriálů z databáze. Výpis nejpopulárnějších.
Super, koukám, že tam je i přímo mé datum 😀
Letos se k výzvě vracím, mrzí mě že jsem to minulý rok nezvládla, ale letos to dám:D Ještě že se to dá postahovat. Takže díky za výzvu :D
Prosím můžu se zeptat, zda splňuje pilot Game of Thrones položku číslo 7? Nenapadá mě jiný seriál, kde bych mohla narazit na něco odhaleného. Vím že se to zdá neskutečné, ale já jsem opravdu neviděla ani minutu seriálu, ale co bych kvůli výzvě neudělala :D
Hitchhiker napsal(a):
Letos se k výzvě vracím, mrzí mě že jsem to minulý rok nezvládla, ale letos to dám:D Ještě že se to dá postahovat. Takže díky za výzvu :D
Prosím můžu se zeptat, zda splňuje pilot Game of Thrones položku číslo 7? Nenapadá mě jiný seriál, kde bych mohla narazit na něco odhaleného. Vím že se to zdá neskutečné, ale já jsem opravdu neviděla ani minutu seriálu, ale co bych kvůli výzvě neudělala :D
Hru o trůny můžeš použít určitě
Hitchhiker napsal(a):
A v Love Life nic nebylo?
Našiel by sa prosím niekto, kto by mi dal nejaký tip na:
- Pilot s dĺžkou nad 65 minút a
- Pilot seriálu, ktorého názov tvorí viac ako 5 slov?
Fruiko napsal(a):
A v Love Life nic nebylo?
To už mám jako antologii. Jinak jsou antologie většinou horory a to už radši ty Hry :D Ale děkuji za poradu :D
Hitchhiker napsal(a):
To už mám jako antologii. Jinak jsou antologie většinou horory a to už radši ty Hry :D Ale děkuji za poradu :D
Tak ještě doporučím Bridgerton.
Fruiko napsal(a):
Tak ještě doporučím Bridgerton.
A jó, četla jsem to v novinkách a úspěšně zapomněla :) Díky Sváťo, díky :D
HansNovy napsal(a):
Hru o trůny můžeš použít určitě
Mně je jasné že se to v seriálu odhaleninami jen hemží, ale nebyla jsem si jistá pilotem. Děkuji :D
Hitchhiker napsal(a):
A jó, četla jsem to v novinkách a úspěšně zapomněla :) Díky Sváťo, díky :D
Ten má teda náhodou i 10 písmen. Takže to zase bude dilema. :D
Fruiko napsal(a):
Ten má teda náhodou i 10 písmen. Takže to zase bude dilema. :D
Tož to je jednoduché. V rámci kulturního rozhledu vezmu oba :D
LuciaG napsal(a):
Jestli rád něco o vaření tak něco od Gordna(Víc jak 5 slov). No a u těch 65 minut je nápověda a z toho já zkusím asi něco českého Atentát,Expozitira nebo České století. A jak vidím tak je tam i Downton Abbey, další hitovka co šla komplet mimo mě. Jinak bych se podívala na Firfly,Pohotovost nebo Dead like me,ale to již všechno viděno :D
Hitchhiker napsal(a):
Jestli rád něco o vaření tak něco od Gordna(Víc jak 5 slov). No a u těch 65 minut je nápověda a z toho já zkusím asi něco českého Atentát,Expozitira nebo České století. A jak vidím tak je tam i Downton Abbey, další hitovka co šla komplet mimo mě. Jinak bych se podívala na Firfly,Pohotovost nebo Dead like me,ale to již všechno viděno :D
Ďakujem. Nič z toho som nevidela, takže mám z čoho vyberať.
LuciaG napsal(a):
Ďakujem. Nič z toho som nevidela, takže mám z čoho vyberať.
Jestli chceš větší výběr, tak u výzvy s názvem nad 5 slov je taky seznam ;D.
LuciaG napsal(a):
A seznam k dlouhým pilotům je tady :)
Mně se výzva moc líbí, jsou jiná témata oproti předchozím rokům, a tím, že je lockdown, pořád na něco koukám, tak mám půlku z těch zobrazených témat splněno :)
A jak to prosím vypadá s filmovou výzvou?
Mate, prosim, nejake tipy na 9.? Tedy pilot, ve kterém se naráží na jiný seriál... ?
Diky predem
Edit: podarilo se mi najit verejny seznam :D. Diky za nej, snad se urodi neco z nej :-).
Môže byť 9. aj narážka na Harry Pottera?
Pilot seriálu, který měl premiéru ve stejný měsíc, kdy máš narozeniny (na roku nezáleží).
Objevil jsem tady u vás v měsíci duben seriál Endeavour, na který zrovna teď koukám, ale oni vydali epizodu s01e00 už rok předtím a bylo to myslím v lednu, tak teď nevím, co s tím :D
Jinak seriál s dlouhým pilotem.. doporučuji Zen, je to fajnová minisérie :)
vladino32 napsal(a):
Môže byť 9. aj narážka na Harry Pottera?
Pochybuju. Jsou to filmy (a prvotně knížky).
Domic napsal(a):
Můžu použít jeden seriál do více kategorií?
Ne, ke každé kategorii jiný seriál.
Litocha napsal(a):
Ne, ke každé kategorii jiný seriál.
Každému poradíš a mně ne? :D