Diskuze k článku Seriálová výzva 2020: Vyhodnocení
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
11. 1. 2021 / 16:19:46 (před 3 roky)
off

Super článek a statistika, upřímně mě v nejlepší pětce pár seriálů překvapilo.

Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
11. 1. 2021 / 16:24:03 (před 3 roky)
off

Tak nakonec jenom ve dvou kategoriích mám seriál z TOP 5 :D Čekal jsem, že záběr bude letos větší :D

Non cuspi causa qui non debe cuspire
hanee
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
11. 1. 2021 / 16:25:21 (před 3 roky)
off

A znova :D děkuji, filmová bude také?

Nejlepší film je seriál.
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
11. 1. 2021 / 16:27:12 (před 3 roky)
off
hanee napsal(a):

Trochu vydechnou mě nechte. :D

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
ShedStories
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
11. 1. 2021 / 16:34:37 (před 3 roky)
off

Prvý rok kedy mám splnenú celú výzvu. Aj vďaka COVIDu.

V šiestich kategoriách mám seriály z top 5

2. Pilot seriálu jehož název začíná i končí na stejné písmeno (Stranger Things)
4. Pilot seriálu, který má v názvu časový údaj (11.22.63)
8. Pilot seriálu z roku 2000 (Black Books)
12. Pilot seriálu podle komiksu (Locke & Key)
13. Pilot historického seriálu (Chernobyl)
19. Pilot seriálu, kde se děje něco nadpřirozeného (Dracula)

,,The freedom and simple beauty is too good to pass up..." Ch. McCandless
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
11. 1. 2021 / 16:39:15 (před 3 roky)
on

Já pro rok 2020 nesplnila pilot 2010 (a podváděla u 2000, protože QaF nebyla pro mě premiéra 🙈), tak uvidíme, jak to půjde letos :D

S většinou se shoduju:
- časový údaj (October Faction)
- český (Slunečná)
- podle knihy (Lincoln Rhyme)
- podle komiksu (Locke & Key)
- dokument (Cheer)
- tvůrkyně žena (Spinning Out)
- zbraně (Deputy)
- TV průmysl (Quiz)
- nadpřirozeno (Dracula)

Takže docela dost :D

Janey T
Redaktor | Cool level: 21 | Phil Dunphy
11. 1. 2021 / 17:11:24 (před 3 roky)
off

Takže, toto byla moje první seriálová výzva, se kterou jsem velice spokojena, když si vybavím, že jsem ji objevila někdy v červenci a jela až do prosince (všechny seriály jsem viděla nejen v minulosti, ale celé komplet od začátku do konce letos. Jen stále objevuje kde se co dá dělat. :D ). Jediný seriál, který mám z výzvy rozkoukaný je Arrow, ale tam jsem na začátku čtvrté řady, takže postupně dokoukám komplet, ale přednost mají seriály letošní výzvy. :) A taky Nepohádky, které jsem dala do jedné z kategorií jsem po třetím dílu seriál zabalila, protože se mi tento seriál nelíbil ani nezaujal. :) Jinak všechny seriály moc líbily. :)

A seriály, které jsem vloni viděla a dala do výzvy a jsou v TOP5:

7. Seriál z roku 2010 (Hawaii 5-0)
8. Seriál z roku 2000 (CSI: Las Vegas)
9. Český seriál (Místo zločinu Ostrava)
18. Seriál, který se točí kolem jídla (Peče celá země)
20. Seriál, který se točí okolo těhotenství/malých dětí (Poldové a nemluvně)

Tak koukám, jsem se trefila v pěti kategoriích z dvaceti, což si říkám, že je to taky dost pěkný a jsem pyšná tedy. :D

Tak, a nezbývá než se těšit na tu letošní, jak si s ní poradím a nejen já. :)

Janey T.
Matuush
Redaktor | Cool level: 52 | Jayne Cobb
11. 1. 2021 / 17:33:02 (před 3 roky)
off

Bože já jsem vůl! Já mohla dát na 20. Raised by wolves 😭 místo toho jsem šla dobrovolně protrpět těch nekonečných 30 minut u Breeders. Ale alespoň mě to usvědčilo v tom, že žádné haranty fakt nechci 😄

*a byla jsem docela překvapená, že se nikde v topce (minimálně u nadpřirozena) neobjevil Bly Manor po předchozím úspěchu Hill House

Well, what can you do, Yoko? Can you play the tambourine?
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
11. 1. 2021 / 17:38:03 (před 3 roky)
on
Matuush napsal(a):

Bože já jsem vůl! Já mohla dát na 20. Raised by wolves 😭 místo toho jsem šla dobrovolně protrpět těch nekonečných 30 minut u Breeders. Ale alespoň mě to usvědčilo v tom, že žádné haranty fakt nechci 😄

Jo, to bylo neskutečně krutý :D Ani ne sledování, spíš samotné to všechno, co se dělo před kamerou, já z toho měla úplně trauma :D Ale nejvíc mě odrovnalo, že mi pak fruiko řekl, že to je docela normální den :'D

Matuush
Redaktor | Cool level: 52 | Jayne Cobb
11. 1. 2021 / 17:40:55 (před 3 roky)
off
ragelly napsal(a):

Jo, to bylo neskutečně krutý :D Ani ne sledování, spíš samotné to všechno, co se dělo před kamerou, já z toho měla úplně trauma :D Ale nejvíc mě odrovnalo, že mi pak fruiko řekl, že to je docela normální den :'D

Přesně :D já jsem u toho trpěla jako ty rodiče. Už po deseti minutách jsem na ně křičela, ať vytáhnou ten chloroform. :D
No a jestli tohle je normál... nope!

Well, what can you do, Yoko? Can you play the tambourine?
sonkad
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
11. 1. 2021 / 17:42:32 (před 3 roky)
off
hanee napsal(a):

Tiež checkujem 5x denne a stále nič 🤣

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
11. 1. 2021 / 18:07:14 (před 3 roky)
off
Matuush napsal(a):

Přesně :D já jsem u toho trpěla jako ty rodiče. Už po deseti minutách jsem na ně křičela, ať vytáhnou ten chloroform. :D
No a jestli tohle je normál... nope!

To já jako zasloužilý rodič jsem si to užíval. Protože ten pocit asi to je teda normální a neděje se to je u nás je k nezaplacení.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
11. 1. 2021 / 18:29:20 (před 3 roky)
off

Takže kde se shoduju s většinou já:

2)Pilot seriálu jehož název začíná i končí na stejné písmeno (Motherland Fort Salem)

9)Pilot českého seriálu (svezla jsem se na vlně Slunečné)

11)Pilot seriálu podle knihy (Lincoln Rhyme)

12)Pilot podle komixu (Lock&Key)

16)Pilot seriálu, kde se střílí ze zbraní (Deputy)

17) Pilot seriálu, v němž se některá postava živí v televizním průmyslu (herec, moderátor, etc.) (The Morning show)

18) Pilot seriálu, točícího se kolem jídla (hlavní postava kuchař, číšník etc.) (peče celá země přišlo vyloženě jako moje záchrana)

20) Pilot seriálu, který se točí kolem těhotenství nebo malých dětí (jsem přetrpěla (Poldové a nemluvně, ale možná jsem měla jít radši do Baby Daddy).

Nakonec se shoduju ve více kategoriích, než jsem si původně myslela, vzhledem ke svému trošku divnému seriálovému vkusu :-).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
11. 1. 2021 / 19:04:14 (před 3 roky)
off

Díky za článek, přehledy a statistiky, to je něco pro mě :)

Já s většinou moc nejdu, z top 5 mám seriál jen u jednoho tématu: 5. Pilot seriálu, který má v názvu sloveso - Spinning Out. Ale je fakt, že další čtyři seriály jsem loni buď viděla a nepoužila, nebo viděla a použila u jiného tématu.

Tempy
Redaktor | Cool level: 23 | Denholm
11. 1. 2021 / 19:50:33 (před 3 roky)
off

60 lidí objevilo Black Books a 44 The 10th Kingdom?! :) Ten rok 2020 přeci jen nebude úplně na odpis! :D

IrmaVep
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
11. 1. 2021 / 20:16:24 (před 3 roky)
off
Tempy napsal(a):

60 lidí objevilo Black Books a 44 The 10th Kingdom?! :) Ten rok 2020 přeci jen nebude úplně na odpis! :D

I když dost pochybuju, že to všichni teď objevili (viz "objevený" Supernatural nebo Friends - nevěřím, že někdo, kdo se tady pohybuje pravidelně, tyhle seriály neviděl dřív. Možná tak 5 lidí.), ale já tedy patřím mezi těch 44 ;) ...A po prvním dvoudílu jsem to zase pěkně zabalila :D

Každopádně za Výzvu a článek díky a těším se na Výzvu letošní!

janulam11
VIP | Cool level: 18 | Kocour
11. 1. 2021 / 20:21:02 (před 3 roky)
off
Tempy napsal(a):

Jojo, jsem jedna z nich (Black Books) :D

Jinak výzva mi pomohla objevit i další poklady (The Little Drummer Girl a The Night Manager mimo jiné).

Do top pětky jsem se trefila jen čtyřikrát:

6. Pilot seriálu z roku 2020 (Star Trek: Picard)
8. Pilot seriálu z roku 2000 (zmiňované Black Books)
10. Pilot evropského seriálu (La Casa de Papel)
17. Pilot seriálu z televizního průmyslu (The Morning Show)

Editováno: 1x | Naposledy: 11. 1. 2021 / 20:21:57
SparkySpeirs
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
11. 1. 2021 / 21:14:46 (před 3 roky)
off

Páni, TOP5 hned 7x :)!

What the fork?!
Tempy
Redaktor | Cool level: 23 | Denholm
11. 1. 2021 / 21:54:49 (před 3 roky)
off
IrmaVep napsal(a):

I když dost pochybuju, že to všichni teď objevili (viz "objevený" Supernatural nebo Friends - nevěřím, že někdo, kdo se tady pohybuje pravidelně, tyhle seriály neviděl dřív. Možná tak 5 lidí.), ale já tedy patřím mezi těch 44 ;) ...A po prvním dvoudílu jsem to zase pěkně zabalila :D

Každopádně za Výzvu a článek díky a těším se na Výzvu letošní!

A můžu se zeptat, jestli jsi koukala s dabingem nebo v originále? :) Desáté království je jeden z těch mála seriálů, které pozvedá český dabing o příčku výš. ;)

Jinak já sama jsem viděla první díl Supernatural až díky výzvě (myslím 2018), zásadně se totiž vyhýbám moc vyhypovaným seriálům. ;) Plus si taky musíme uvědomit, že nám tady vyrůstá nová generace, která holt bude teprve takové klasiky jako jsou Friends, Buffy, MASH... objevovat. :)

Editováno: 1x | Naposledy: 11. 1. 2021 / 21:57:55
Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
11. 1. 2021 / 22:28:09 (před 3 roky)
off
IrmaVep napsal(a):

I když dost pochybuju, že to všichni teď objevili (viz "objevený" Supernatural nebo Friends - nevěřím, že někdo, kdo se tady pohybuje pravidelně, tyhle seriály neviděl dřív. Možná tak 5 lidí.)

No, já jsem z těch deseti v kategoriích rok 2000 a 2010 viděla jediný (a to prosím zrovna loni), Covert Affairs. Ne že bych o těch ostatních nevěděla, ale pokud mě minuly v době pravidelného vysílání, z různých důvodů se jim vyhýbám. Takže takových lidí může být víc (i když těch, co to tam plácli, i když už to dávno viděli, taky asi úplně málo nebude, to je holt už na každém...).

Editováno: 1x | Naposledy: 11. 1. 2021 / 22:28:33
IrmaVep
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
12. 1. 2021 / 11:31:46 (před 3 roky)
off
Tempy napsal(a):

A můžu se zeptat, jestli jsi koukala s dabingem nebo v originále? :) Desáté království je jeden z těch mála seriálů, které pozvedá český dabing o příčku výš. ;)

Hm... s dabingem :D jsem prave cekala, ze spis napises opak (ze lepsi v originale), protoze mi prijde, ze i kvuli tomu me to neoslovilo... Ale havne to pricitam tomu, ze uz nejsem v tom spravnem veku, noo 🤷

Kyra01
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
12. 1. 2021 / 13:12:16 (před 3 roky)
off

Seriály z top 5 mám v týchto kategóriách:
Názov začína a končí na rovnaké písmeno (Motherland:Fort Salem)
Časový údaj (October Faction)
Z roku 2020 (Dracula)
Z roku 2000 (Dark Angel)
Podľa knihy (The Witcher)
Podľa komiksu (Locke & Key)
Dokumentárny seriál (Tiger King), čo bolo utrpenie, našťastie tam boli tie tigre
Televízny priemysel (The Morning Show)
Tehotenstvo/ malé deti (Raised by Wolves)

Tento rok ich je dosť veľa.

The wheel weaves as the wheel wills.
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
12. 1. 2021 / 14:36:01 (před 3 roky)
off
IrmaVep napsal(a):

Hm... s dabingem :D jsem prave cekala, ze spis napises opak (ze lepsi v originale), protoze mi prijde, ze i kvuli tomu me to neoslovilo... Ale havne to pricitam tomu, ze uz nejsem v tom spravnem veku, noo 🤷

10th kingdom jsem viděla asi před rokem nebo před dvěma a tak strašně jsem se u toho nudila :(. A co se hlavních postav týče, tak katastrofa :(. Asi už jsem taky nebyla v tom správném věku :D.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Silvo911
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
13. 1. 2021 / 08:16:40 (před 3 roky)
off

Mne sa zatiaľ podarilo splniť výzvu každý rok, seriálovú aj filmovú. Väčšinou sa snažím do výzvy zahrnúť iba seriály z aktuálneho roka, ale tento rok sa mi podarilo pozrieť niekoľko seriálov, ktorých popis/trailer ma zaujal v minulých rokoch, dal som si ich do watchlistu, ale nemal som čas si ich pozrieť. Keďže tento rok bol značný výpadok v nových dieloch seriálov, ktoré sledujem pravidelne, mal som čas dohnať pár starých restov.
Kompletne sa mi podarilo dať Impulse, The First, The Passage, See, Avenue 5, The Pacific, The Young Pope, The Spy, Helstrom, The Last Tycoon, Formula 1: Drive to Survive, Hightown, Godfather of Harlem, Carnival Row a Raised by Woves.
Iba Pilot som videl z Terapie Sdílením, Best.Worst.Weekend.Ever., Dark Angel, The Chef Show a The Morning Show. Prvé dva som pretrpel, Dark Angel ma nepresvedčil natoľko, aby som si to pozrel celé, kuchárske programy ma moc nebavia, Morning Show ešte vyskúšam.

Seriál z TOP 5 som trafil v štyroch kategóriách:
6. Pilot z roku 2020 - Avenue 5
8. Pilot z roku 2000 - Dark Angel
17. Pilot seriálu, v němž se některá postava živí v televizním průmyslu - The Morning Show
20. Pilot seriálu, který se točí okolo těhotenství/malých dětí - Raised by Wolves