Zní to dost zajímavě, ale platit za to, to nevím. Asi by záleželo kolik, jaká kvalita by to byla (aby se nestávalo, že při sledování se to bude sekat atd...). Zkusila bych to a dala třeba měsíc zdarma a po měsíci se rozhodnout, jestli si to platit budu nebo ne. :)
No myslím, že tohle mě úplně mine 😂
Zajímavý že neveřejnoprávní televize dokážou také poskytovat poměrně kvalitní obsah a to i bez vyděračských poplatků.
Mám pocit že Česká televize tohle už nedohoní. V programu má samé pořady ze 70.-90. let. A pak se diví, že se na ně nikdo nedívá a nechce platit poplatky. Úplně se bojím, co udělají z tou streamovací službou.
Před pár lety tlačila ČT na to, aby bylo zpoplatněno koncesionářskými poplatky každé připojení k internetu. To jim zaplaťpřírodo neprošlo a tak hledají další zdroj financí, který - pokud jej získají - m.j. zvýší produkci podprůměrných seriálů. Ach jo.
Kdyby byla ČT financována přes rozpočet (jako mandatorní výdaj), tak by byla nezávislejší a mohla by plnit svou úlohu jako medium veřejné služby, bez neufinancovatelných ambicí na vlastní "uměleckou" tvorbu.
Podnikatelské projekty (kam patří provoz streamingových služeb) by měly být výhradní doménou soukromých subjektů.
Zní to zajímavě, sama mám nějaké seriály, které od ČT mám ráda a na které se dívám celkem často. Pokud by to bylo cíleně pro mladší generace, uvažovala bych o tom. Jsem zvědavá na tu tvorbu, kterou připravují.
Jelikož je Česká televize jediná česká televize, na kterou se dá koukat, asi bych o nějakém předplatném klidně i uvažovala. Zatím si své oblíbené pořady pouštím ze záznamu zadarmo, ale vesměs nemám problém jim na tvorbu přispět. Tak uvidíme jak to vymyslí a pokud to bude uživatelsky příjemné, tak proč ne.
_-0-_ napsal(a):
Před pár lety tlačila ČT na to, aby bylo zpoplatněno koncesionářskými poplatky každé připojení k internetu. To jim zaplaťpřírodo neprošlo..
Tak to máte dobré, u nás na Slovensku je to práve tak, že koncesionárske poplatky musí platiť automaticky každý odberateľ elektriny, bez ohľadu na to, či vôbec vlastní televízor alebo nie, čo je pekné svinstvo.
sonkad napsal(a):
Tak to máte dobré, u nás na Slovensku je to práve tak, že koncesionárske poplatky musí platiť automaticky každý odberateľ elektriny, bez ohľadu na to, či vôbec vlastní televízor alebo nie, čo je pekné svinstvo.
Ano, tusim je to nieco vyse 4 eur za mesiac, lepsie by bolo keby sa kazdy mohol sam rozhodnut, ci si to predplati, no to by asi prisli o vacsinu prijmov z konces. poplatkov 😁
Plošná platba koncesionářského poplatku je ale běžná skoro všude. Například v Dánsku musíte platit tzv. Media license fee, který je cca 8 tisíc/rok jenom za to, že máte přístup k internetu. Přístupem k internetu se totiž rozumí to, že se online můžete dívat na televizi, poslouchat rádio atd.
Ta podmínka internetu mi v dnešní době přijde správná, podmínka elektřiny tedy ne, to je pěkný nesmysl.
No... asi přijde na to, jaký obsah se tam objeví. Co si budeme povídat, originální obsah ČT má stále velmi kolísavou kvalitu, ač výjimky se najdou. Pořád se ale jedná o televizi s nejkvalitnějším obsahem v Čechách. Nova s Primou se s ní nemůžou měřit, ač mají vyšší sledovanost u plytkých limonád.
sonkad napsal(a):
Pokud se nepletu, tak u nás posílá ČT (ČR) výzvu k přihlášení podle adres odběratelů el. energie, ale pokud nevlastníš rozhlasový přijímač, televizi, PC s televizní kartou a pod. (nebo nejsi v nějaké skupině od poplatků osvobozené), tak stačí "vyzyvateli" poslat v tomto duchu čestné prohlášení a potom nic neplatit.
Takže v ČR není povinnost automaticky svázána s odběrním místem el. energie.