Diskuze k článku HBO vyvíjí nový prequel ke Hře o trůny
Alias
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
21. 1. 2021 / 21:19:05 (před 3 roky)
off

Načo je to dobré, keď vieme ako to skončí?

CrazyGeek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
21. 1. 2021 / 21:53:56 (před 3 roky)
off
Alias napsal(a):

Vlastně nevíme. Dunk a Egg mají hotové 4 příběhy (možná víc, teď se tuším píše příběh na severu) a jejich příběh není hotový. Mají oba uhořet v Summerhallu při něčem, co může a nemusí být jedna z hlavních záhad Ice and Fire
Jejich spin off by byl pro fandy splněný sen.

Začíná mi z toho všeho hrabat. Uwííííííí
Longsword
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
21. 1. 2021 / 21:59:26 (před 3 roky)
off

Mě by zajímal spíš sequel západně od Západozemí ...

fabec1222
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
21. 1. 2021 / 22:05:12 (před 3 roky)
off
Alias napsal(a):

Pravda, zrušte všechny knižní adaptace, vždyť víme jak to skončí...

To asi není ten správný argument ne? U všech knižních adaptací víš, jak to skončí, Hra o trůny je výjimka, jelikož autor knih se do svého psaní zamotal natolik, že to stejně nikdy nedopíše.

Já se tedy naopak na toto těším více než na ty Draky. Ty povídky jsou dost příjemné, a řekl bych, že kvalitou i lepší než Hostina a Tanec.

F.Valek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
21. 1. 2021 / 22:22:22 (před 3 roky)
off

Nakonec se ukazuje, že je vždy lepší mít oporu v knihách a nevymýšlet kraviny... Nicméně ještě pár let vývoje a ztratím na to veškerý hype :D

This ain't for the best, my reputation's never been worse... You must like me for me.
Alias
21. 1. 2021 / 23:34:50 (před 3 roky)
off
fabec1222 napsal(a):

Pravda, zrušte všechny knižní adaptace, vždyť víme jak to skončí...

To asi není ten správný argument ne? U všech knižních adaptací víš, jak to skončí, Hra o trůny je výjimka, jelikož autor knih se do svého psaní zamotal natolik, že to stejně nikdy nedopíše.

Já se tedy naopak na toto těším více než na ty Draky. Ty povídky jsou dost příjemné, a řekl bych, že kvalitou i lepší než Hostina a Tanec.

Nejde o adaptáciu, ale o to, že máme záver. Vieme ako dopadnú kráľovstvá, bieli chodci, všetko ako dopadne. Takže pri prequele vieme, že postavy nič neovplyvnia. Maximálne môžeme sledovať ich osobné cesty, či sa dajú dokopy, alebo nie, ale vieme že nebudú mať na svet okolo nich žiadny vplyv.
Taktiež by ma nezaujímal prequel hobbita, alebo niečo podobné. Pokračovanie áno, ale to je väčšinou ťažšie spraviť. Prequel je len lacný pokus o zhrabnutie prachov.

Editováno: 1x | Naposledy: 21. 1. 2021 / 23:35:46
Alias
21. 1. 2021 / 23:36:47 (před 3 roky)
off
Longsword napsal(a):

Mě by zajímal spíš sequel západně od Západozemí ...

Presne tak. Keď už človek tomu venuje 8 sérií, 11 rokov a nervy z tak mizerného konca, tak radšej pokračovanie.

Nevada
Uživatel od první verze | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
22. 1. 2021 / 00:08:21 (před 3 roky)
off
CrazyGeek napsal(a):

Vlastně nevíme. Dunk a Egg mají hotové 4 příběhy (možná víc, teď se tuším píše příběh na severu) a jejich příběh není hotový. Mají oba uhořet v Summerhallu při něčem, co může a nemusí být jedna z hlavních záhad Ice and Fire
Jejich spin off by byl pro fandy splněný sen.

Tři. Čtvrtý Martin slíbil po dokončení Vichrů. Ale nepřekvapilo by mě, kdyby jich napsal hned několik během práce na Vichrech.

Fundamentalistka, aneb fanynka Písně ledu a ohně, která nenávidí Game of Thrones.
Nevada
Uživatel od první verze | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
22. 1. 2021 / 00:10:16 (před 3 roky)
off
Alias napsal(a):

Nejde o adaptáciu, ale o to, že máme záver. Vieme ako dopadnú kráľovstvá, bieli chodci, všetko ako dopadne. Takže pri prequele vieme, že postavy nič neovplyvnia. Maximálne môžeme sledovať ich osobné cesty, či sa dajú dokopy, alebo nie, ale vieme že nebudú mať na svet okolo nich žiadny vplyv.
Taktiež by ma nezaujímal prequel hobbita, alebo niečo podobné. Pokračovanie áno, ale to je väčšinou ťažšie spraviť. Prequel je len lacný pokus o zhrabnutie prachov.

Však tě nikdo nenutí na to koukat.
Dunk a Egg jsou stylem zase něco jiného než hlavní sága.

Fundamentalistka, aneb fanynka Písně ledu a ohně, která nenávidí Game of Thrones.
Micuda98
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
22. 1. 2021 / 06:59:17 (před 3 roky)
off

Jak už bylo řečenu, tak prequely můžou být zábavné, ale v podstatě jsem v širším měřítku zbytečné, jelikož nic neovlivní. Jediná výjimka je snad, když se prequel provede jako jednorázová záležitost, tedy jako film/minisérie, která nám přivede nějaké rozšiřující informace pro nadcházející projekt, který bude na toto navazovat nebo podobně. Ale dělat prequelový několika řadový seriál je podle mě zbytečnost.

SerialZone Influencer | Vratař | Současný obyvatel Metro Vancouveru, kde se točí séroše.
Alias
22. 1. 2021 / 09:02:01 (před 3 roky)
off
Nevada napsal(a):

Však tě nikdo nenutí na to koukat.
Dunk a Egg jsou stylem zase něco jiného než hlavní sága.

Nenúti a nevyjadrujem sa k seriálom o ktoré nemám vôbec záujem. Nie som taký podpichovač, aby som kritizoval niečo čo vôbec nechcem vidieť.
Ale tu som investoval 10 rokov do seriálu a rád by som nejaké pokračovanie - zvlášť po tom skazenom konci.
Pretože keď do niečoho investuje človek tak veľa času, zaslúži si ďalšie príbehy rozvíjajúce to čo už máme. Nie príbehy ktoré sú obmedzené lebo máme pevne dané čo sa stane ďalej.

_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
22. 1. 2021 / 17:10:38 (před 3 roky)
off
Alias napsal(a):

Tak třeba mně je šumák, jestli známe konec. Fantasy není nikdy dost, takže jen houšť a větší kapky. :D

Editováno: 1x | Naposledy: 22. 1. 2021 / 17:10:52
martin2
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
22. 1. 2021 / 21:07:23 (před 3 roky)
off

To je skvělá zpráva. Ty povídky jsou výborné, literárně bych řekl, že určitě lepší než poslední Martinovy romány. Samozřejmě, jsou to spíše takové komornější příběhy, takže kdo měl rád Hru o trůny hlavně pro její epičnost, tak asi nebude úplně nadšený. Je to vlastně taková polemika s rytířskými eposy a romány a ani tam není zase tolik fantasy prvků.
Já osobně jen doufám, že to nebudou moc upravovat a natahovat a natočí to nějak hutně, nejlépe jako minisérii.

Martin