Diskuze k článku Vzpomínáme: Shameless (2011-2021)
dalibor.durcak
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
12. 4. 2021 / 17:35:13 (před 3 roky)
off

Doprdele, to je mi tak strašně líto :((((

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
12. 4. 2021 / 17:51:45 (před 3 roky)
on

Ti, co mě sledují na timeline, už docela ví, každopádně musím říct, že tento seriál byl pro mě velmi příjemné překvapení. Na maraton jsem se nijak extra netěšila. Kdysi jsem tuším v rámci S lupou do historie viděla první díl, který mě až tolik nepřesvědčil, že to bude drama pro mě. Každopádně těch 130+ epizod uteklo neskutečně rychle, zvlášť když vezmu v úvahu, že mají 50-55 minut v průměru.

On se Shameless dost těžko popisuje. Rozhodně nejde o feel good seriál, právě naopak - budete z něho mít docela solidní depku. Tyhle postavy nemají na růžích ustláno, často se chovají jako kokoti, že fakt máte chuť jim vrazit. V podstatě jsem měla oblíbence Iana a Mickeyho, ale oni i všechny ostatní postavy si čas od času prošli fází, že jsem je opravdu nenáviděla. Ale přesto měl ten seriál nade mnou skoro až magickou moc - dokázal si udržet mou pozornost a bavil mě, i když jsem ho z duše nenáviděla.

SPOILERY K FINÁLE:

Finále jsem viděla včera a tak nějak jsem z něj byla rozpačitá. Dneska, jak jsem se na to vyspala, tak musím říct, že jsem z něj zklamaná. Po jedenácti letech by to chtělo lepší zakončení, a výmluvy na koronu neberu. Dnes ráno jsem četla rozhovor s tvůrcem, který to tím skoro omlouval, ale je to blbost. Měli docela dost času na vymyšlení správného konce, přece jen byla závěrečná řada oznámená dost dlouho v předstihu. Že to s Emmy nevyšlo, protože by po příletu do LA musela být v karanténě? Mohli udělat minimálně nějaký video hovor přes tablet nebo notebook, ne?

Hodně mě mrzí, že zůstalo tolik otázek nezodpovězených. Co s druhým dítkem Lipa a Tammy? Vzali by si ho do výchovy Ian a Mickey? Koupil by Carl bar po Kevovi s V? Jak Liam (a všichni ostatní) reagovali, když se dozvěděli, že Frank skutečně zemřel, a navíc ještě na covid? Jaký život si pro sebe vybudovala Fiona? Prodali ten barák tak moc pod cenou, nebo se rozhodli počkat na lepší nabídku? Tolik věcí, na které se nedozvíme odpověď (dokud nebude revival).

Na druhou stranu se mi líbilo, že se s úctou vypořádali s Frankem. Jak se psalo, ten chlap měl devět životů jako kočka a bylo by nefér, kdyby po všech těch letech chlastání, drog a porušování všech možných pravidel vyvázl bez trestu. Smrt byla logickým zakončením jeho příběhu, sedělo to sem skvěle, a to včetně toho "ducha", který se zjevil v Alibi a dohlížel na ostatní Gallagharovce s pivíčkem v ruce. Ten jeho závěrečný monolog (který byl s největší pravděpodobností stejný jako jeho dopis na rozloučenou, který mimochodem taky nikdo nenašel...), krásně vzdal poctu úplně první scéně seriálu. Tím, že jsem ji viděla před měsícem, jsem ji měla ještě v živé paměti (další výhoda komplet maratonů :) ).

Jam
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
12. 4. 2021 / 18:14:22 (před 3 roky)
off

Seriál na který jsem koukal s dvěmi delšími pauzami v posledních měsících. Každá postava tam má něco do sebe, každá dokáže pobavit i naštvat.

K závěru:
Od cca půlky poslední série bylo vidět, že ke konci Frank zemře. Po tolika sériích jsem doufal v nějakou lepší smrt a asi i závěrečný pohřeb, kde by se sešli i postavy z minulosti. Výmluva na covid mě vcelku štve, protože jestli se nepletu tak odsunů kvůli tomu měli dost. Mimo smrti Franka a závěrečného monologu mi to nepřipadlo jako konec jedné řady, natož celého seriálu.

Pepka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
12. 4. 2021 / 23:27:39 (před 3 roky)
off

Já jsem se finále dost bála, ale ve výsledku nejsem zklamaná. Myslím, že není možné, aby ty postavy měly šťastný konec a otevřený konec mi přijde o hodně lepší než nějaká velká deprese. Nakonec i slzička ukápla při flashbacích na úplné začátky.
Samozřejmě by návrat Fiony a dalších postav by byl super, ale i ten pohled na zavřené Patsy's a Lip u toho start upu stál za to.
Celkově hezké ukončení toho roku, kdy jsem Shameless sledovala

A nejvíc musím pochválit Shameless za to pojetí korony v poslední sérii. Myslím že se s tím scénáristi skvěle vypořádali tak, že mě to ani nerušilo, ale na druhou stranu to ani neodignorovali jako jiné seriály.

AislinK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
13. 4. 2021 / 10:33:46 (před 3 roky)
off

tak tenhle seriál mě nějak obešel, ale trailer mě docela zaujal, takže přidávám do chci vidět