Diskuze k článku Anketa: Za hranicí nemožného (top 70, duel 11+12)
AislinK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
24. 4. 2021 / 13:14:20 (před 3 roky)
off

Terra Nova, jelikož tu jsem viděla, na druhé se teprve někdy v daleké budoucnosti chystám.

A v druhém duelu legendární Trpaslík. Dodnes děkuju tátovi, že mě s posádkou Red Dwarf seznámil :))

Janey T
Redaktor | Cool level: 21 | Phil Dunphy
24. 4. 2021 / 13:33:36 (před 3 roky)
off

V prvním duelu hlas nalevo, i když ani jeden seriál jsem neviděla. V druhém duelu dávám hlas napravo, i když vím, že Červený trpaslík tento duel vyhraje v převaze. :D

Janey T.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
24. 4. 2021 / 13:46:30 (před 3 roky)
off

Misfits a Farscape, která je žánrově čistá a patří k nejlepším Sci-Fi seriálům.

Red Dwarf je skvělý, ano, ale je to jednoznačně sitcom, zasazený do Sci-Fi kulis. De facto tady nemá co dělat (přes jeho neoddiskutovatelné kvality).

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
24. 4. 2021 / 14:23:16 (před 3 roky)
on

Misfits jsou boží, tam není o čem. U druhého duelu jsem nic neviděla a nechystám se, tak podpořím losera vpravo.

sandokan555
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
24. 4. 2021 / 14:31:37 (před 3 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Misfits a Farscape, která je žánrově čistá a patří k nejlepším Sci-Fi seriálům.

Red Dwarf je skvělý, ano, ale je to jednoznačně sitcom, zasazený do Sci-Fi kulis. De facto tady nemá co dělat (přes jeho neoddiskutovatelné kvality).

Tak s tym sa neda suhlasit.. Zober si len pokrocilu kybernetiku, IQ superpocitaca na lodi, replikantov, geneticke inzinierstvo ked Rimmer stvoril svoj svet. Cassandru a predpovede buducnosti, putovanie casom, paralelne svety a nie iba dva ale ak zoberies kde Eso Rimmer mal umiestnenu schranku v ktorej odpocivali jeho pozostatky tak uvidis nekonecne vela paralelnych svetov.

Farscape mam velmi rad no trpazlik je ciste SciFi zasadene do sitcomu , nie opacne.

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
24. 4. 2021 / 15:12:14 (před 3 roky)
off
sandokan555 napsal(a):

Tak s tym sa neda suhlasit.. Zober si len pokrocilu kybernetiku, IQ superpocitaca na lodi, replikantov, geneticke inzinierstvo ked Rimmer stvoril svoj svet. Cassandru a predpovede buducnosti, putovanie casom, paralelne svety a nie iba dva ale ak zoberies kde Eso Rimmer mal umiestnenu schranku v ktorej odpocivali jeho pozostatky tak uvidis nekonecne vela paralelnych svetov.

Farscape mam velmi rad no trpazlik je ciste SciFi zasadene do sitcomu , nie opacne.

Nevím jak funguješ, ale já se přistihl při tom, že kategorizuji filmy a seriály podle analogických algoritmů, podle kterých mám roztříděnou knihovnu. Red Dwarf (pokud existuje v knižní podobě) bych dal k The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - tedy ne do polic, kde je ryzí Sci-Fi. Je to podle mě jiná kategorie, ale - každý to určitě máme v hlavě uspořádané jinak.

Dalším ukázkově mezním případem je kultovní Lexx, tam bych váhal, ale také bych jej nakonec nedal k "pure Sci-Fi".

Bez ohledu na to, jestli je Red Dwarf spíše sitcom, nebo Sci-Fi, bych byl mnohem raději, kdyby byla anketa zaměřena na "čisté představitele žánrů" - "interdiscdiplinární" by si podle mě zasloužily jinou, samostatnoou anketu. To je ale (jak jinak) můj (ryze subjektivní) pohled.

Director of SHIELD
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
24. 4. 2021 / 16:10:45 (před 3 roky)
off

V prvním duelu u mě vítězí Zmetci, ve druhém posádka těžařské lodi.

sandokan555
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
24. 4. 2021 / 16:27:38 (před 3 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Nevím jak funguješ, ale já se přistihl při tom, že kategorizuji filmy a seriály podle analogických algoritmů, podle kterých mám roztříděnou knihovnu. Red Dwarf (pokud existuje v knižní podobě) bych dal k The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - tedy ne do polic, kde je ryzí Sci-Fi. Je to podle mě jiná kategorie, ale - každý to určitě máme v hlavě uspořádané jinak.

Dalším ukázkově mezním případem je kultovní Lexx, tam bych váhal, ale také bych jej nakonec nedal k "pure Sci-Fi".

Bez ohledu na to, jestli je Red Dwarf spíše sitcom, nebo Sci-Fi, bych byl mnohem raději, kdyby byla anketa zaměřena na "čisté představitele žánrů" - "interdiscdiplinární" by si podle mě zasloužily jinou, samostatnoou anketu. To je ale (jak jinak) můj (ryze subjektivní) pohled.

Tak neviem ako by si hodnotil co je cistokrvne scifi a neprelina sa s inym zanrom .. nic take ma nenapada ... Skus dat priklad kde sa neriesi ani vztahove dramy, komplexi z minulosti a podobne zalezitosti co do SciFi nepatria? Ciste SciFi asi fakt nepoznam ...
Ja sor charakterizujem podla deja .. a halvne prekaldu cize vedecka fantastika a ak to serial obsahuje tak sa da zaradit do toho zanru.

janulam11
VIP | Cool level: 18 | Kocour
24. 4. 2021 / 16:31:37 (před 3 roky)
off
Director of SHIELD napsal(a):

V prvním duelu u mě vítězí Zmetci, ve druhém posádka těžařské lodi.

Taky tak.

_-0-_
24. 4. 2021 / 21:01:59 (před 3 roky)
off
sandokan555 napsal(a):

Tak neviem ako by si hodnotil co je cistokrvne scifi a neprelina sa s inym zanrom .. nic take ma nenapada ... Skus dat priklad kde sa neriesi ani vztahove dramy, komplexi z minulosti a podobne zalezitosti co do SciFi nepatria? Ciste SciFi asi fakt nepoznam ...
Ja sor charakterizujem podla deja .. a halvne prekaldu cize vedecka fantastika a ak to serial obsahuje tak sa da zaradit do toho zanru.

Je to otázka míry zastoupení jednotlivých prvků.

Mad.Awe
Redaktor | Cool level: 16 | Number 6
25. 4. 2021 / 11:33:12 (před 3 roky)
off

Dneska jsem to měla velmi jednoduché, Misfits a Red Dwarf, ani na okamžik jsem nezaváhala. :)

Mad.Awe