Diskuze k článku Seriály na bublině: Jak si stojí Zelenáč a další ABC seriály?
xtomas252
Uživatel od první verze | Cool level: 84 | Dr. Horrible
13. 5. 2021 / 15:37:47 (před 3 roky)
off

Hele, nedá mi to. Na bublině? Fakt to někdo takhle česky používá? Mně teda tak doslovný překlad idiomu on the bubble trhá oči a pro Google je to španělská vesnice taky. :D

Anyk
Redaktor | Cool level: 49 | Chip
13. 5. 2021 / 18:42:15 (před 3 roky)
off
xtomas252 napsal(a):

Hele, nedá mi to. Na bublině? Fakt to někdo takhle česky používá? Mně teda tak doslovný překlad idiomu on the bubble trhá oči a pro Google je to španělská vesnice taky. :D

já teda musím říct, že mně ten výraz taky přijde divný, tak jsem ráda, že nejsem sama... Když se objevil první článek, v jehož záhlaví "seriály na bublině" bylo, rozklikla jsem si ho právě s tím záměrem, abych se dozvěděla, co tenhle pojem znamená :-D Osobně jsem neslyšela ani původní "on the bubble", ale to protože se radši na seriály dívám, než abych si o nich zjišťovala z různých zdrojů informace - ty si přečtu až tady na SZ v češtině. Znám jen "v bublině" a to má jiný význam. V tomto významu bych spíše použila prostě české "nerozhodnuté seriály" nebo "seriály na vážkách" či třeba něco jako "s nejasným osudem" či "s otazníkem".

Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
13. 5. 2021 / 20:50:33 (před 3 roky)
off
xtomas252 napsal(a):

Mě to taky nepříjemně zarazilo už včera. Za mě by bylo přiléhavější třeba seriály na hraně.
Jinak doufám, že Rookieho opravdu prodlouží, i když minimálně půlka poslední série byla tím uvědomělým rasovým přístupem chvílemi k nekoukání. posledních pár dílů je naštěstí už lepších.
A radost by mi udělalo i Million Little Things, i když tam jsem pozadu, protože nejsou titulky, a Eddieho drogově-postižená linka mě moc nebere.

xtomas252
Uživatel od první verze | Cool level: 84 | Dr. Horrible
13. 5. 2021 / 22:03:22 (před 3 roky)
off

Přesně, těch možností je tolik. Na vážkách, na kahánku, mít namále, jednou nohou v hrobě. Tak snad už se to příště neobjeví. :D

darbak
Redaktor | Cool level: 18 | Kocour
13. 5. 2021 / 22:04:44 (před 3 roky)
on

For Life se mi zprotivil tím, jak okamžitě najel na rasovou rovnoprávnost, BLM, ACAB atd. To mi samo o sobě asi ani tolik nevadí (i když je to na nervy, jak to cpou všude), ale hlavní problém byl, jako bych najednou sledoval úplně jiný seriál, jen s pár stejnýma postavama.
První série byla báječná, ale asi se v ní (+ v prvním díle druhé série) vyčerpal potenciál hlavní myšlenky celého seriálu.
Trochu mi to připomíná Quantico.
Takže zrušení by mi asi nevadilo. Jestli to prodlouží, obávám se, že to nebude nic zajímavého.
Zbylé seriály neznám.

Obsesivní perfekcionista, co má rád ankety a fotočlánky.