Vždy, když to dávali v TV jsem se na nějaký ten díl podívala. A moc líbilo, takže je rozhodně v plánu se podívat kompletně na všechny díly. :D
Svojho casu som nevynechal ani jeden diel. Scenar patri k tomu lepsiemu, herecke obsadenie vyborne.
Jo Život na zámku svého času byl hodně dobrý a v podstatě jedinečný porevoluční počin, snaha navázat na Dietlovské tradice ČT. A povedlo se jim to :-)
Sám mám doma někde v knihovně knížku, podepsanou všemi hlavními představiteli. A to se žádnému jinému CZ seriálu nepovedlo :-)
Dílů je přesně 52, naplánovali a postupně v několika dávkách to zrealizovali jako "víkendovku na celý rok (kromě Vánoc)".
A ten dějový oblouk, kterým si postupně všechny postavy projdou, je vcelku zajímavý i dneska. Díky počtu dílů se dokázali zaměřit i na příběhy mnoha původně vedlejší postav v jiných prostředích (např. linka v domově důchodců) a dodat tak celému seriálu až nečekanou hloubku.
Překvapivě, i když to teď máme občas puštěno v TV (aktuálně reprízují v neděli), koukáme, že i po těch letech, sice seriál zestárl, ale některá témata jsou i v dnešní době docela aktuální.
TLDR: Toto se ČT výjimečně povedlo :-)
Zestárlo to, ale minimálně první dvě sezóny jsem nemohl chybět u obrazovky, pak už mi přišlo, že to moc nemělo šťávu a pár postav nemělo co říct. I tak ale v porovnání s většinou toho, na co při nechtěném přepnutí narazím, jde o královskou zábavu.
Na celém článku si nejvíce cením neuvěřitelného posteru hned v úvodu. Neuvěřitelná photoshopová práce základní školy.
Zizik napsal(a):
Překvapivě, i když to teď máme občas puštěno v TV (aktuálně reprízují v neděli), koukáme, že i po těch letech, sice seriál zestárl, ale některá témata jsou i v dnešní době docela aktuální.
Naprosto souhlasím, jen si myslím, že dnes jsou někteří tak "zmlsaní" nekonečnými seriály, že by toto netáhlo.
novoten napsal(a):
Na celém článku si nejvíce cením neuvěřitelného posteru hned v úvodu. Neuvěřitelná photoshopová práce základní školy.
Že, neskutečné. Ale když jsem na to narazil, tak jsem to do článku prostě musel dát =D
Já to tenkrát strašně nesnášela. Už si vůbec nepamatuji proč.
Uplna nostalgia, tiez si pamatam, ked to bezalo v TV a zakazdym som to pozeral. Serial ma neskutocne bavil, ci uz obsadenim alebo dejom. Vdaka za clanok 👍