Diskuze k článku Novinka pod lupou: Three Families (BBC)
Hlawoun
Uživatel od první verze | Cool level: 27 | Bobby Singer
17. 5. 2021 / 21:24:26 (před 3 roky)
off

Ahoj ragelly :)
Rozhodl jsem se taky napsat příspěvek, i když zdůrazňuju, že to nemusí nutně znamenat, že vystihuje můj postoj nebo že s tebou nesouhlasím. Píšeš (snad nepřevrátím logiku tvého příspěvku), co dává jiným (státu, zákonům atd.) právo rozhodovat, co má žena dělat se svým tělem. Jiná otázka zní, co dává ženě právo rozhodovat o jiném životě? V prvním případě není co řešit, v druhé situaci bych váhal.
Doufám, že rozumíš, co jsem měl na mysli, nejsem si sám jist, že jsem to napsal výstižně.
Seríál jsem neviděl, ani to nemám v úmyslu. Ale to s tím nijak nesouvisí.

Zima se blíží...
Editováno: 1x | Naposledy: 17. 5. 2021 / 21:25:54
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
17. 5. 2021 / 21:36:44 (před 3 roky)
on
Hlawoun napsal(a):

Ahoj ragelly :)
Rozhodl jsem se taky napsat příspěvek, i když zdůrazňuju, že to nemusí nutně znamenat, že vystihuje můj postoj nebo že s tebou nesouhlasím. Píšeš (snad nepřevrátím logiku tvého příspěvku), co dává jiným (státu, zákonům atd.) právo rozhodovat, co má žena dělat se svým tělem. Jiná otázka zní, co dává ženě právo rozhodovat o jiném životě? V prvním případě není co řešit, v druhé situaci bych váhal.
Doufám, že rozumíš, co jsem měl na mysli, nejsem si sám jist, že jsem to napsal výstižně.
Seríál jsem neviděl, ani to nemám v úmyslu. Ale to s tím nijak nesouvisí.

Ahoj :) Já o tom tématu nemám v plánu nijak diskutovat, jen jsem napsala svůj názor na věc :) Naštěstí jsem sama nikdy nic podobného řešit nemusela, takže to beru čistě subjektivně, jak to vidím já. Samozřejmě ale vím (jak to taky píšu), že na to existuje mnoho různých názorů. Jen ve mně ten první díl vyvolal takové emoce, takže jsem do svého názoru na seriál promítla i názor na dané téma :)

AislinK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
20. 5. 2021 / 16:20:14 (před 3 roky)
off

Nevím, jestli budu mít šanci seriál shlédnout, ale do chci vidět přidávám. Vypadá to, že mi to též hne žlučí, ale ač to zní asi divně, docela bych se na to i těšila.

Naštěstí jsem taky nikdy nebyla v situaci, kdy bych byla těhotná a z nějakého důvodu nechtěla dítě donosit. Každopádně můj názor je takový, že minimálně v těch extrémních případech, kdy dítě nemá šanci porod přežít, ví se, že by mělo nějaké echt blbé zdravotní potíže, či v případu znásilnění, by potraty měly být povoleny všude. Jako sama doufám, že nikdy v takové situaci, kdy bych musela přemýšlet, jestli dítě donosit nebo ne, nebudu. Nedokážu si vůbec představit, jak těžké to rozhodování musí být. A už vůbec ne, že bych byla pevně rozhodnutá, že potrat je nejlepší řešení, a nemohla na něj jít. Hrůza...Je to hodně těžké téma. Ale i tak se divím, že jsou diskuze k němu tolik vyhrocené.