Diskuze k článku Novinka pod lupou: Panic (Amazon)
Olivia Caroline Jones
Redaktor | Cool level: 22 | Chandler Bing
7. 6. 2021 / 21:48:30 (před 3 roky)
off

ragelly Vzhledem k tomu, že si seriál zadaptovala sama autorka předlohy, tak určitě hororový nádech do budoucna neočekávej :D Kniha je ryzí Young adult, a tak stejně se toho žánru držela i v seriálu.

Já už mám dokoukáno a musím teda říct, že mě překvapilo, jak moc dobré to bylo - určitě lepší než kniha. Lauren Oliver si hezky pohrála s dějem, dala tomu serializovanější příběh a na konci si nechala otevřená vrátka pro případně prodloužení, tak uvidíme, každopádně já jsem mooc spokojená :-)

Is it bad that I'd rather watch Friends than actually have them?
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
7. 6. 2021 / 22:30:25 (před 3 roky)
off
Olivia Caroline Jones napsal(a):

ragelly Vzhledem k tomu, že si seriál zadaptovala sama autorka předlohy, tak určitě hororový nádech do budoucna neočekávej :D Kniha je ryzí Young adult, a tak stejně se toho žánru držela i v seriálu.

Já už mám dokoukáno a musím teda říct, že mě překvapilo, jak moc dobré to bylo - určitě lepší než kniha. Lauren Oliver si hezky pohrála s dějem, dala tomu serializovanější příběh a na konci si nechala otevřená vrátka pro případně prodloužení, tak uvidíme, každopádně já jsem mooc spokojená :-)

Tak nevadí, i tak si to určitě pustím celé, pilot byl fajn :)

Canary forever
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
7. 6. 2021 / 22:48:39 (před 3 roky)
off

Mám dokoukáno a rozhodně mě to zklamalo. Asi jsem čekala něco jako je film Nerve a bohužel to tak nebylo. Seriál ve finále ani nebyl moc o té hře, ale víc se zabýval vším okolo. A z postav jsem nakonec usoudila, že mi nepřišel nikdo sympatický, naopak. Hodnotím to tak 4/10

AislinK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
7. 6. 2021 / 23:11:15 (před 3 roky)
off

Co mi to děláte... další příspěvek do mého chci vidět listu... ach jo :D

Morgoth.b
Běžný uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
8. 6. 2021 / 13:10:22 (před 3 roky)
off

Za mě tedy celkem zklamání. První řadě seriál klame tělem. Dle názvu by člověk čekal, že ústředním tématem bude panika. Skutečný boj lidí o výhru a překonávání výzev, které mohou někoho i stát život. To se bohužel nestalo. Panika je tam spíše jen pozadí a hlavně se řeší vztahy. Kdo s kým a co. Člověk čekal originální drama a dostal tuctovou romanci. :/ Jediná trochu sympatická postava je ta hlavní hrdinka. Pak tomu ubírá ten woke a proč každý sex je podán tak, že to kluk dělá holce pusou. Jako by nebyl jiný způsob. Za mě tak průměr. 4,5/10

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
26. 1. 2022 / 23:34:29 (před 2 roky)
off

Dokoukáno. Když jsem se oprostila od toho, že chci vidět thriller, tak to nakonec nebylo špatné. Úkoly nebyly nejoriginálnější, ale dobře se na ně koukalo. Postavy mi sedly, ale dokázala bych si představit lepší obsazení - hlavně Ray mi po vzhledové stránce hodně nevyhovoval a jeho (ne)vztah s hlavní hrdinkou jsem si tak nemohla vychutnat naplno :D Postupně se příběh začal docela motat a některé scény (Heather vyleze z auta, aby se účastnila 1v1 zírací soutěže s tygrem?!) mi přišly úplně zbytečné a prostě jen divné. Podruhé bych to vidět nemusela, ale sledování mě celkově bavilo.

Závěr:
Cliffhanger. Ray a Dodge jsou finalisti, čeká je poslední duel, který rozhodne o vítězi letošního ročníku Paniky. Ukáže se, že šerif je záporák, který si vsadil na Dodge jako vítěze. Když Dodge odmítne jet duel, šerif do auta nasedne místo něj. V Rayově autě je nastražená bomba, ten ji ale objeví a dá do Dodgova auta a Dodgovi, který původně chtěl jet proti šerifovi a pomstít se mu za svou sestru, zabrání tak, že ho omráčí. Rayovo auto si však vezme Heather, která proti šerifovi jede. Těsně před střetem aut se v cestě objeví tygr na útěku. Heather zabrzdí, šerif stočí směr jízdy, jeho auto se převrátí a havaruje. Šerif před výbuchem uteče, ale v lese ho dostihne manželka, která ho zastřelí a nechá na pospas tygrovi. Porotci tajně rozhodnou, že se Heather stane vítězkou Paniky a dostane peníze. Vyzná si lásku s Bishopem, který ale vzápětí odjíždí na vysokou. Heather se sejde s Rayem, od kterého viděla video z Paniky, kde jí nepřímo vyznal lásku, a políbí ho. Konec Paniky ale ještě není v dohlednu, jak se Heather rychle dozví. Večer, když řídí auto, jí záhadný stalker hodí na čelní sklo figurínu s typickými kreslenými symboly Paniky. Vypadá to, že hra stále pokračuje a Heeather je stále její součástí. Kdo za ní ale stojí?