Diskuze k článku SerialZone Awards 2021
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
3. 6. 2021 / 19:02:41 (před 3 roky)
off

To bude dlouhé rozhodování, ale jedna kategorie je jasná a to síň slávy, letos to ta Buffy musí zvládnout 👍

Anyk
Redaktor | Cool level: 49 | Chip
3. 6. 2021 / 19:17:23 (před 3 roky)
off

Me likey černý obrázek 👍🏼👍🏼👍🏼 Hezky ladí k tmavému pozadí SZ 😂 Inu, já mám jasno v komediální novince a nejlepší komedii - Ted Lasso ❤❤❤ (aneb jemný lobbing, to přeci proti pravidlům není 😊)

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
3. 6. 2021 / 19:25:42 (před 3 roky)
off
Anyk napsal(a):

Me likey černý obrázek 👍🏼👍🏼👍🏼 Hezky ladí k tmavému pozadí SZ 😂

Jarddos nikdy nezklame, má vždycky perfektní obrázky :)

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
3. 6. 2021 / 19:33:29 (před 3 roky)
on
Deaneira napsal(a):

To bude dlouhé rozhodování, ale jedna kategorie je jasná a to síň slávy, letos to ta Buffy musí zvládnout 👍

A když letos podpořím Buffy, podpoříš mi příští rok Xenu ]:D?

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
andromache
3. 6. 2021 / 19:34:46 (před 3 roky)
on

Jinak je znát, že na nejčerstvější novinky mě moc neužije, protože největší problém mám s nominováním do kategorie Nejlepší nová komedie a Nejlepší nové drama (ne že bych komedie sledovala i tak že, ale letos tam kupodivu jednu nominovanou mám.. A ne, Ted Lasso to fakt není :D).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
3. 6. 2021 / 19:40:28 (před 3 roky)
off
andromache napsal(a):

Jasně že jo, ale letos už bych tam tu Buffy ráda viděla, protože pořád mi vadí u některých že tam už jsou 😂😂😂

Anyk
3. 6. 2021 / 19:42:13 (před 3 roky)
off
andromache napsal(a):

koukám, že se nám tu rozjely další lobbovací a smlouvací praktiky 😂 to ještě bude lítý boj o ty sošky...

Anyk
3. 6. 2021 / 19:46:58 (před 3 roky)
off
andromache napsal(a):

(ne že bych komedie sledovala i tak že, ale letos tam kupodivu jednu nominovanou mám.. A ne, Ted Lasso to fakt není :D).

to je škoda, u mnoho přicházíš. Ted si získal mnohá srdce, myslím, že by mohl i to Tvoje 🤗 Ted je zvyklý jít proti předsudkům a odporu...

jukab
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
3. 6. 2021 / 20:34:05 (před 3 roky)
off
andromache napsal(a):

Jinak je znát, že na nejčerstvější novinky mě moc neužije, protože největší problém mám s nominováním do kategorie Nejlepší nová komedie a Nejlepší nové drama (ne že bych komedie sledovala i tak že, ale letos tam kupodivu jednu nominovanou mám.. A ne, Ted Lasso to fakt není :D).

Jojo, žádný extra hit letos není...Novou komedii ale zachránili Němci a u nových dramat se vybrat dá :)

Chrosticek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
3. 6. 2021 / 20:55:21 (před 3 roky)
off

U mna ide Queen's Gambit do viacerych kategorii: Najlepsia drama, nova drama, uvodne titulky... do siene slavy suhlasim s Buffy, teraz to uz musi dat :D

andromache
3. 6. 2021 / 21:23:18 (před 3 roky)
on
Deaneira napsal(a):

Jasně že jo, ale letos už bych tam tu Buffy ráda viděla, protože pořád mi vadí u některých že tam už jsou 😂😂😂

Ano, taky mě štve, že někteří tam jsou (TBBT) a Xena furt ještě ne :D. A že tam rozhodně patří (a Buffy až po ní :D).

Anyk napsal(a):

koukám, že se nám tu rozjely další lobbovací a smlouvací praktiky 😂 to ještě bude lítý boj o ty sošky...

No to víš, handl musí bejt :D. Teď v nominacích je to ještě relativně jedno, ale počkej až začne tvrdé hlasování :D. To pak budou lobovací a smlouvací taktiky takového rázu, že kam se hrabou politici :D.

Anyk napsal(a):

to je škoda, u mnoho přicházíš. Ted si získal mnohá srdce, myslím, že by mohl i to Tvoje 🤗 Ted je zvyklý jít proti předsudkům a odporu...

Jako já vím, ale nějak jsem pořád nenašla odvahu.. Ale jestli bude příští měsíc opravdu sportovní výzva, tak bych mu tu šanci pravda dát mohla :-).

jukab napsal(a):

Jojo, žádný extra hit letos není...Novou komedii ale zachránili Němci a u nových dramat se vybrat dá :)

Vidíš a zrovna komedii už mám (netflixáckou). Z letošních dramatických novinek jsem neviděla asi ještě vůbec nic...

Anyk
3. 6. 2021 / 21:36:34 (před 3 roky)
off
andromache napsal(a):

Jako já vím, ale nějak jsem pořád nenašla odvahu.. Ale jestli bude příští měsíc opravdu sportovní výzva, tak bych mu tu šanci pravda dát mohla :-).

Mé srdéčko plesá, že jsi ochotná mu dát šanci 😍 Jestli se bojíš fotbalu, tak neboj, o fotbale to absolutně není, to je jen kulisa. Ani tam nejsou nějaké dlouhé sekvence z tréninku či zápasu, jak si kopou míčem a musíš sledovat nějaké manévry. Vůbec ne! Je to o chování postav a že věci jdou dělat i jinak. A že člověk může být laskavý i když je všechno a skoro všichni proti němu... Tak snad ta červencová výzva fakt bude sportovní 😉 Já si tedy nevybavuji jedinej seriál, který by byl o OH nebo z prostředí OH či o olympionicích 🤷‍♀️

andromache
3. 6. 2021 / 21:41:48 (před 3 roky)
on
Anyk napsal(a):

Mé srdéčko plesá, že jsi ochotná mu dát šanci 😍 Jestli se bojíš fotbalu, tak neboj, o fotbale to absolutně není, to je jen kulisa. Ani tam nejsou nějaké dlouhé sekvence z tréninku či zápasu, jak si kopou míčem a musíš sledovat nějaké manévry. Vůbec ne! Je to o chování postav a že věci jdou dělat i jinak. A že člověk může být laskavý i když je všechno a skoro všichni proti němu... Tak snad ta červencová výzva fakt bude sportovní 😉 Já si tedy nevybavuji jedinej seriál, který by byl o OH nebo z prostředí OH či o olympionicích 🤷‍♀️

Právěže já se ve fotbale orientuju celkem v pohodě (a vůbec skoro ve všech sportech kromě golfu a moderní gymnastiky :D.. A zrovna kvůli blbýmu hokeji řeším, kde se mám sakra odnaučit fandit a absolutně sport neřešit :D), takže z toho strach nemám. Spíš se bojím té přehnané karikatury Tedda. Moc nemusím idiotské a hloupé postavy a zatím se mi Ted jeví jako obojí :D.

petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
3. 6. 2021 / 21:49:54 (před 3 roky)
on
andromache napsal(a):

Právěže já se ve fotbale orientuju celkem v pohodě (a vůbec skoro ve všech sportech kromě golfu a moderní gymnastiky :D.. A zrovna kvůli blbýmu hokeji řeším, kde se mám sakra odnaučit fandit a absolutně sport neřešit :D), takže z toho strach nemám. Spíš se bojím té přehnané karikatury Tedda. Moc nemusím idiotské a hloupé postavy a zatím se mi Ted jeví jako obojí :D.

Z ukázek a toho původního videa, z kterého seriál vychází, to tak může vypadat, ale ve skutečnosti to tak není, Ted vůbec není karikatura ani hloupý, naopak :D

Anyk
3. 6. 2021 / 22:00:33 (před 3 roky)
off
andromache napsal(a):

Jo tak, tak to klobouk dolů. To já Tě nechtěla podceňovat, abys rozuměla, ale spoustu lidí, co si Teda nechce pustit, se zdráhá právě kvůli tomu fotbalovému prostředí. Upřímně - já jsem podle traileru taky úplně nevěděla, co čekat. Párkrát jsem už předtím o seriálu slyšela, ale podle názvu jsem si myslela, že jde o nějakou westernovku (protože laso, ne? 😂). Moc jsem nechápala, co kouč, resp. manažer amerického fotbalu bude co platný trénovat klasický fotbal. Navíc, když má v zámoří rodinu. A nebyla jsem úplně přesvědčená Sudeikisem v hlavní roli, navíc s knírkem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ A ano, ze začátku i na mě Ted působil malinko zvláštně - je pozitivní, celkem plný energie, laskavý, i když jsou na něj druhý otevřeně ošklivý až vulgární - a tak si člověk říká - co je s tím Tedem v nepořádku? Protože naše lidská skoro instinktivní reakce je být rozladěný, mrzutý a taky nepříjemný. Jenže je to správně? Vede to k něčemu dobrýmu, pozitivnímu, získáme tím něco? Nebo ten druhý? Může se nějak náš vztah spravit? Můžeme mu ukázat, že se mýlí? Ač je Ted Lasso komedie, pro mě bylo sledování mnohem víc - kromě relaxu a pozitivního nabití se i určité zamyšlení nad lidskými interakcemi a co v nich děláme špatně. Oplácet stejnou mincí umí každý, ale spolknout urážku (s úsměvem) a ještě třeba dotyčného něco naučit nebo mu říct, že si ho vážíme - osobně takových lidí moc neznám, protože to chce velkou vnitřní sílu... Ano, Ted i vtipkuje (mimo jiné vtipy s odlišností Amíků a Britů, jejich angličtin apod. či jiná zlehčení) - a Ty samozřejmě ne každému můžou sednout, ale mě si prostě Ted získal! Teď jsem úplně dostala chuť napsat recenzi 😀

andromache
3. 6. 2021 / 23:06:35 (před 3 roky)
on
petrSF napsal(a):

Z ukázek a toho původního videa, z kterého seriál vychází, to tak může vypadat, ale ve skutečnosti to tak není, Ted vůbec není karikatura ani hloupý, naopak :D

No.. Jedna věc je hloupý charakter a druhá hloupý seriál :-). Dobrý a chytrý seriál vždycky může mít hlupáka postavu :-).

andromache
3. 6. 2021 / 23:12:09 (před 3 roky)
on
Anyk napsal(a):

Jo tak, tak to klobouk dolů. To já Tě nechtěla podceňovat, abys rozuměla, ale spoustu lidí, co si Teda nechce pustit, se zdráhá právě kvůli tomu fotbalovému prostředí. Upřímně - já jsem podle traileru taky úplně nevěděla, co čekat. Párkrát jsem už předtím o seriálu slyšela, ale podle názvu jsem si myslela, že jde o nějakou westernovku (protože laso, ne? 😂). Moc jsem nechápala, co kouč, resp. manažer amerického fotbalu bude co platný trénovat klasický fotbal. Navíc, když má v zámoří rodinu. A nebyla jsem úplně přesvědčená Sudeikisem v hlavní roli, navíc s knírkem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ A ano, ze začátku i na mě Ted působil malinko zvláštně - je pozitivní, celkem plný energie, laskavý, i když jsou na něj druhý otevřeně ošklivý až vulgární - a tak si člověk říká - co je s tím Tedem v nepořádku? Protože naše lidská skoro instinktivní reakce je být rozladěný, mrzutý a taky nepříjemný. Jenže je to správně? Vede to k něčemu dobrýmu, pozitivnímu, získáme tím něco? Nebo ten druhý? Může se nějak náš vztah spravit? Můžeme mu ukázat, že se mýlí? Ač je Ted Lasso komedie, pro mě bylo sledování mnohem víc - kromě relaxu a pozitivního nabití se i určité zamyšlení nad lidskými interakcemi a co v nich děláme špatně. Oplácet stejnou mincí umí každý, ale spolknout urážku (s úsměvem) a ještě třeba dotyčného něco naučit nebo mu říct, že si ho vážíme - osobně takových lidí moc neznám, protože to chce velkou vnitřní sílu... Ano, Ted i vtipkuje (mimo jiné vtipy s odlišností Amíků a Britů, jejich angličtin apod. či jiná zlehčení) - a Ty samozřejmě ne každému můžou sednout, ale mě si prostě Ted získal! Teď jsem úplně dostala chuť napsat recenzi 😀

A co ti brání ji napsat ;)? A jinak jo, já to chápu, že spousta lidí může to sportovní prostředí odrazovat. Já čumění na sport miluju, takže mám ráda i sportovní seriály (takový box je mnohem zábavnější ve filmech, než na skutečném boxerském zápase.. Ve skutečnosti se můžeš trefit zrovna do takového, kde teče strašně málo krve :D). Spíš si mě ale vyděsila tím chorobně pozitivním Tedem. Takové chorobné optimisty já osobně jakožto strašný pesimista, suchar a člověk co je furt naštvaný na svět nemám vůbec v oblibě. Moje sklinka je vždycky poloprázdná a nikdy poloplná :-). Takže se spíš bojím, že i kdyby mi sedlo prostředí anglického fotbalu (za mě je anglická liga nejlepší na světě btw) a Ted nebyl takový idiot za jakého ho zatím podle skečů a ukázek mám, tak mi asi bude pít krev tím přemrštěným optimismem :D. Takovým mám bohužel vždycky chuť vymazat úsměv z tváře :D. A ano, evropský a americký fotbal je jako nebe a dudy.. Ten americký by se vůbec neměl nazývat fotbal.. Spíš ragby v brnění :D (a i na to ragby je lepší pohled, říkám jak vášnivý fanoušek All Blacks :D).

AislinK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
4. 6. 2021 / 00:02:22 (před 3 roky)
off

Nominace rozdány, a mám takový dojem, že to je poprvé, co jsem se účastnila nominací. :D Tuším, že jsem dřív jen hlasovala. Těžko říct, jestli jsem nominovala "správně" nebo si později vzpomenu na něco "lepšího" a budu si tu rvát vlasy. :D

Nejvtipnější pro mě byl výběr animáku, jelikož na animáky mě moc neužije. Koukla jsem, co mi filtr vyhodí za nejlépe hodnocené animáky a jala se vybírat. Konečná nominace padla na Pata a Mata :DD

A síň slávy byla jasná. Jednoznačně Buffy! :) Tak snad konečně :)

Mik
Uživatel od první verze | Cool level: 57 | admirál William Adama
4. 6. 2021 / 00:06:11 (před 3 roky)
off

Nejlepší drama - Dark (bohužel se těsně nevešly - Mayans M.C., The Crown, The Expanse, Doom Patrol, Euphoria, The Mandalorian, The Handmaid's Tale, Warrior a The Boys)
Nejlepší nové drama - Mare of Easttown (další žhaví kandidáti - Resident Alien, It's a Sin, All Creatures Great and Small, Them a Alice in Borderland)
Nejlepší komedie - What We Do in the Shadows (těsně v závěsu Young Sheldon)
Nejlepší nová komedie - Ted Lasso (uvažoval jsem i nad Resident Alien, ale bohužel nesplňuje časový limit pro tuto kategorii)
Nejlepší animák - Invincible
Nejlepší český/slovenský seriál - Kukačky
Nejlepší úvodní titulky - Dark
Nejlepší webseriál - sKORO NA mizině
Nejlepší neskriptový seriál - Last Week Tonight with John Oliver
Nejlepší neamerický seriál - All Creatures Great and Small (těsně v závěsu Dark)
Síň slávy - Red Dwarf

ESESEL
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
4. 6. 2021 / 01:12:08 (před 3 roky)
off

Drama: The Expanse
Nové drama: Professionals
Komedie: What We Do in the Shadows
Nová komedie: Nevím, tak dávám WandaVision a jestli to někomu přijde na komedii příliš dlouhé, ať si vzpomene na ty nekonečné závěrečné titulky. Bez nich si myslím, že by se většina dílů do 30 minut vešla... ;-)
Animák: Star Wars: The Bad Batch
Český/slovenský: Slovania
Intro: Buffy the Vampire Slayer
Webseriál: Daleks!
Neskriptový: Comedy Club
Neamerický: Intergalactic
Síň: Stargate Atlantis

Grab a lollipop on your way out.
martinol
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
4. 6. 2021 / 02:29:05 (před 3 roky)
off

Kdo jde se mnou podpořit Community do síně slávy? #SixSeasonsAndSerialZoneAwards

darbak
Redaktor | Cool level: 18 | Kocour
4. 6. 2021 / 21:20:31 (před 3 roky)
on

Cožeee, já nemůžu nominovat Survivora?? D:

No tak mám letos kategorii neskriptový seriál bez nominace. Krause sleduju sice rád, ale na nominaci ho nevidím :D

Obsesivní perfekcionista, co má rád ankety a fotočlánky.
jukab
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
4. 6. 2021 / 21:33:28 (před 3 roky)
off
darbak napsal(a):

Cožeee, já nemůžu nominovat Survivora?? D:

No tak mám letos kategorii neskriptový seriál bez nominace. Krause sleduju sice rád, ale na nominaci ho nevidím :D

Můžeš ho navrhnout do Síně slávy jako já :)

darbak
Redaktor | Cool level: 18 | Kocour
4. 6. 2021 / 21:56:57 (před 3 roky)
on
jukab napsal(a):

Můžeš ho navrhnout do Síně slávy jako já :)

Tam už mám jiné :)

Obsesivní perfekcionista, co má rád ankety a fotočlánky.
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
5. 6. 2021 / 11:48:10 (před 3 roky)
off

Prozatím bych to viděla asi takto (a jelikož se mi nechce moc přemýšlet, tak to asi měnit nebudu :D )

drama: Shameless
nové drama: Selena: The Series
komedie: Superstore
nová komedie: Punky Brewster
animák: Invincible
český: Třídní schůzka
intro: Charmed
webseriál: Třídní schůzka
neskriptový: The Circle: USA
neamerický: It's a Sin
síň slávy: Buffy the Vampire Slayer

Ještě mi můžete předhazovat nabídky jiných webseriálů, protože si upřímně nevzpomínám na moc z nich, které jsem v této sezóně viděla :D Ale Třídní schůzka mě minulý týden dobře pobavila, takže jsem s nominací docela spokojená.

Editováno: 1x | Naposledy: 5. 6. 2021 / 11:49:38
spike
Uživatel od první verze | Cool level: 15 | Christopher Turk
5. 6. 2021 / 12:26:18 (před 3 roky)
off

Letošní seriálová nadílka mi přišla trochu slabší, ale vybrat z ní to nejlepší také nebylo úplně jednoduché. Ale zatím to u mě vypadá následovně.

Nejlepší drama: The Bosys
Nejlepší nové drama: Shadow and Bone
Nejlepší komedie: Space Force
Nejlepší animák: Invincible
Nejlepší český/slovenský seriál: Slovania
Nejlepší úvodní titulky: Buffy, přemožitelka upírů
Nejlepší neamerický seriál: The Crown
Síň slávy: Buffy, přemožitelka upírů

Pevně doufám, že Buffy se letos konečně dostane do Síně slávy.

spike
janulam11
VIP | Cool level: 18 | Kocour
5. 6. 2021 / 20:09:31 (před 3 roky)
off

drama: zatím neobsazené,
Edit: po dlouhém rozmýšlení volím drama: The Walking Dead , ještě byly ve hře The Queen´s gambit a The Boys
nové drama: Debris
komedie: The Kominsky Method
nová komedie: Ted Lasso (chtěla jsem dát WandaVision, ale časová podmínka)
animák: Love, Death & Robots
český: Kukačky
úvodní titulky: WandaVision
webseriál: Kavej
neskriptový: Last Week Tonight with John Oliver
neamerický: Kärlek & anarki
síň slávy: kdo jiný, než Doctor Who

Editováno: 3x | Naposledy: 7. 6. 2021 / 22:37:19
Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
14. 6. 2021 / 12:00:55 (před 3 roky)
off

Tak konečně čas projít kategorie a vyplnit :D

Drama: The Boys
Nové Drama: Resident Alien
Komedie: Ted Lasso
Nová Komedie: Ted Lasso
Animák: South Park (Pandemické speciály byly boží :D)
Česko/Slovenský: sKORO NA mizině
Úvodní titulky: Firefly
Webseriál: sKORO NA mizině
Neskriptový: Lego Masters
Neamerický: La Révolution
Síň slávy: Buffy the Vampire Slayer

Hlasujte pro Buffy lidičky!

Non cuspi causa qui non debe cuspire
Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
14. 6. 2021 / 12:02:29 (před 3 roky)
off
martinol napsal(a):

Kdo jde se mnou podpořit Community do síně slávy? #SixSeasonsAndSerialZoneAwards

Mám je v plánu hned po Buffy :D Nejdřív Sunnydale, pak Greendale :D

Non cuspi causa qui non debe cuspire