Knizku jsem cetl nedavno a podle me patri mezi nejlepsi Kingovky. Je dost osobni a tak trochu jina. Z oznamene adaptace jsem mel radost, ale 8(?) dilu mi prijde zbytecne moc. na druhou stranu do jednoho filmu by to zase bylo malo. Zahranicni reakce jsou mirne nadprumerne, tak si to asi taky necham az na binge.
Dokoukáno. Začínám mít pocit, že moje teen adorace Kinga byla možná trošku neoprávněná, nebo se moje myšlení posunulo jiným směrem a už mě nebaví to co před lety. Lisey mi nepřišla nijak zajímavá ani zábavná. Spíše bych řekla, že je to jen směska divných postav v divných světech. Chyběla mi atmosféra, napětí, nějaká zajímavá záhada. Tohle bylo jako nepovedený příběh o Peteru Panovi. Nic pro mě.
Závěr:
Uzavřený. Lisey si čte poslední Scottův příběh, příběh o tom, jak v dětství zabil svého otce ve snaze dostat ho do Boo'ya Moonu. Jeho zpověď ho konečně osvobodí, vyzná v textu Lisey lásku. Lisey se naposled vydá do Boo'ya Moonu, kde vidí Scotta již ve vodě se závojem na hlavě a rozloučí se s ním. Scott se potopí a zmizí. Lisey je zpět doma a naposledy zavře kohoutek. Doma ji přivítají sestry. Kamera najede na miniaturu majáku v rohu místnosti, který se rozsvítí a několikrát rotuje, než zase zhasne.