Jak píše TorrentFreak, tak pirátství by u seriálů kleslo, kdyby je televize zpřístupnili online po celém světě. Je pravda, že si tím spíš sami škodí a zavírají si vrátka k mnohem většímu trhu. Je tady, ale i druhá stránka věci a tou je legislativa v jednotlivých zemích, kterou by museli řešit a na to asi není čas, ani peníze.
Co ovšem nechápu je, proč nevyužijí služeb třetích stran, které již mají tuto věc vyřešenou a mají týmy lidí, kteří se tím aktivně zabývají (narážím třeba na YouTube). Otázka, ale zní, kdo z nás by se chtěl dívat na svoje oblíbené seriály s tunou reklam, když si je můžeme stáhnout bez reklamy. Protože YouTube asi nenabízí nějakou formu sdílení videí za poplatek (který by šel daným televizím), nebo o něm alespoň nevím, tak jiná možnost než aby se to zaplatilo z reklamy mě nenapadá.
saarry napsal(a):
Jak píše TorrentFreak, tak pirátství by u seriálů kleslo, kdyby je televize zpřístupnili online po celém světě. Je pravda, že si tím spíš sami škodí a zavírají si vrátka k mnohem většímu trhu. Je tady, ale i druhá stránka věci a tou je legislativa v jednotlivých zemích, kterou by museli řešit a na to asi není čas, ani peníze.
Co ovšem nechápu je, proč nevyužijí služeb třetích stran, které již mají tuto věc vyřešenou a mají týmy lidí, kteří se tím aktivně zabývají (narážím třeba na YouTube). Otázka, ale zní, kdo z nás by se chtěl dívat na svoje oblíbené seriály s tunou reklam, když si je můžeme stáhnout bez reklamy. Protože YouTube asi nenabízí nějakou formu sdílení videí za poplatek (který by šel daným televizím), nebo o něm alespoň nevím, tak jiná možnost než aby se to zaplatilo z reklamy mě nenapadá.
Skvěle řečeno . Opravdu nevím jak jinak sledovat seriál který u nás neběží než stahovat nebo sledovat online .
No ale nemyslím si že je to až tak nereálné. Možná by stačil jen nějaký malý reklamní proužek co by běžel třeba na vrchu obrazu. Taky si myslím že si tím stanice jen škodí - přicházejí tím o peníze, přitom mají hodně diváků i mimo jejich domácí území.
Je to síla, ale když to jinak nejde. Samozřejmě by jsme se na seriály dívat nemuseli a mohly se spokojit s tím co nám nabízí naše televize. Ale to je asi tak reálné, jako konec světa v roce 2012. Myslím že televize by se nad tím měli alespoň trochu konečně zamyslet.
No jestli tím stanice škodí, tak jenom sobě. Když jim to bude vadit tak se nad tim zamyslí a na něco přijdou. Nevim jak vy ale mě to naprosto vyhovuje tak jak to je. Takhle si všechno stáhnu naprosto v klidu druhej den a je to zadarmo a nemusim nic řešit.;)
Klidne bych si platil mesicne hulu nebo neco podobneho, radeji nez sledovat serialy s reklamou. Nejspis kvuli licencim to ale mimo USA nejede. Chapu, ze vyroba televizni produkce neco stoji, americke stanice ale o mych par dolaru zrejme nestoji.
Loni jsem si zaplatil NHL GameCenter a ani na chvili toho nelitoval, je to daleko lepsi nez doufat v nejaky aspon trochu kvalitni live stream od nejake dobre duse. Fotbalova Premier League neco takoveho kvuli licencim nenabizi (nebo o tom nevim) a je skoda, ze to same neni k dispozici pro puvodni televizni tvorbu zamorskych stanic. Snad je to opravdu jen otazkou casu a toho, kdo se odvazi prvni. Doufam.
saarry napsal(a):
Co ovšem nechápu je, proč nevyužijí služeb třetích stran, které již mají tuto věc vyřešenou a mají týmy lidí, kteří se tím aktivně zabývají (narážím třeba na YouTube).
Překážku streamovaného přehrávání vidím v absenci neanglických titulků, které tvoří seriálová komunita a těžko by se dostaly do oficiálního on-line zdroje. Sledovat seriál v původním znění bez titulků by bylo asi pro většinu problém.
Chm, realizace legálního stahování by byla poměrně náročná. Nicméně je možná a myslím, že kdyby trošku uvažovali a došlo jim, že "nějaké peníze" jsou lepší než žádné peníze..
Samozřejmě v případě starých seriálů je to dost mimo úvahy, ale u nových by to za nějaký pokus stálo. Jenže to se asi nestane, tak osvícené televize nejsou. Obecně zábavní průmysl trpí dlouhodobou debilitou a legální stahovací distribuci mají funkční zatím jen hry.
Stahujem a sledujem bez reklám.Ono sledovať niečo na našich reklamných TV to je o nervy.Chápem,že žijú z reklám,ale už to preháňajú,ked do Futuramy dajú dve reklamy.Preto stiahnem,počkám na titulky a mám to vklude a pohode.
Tak s 3, 5 a 6 sem jim trochu pomohl :) I-kdyby to vysílali on-line tak je problém s titulkama, leda by je bylo možno nějak přidat do videa ze srt. Já s mojí neangličtinou si musím počkat na titulky a pak se teprv můžu na něco podívat :(
Jako ani se nedivím! Docela by měl zajímal žebříček tak do 100 místní.
Pravda je přesně tam, jak píšete. Jak jinak bychom se, aspoň v nějaké slušné kvalitě, k seriálům dostali. Prostě je musíme stáhnout. Taky myslím, že kdyby trochu chtěli mohli by to nějak rozumně vyřešit, asi ne hned ale časem. Ale oni si radši budou stěžovat, jak strašné je, že lidé stahují. :)
Ono kolikrát i když byste si rádi něco pustili online, tak se vám ukáže, že nejste na území USA a máte smůlu..tak co potom, že. :)
je to smutný, ale co se dá dělat. Na ten odpad, co povětšinou dávaj naše televize, se koukat nedá. A pokud už koupí něco kvalitního jede to v nekřesťanskou hodinu.... Takže my televizi ani nemáme ;-)
A to jsou jenom torrenty :D By to chtělo zaznamenat i všechny větší servery jako share-rapid, ulož.to atp. :D
vjera napsal(a):
Další stránkou věci je, že i když se poštěstí a v Česku je vysílán nějaký zahraniční seriál v "relativně dobrém časovém skluzu", tak ho zase zmrší naprosto nevhodným dabingem.... A kolečko se opět otáčí ke stahování, že ano.
Přesně, a to nejen dabingem, ale i reklamy stojí za nic. Nechápu, jak z něčeho, co normálně trvá 40 minut udělají záležitost hodiny atd. Je to děs.
xBlaise napsal(a):
Přesně, a to nejen dabingem, ale i reklamy stojí za nic. Nechápu, jak z něčeho, co normálně trvá 40 minut udělají záležitost hodiny atd. Je to děs.
Tak to mají i v USA, přesně hodinovky a půlhodinovky :) A taky na to lidi koukají.. i když ty jejich TiVa snad už i dokážou nahrávat bez reklam, jistá si ale nejsem.
Ono je taky docela otázka kolik lidí by bylo ochotno koukat každý týden na jeden díl mě osobně tohle moc nejede většinou si radši počkám až vyjde 5 - 10 dílů ( viz právě Game of thrones kde jsem si zatim vždycky počkal na všechny díly a pak teprve to zkouknul ) a pak je zkouknu najednou. Nehledě na ten občas dost hroznej českej dabing se kterzm je to nekoukatelny. Mimochodem docela se divim že v první desítce nebyl taky Castle.
Decarabas napsal(a):
Ono je taky docela otázka kolik lidí by bylo ochotno koukat každý týden na jeden díl mě osobně tohle moc nejede většinou si radši počkám až vyjde 5 - 10 dílů ( viz právě Game of thrones kde jsem si zatim vždycky počkal na všechny díly a pak teprve to zkouknul ) a pak je zkouknu najednou. Nehledě na ten občas dost hroznej českej dabing se kterzm je to nekoukatelny. Mimochodem docela se divim že v první desítce nebyl taky Castle.
Přijde mi, že Castle se mnohem víc prožívá tady u nás než ve zbytku světa :D
ragelly napsal(a):
hodně ho žerou lidi ve Španělsku a Portugalsku jsem si všimla =)
určitě byl alespoň v první dvacítce, to bych se divila kdyby ne.
Lidi stahovali, stahují a budou stahovat, pokud v klasickém TV vysílání bude stále totéž
ragelly napsal(a):
Tak to jsem netušil asi jsme tu opravdu všichni zastydlý Geeci :D
davulamedula napsal(a):
Lidi stahovali, stahují a budou stahovat, pokud v klasickém TV vysílání bude stále totéž
Jinak to už nebude .
kubiix napsal(a):
Překážku streamovaného přehrávání vidím v absenci neanglických titulků, které tvoří seriálová komunita a těžko by se dostaly do oficiálního on-line zdroje. Sledovat seriál v původním znění bez titulků by bylo asi pro většinu problém.
Kdyby jenom. Ono třeba na takovým Youtube nejsou titulky vůbec žádný, takže sledování pak občas připomíná tipovačku. Zvlášť pokud se nemluví jasně a zřetelně. Možnost sledovat seriály na stránkách stanic bez geografického omezení, případně s možností nahrávat vlastní neanglické titulky... to je jako z říše pohádek a snů. Bylo by to pěkný, jenže se to nestane.
vjera napsal(a):
Další stránkou věci je, že i když se poštěstí a v Česku je vysílán nějaký zahraniční seriál v "relativně dobrém časovém skluzu", tak ho zase zmrší naprosto nevhodným dabingem.... A kolečko se opět otáčí ke stahování, že ano.
Může být, ale na druhou stranu si toho všimnou jenom ti, kdo ten seriál už viděli v originále. Takže spousta lidí to naopak třeba ocení, nemá nutkání vyhledávat originál a žije šťastně a spokojeně bez stahování. :) Teda dokud nezjistí, že sice je nová řada seriálu, klidně několik, ale oni musí čekat, než k tomu nějaká česká televize koupí vysílací práva. Chm.
Já si nějraději seriály zkoukávám online, ale seriály které přímo ´žeru´(jako například AktaX) mám celé série vypáleny doma :P
statistikam som pomohol aj ja:
6 serialov zo zoznamu mam rozpozeranych a na dalsie 2 sa chystam cez leto, ked budem mat viac casu.
no televize ve sledování seriálů padá z důvodů, které jste vypsali. to se prostě nedá.
podle mě by bylo řešení strkat do toho takové ty reklamy v rohu, co bývají na další pořady televize. kdysi jsme byli na nějaké přednášce se školou a ty jsou prý stejně nejúčinnější, protože člověk se nemůžou vyhnout tomu věnovat jim pozornost, během reklamního bloku však prostě vypne, případně ho přetočí, takové podvědomě vstřebává. nevidím řešení v poplatcích za podmínky celosvětového legálního přístupu. proč mám platit za něco, co je i zdarma? vždycky to někdo dá na nějaký neplatící a ilegální web. navíc s mým množstvím seriálů bych se ani nedoplatila. stejně tak podle mě neuspěje ani online sledování. osobně mám lepší pocit, když to mám stáhnuté a vím, že když mi nepůjde týden net, můžu být v klidu, zásoby mám.
žebříček je podle mě i hodně nepřesný. řekla bych, že většina lidí nestahuje před torrenty. skvěle to potvrzuje got na prvním místě. v létě jsem měla co dělat, abych sehnala díly první řady, ani s druhou to nebylo slavné. v prosinci jsem ukázala seriál kamarádce a musela jsem jí to přetáhnout od sebe, protože normálně to na netu nikde nebylo. pak tomu přirozeně vzrostla čísla na torrentech, když to byl jediný způsob.