Diskuze k článku Novinka pod lupou: Dr. Death (Peacock)
IrmaVep
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
23. 7. 2021 / 19:14:51 (před 3 roky)
off

Doprčic, to vypadá dobře. Něco takového tu ještě nebylo, minimálně tedy v mém watchlistu ne. Tedy nebudu lhát, mě taky hodně táhnou známé tváře... jsem holt děva prodejná, no.

AislinK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
26. 7. 2021 / 22:09:45 (před 3 roky)
off

Tak to vypadá dobře, přidávám do chci vidět :)

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
31. 7. 2021 / 00:27:43 (před 3 roky)
on

Dokoukáno. Jako je úplně šílené, že je tenhle příběh podle skutečné události. Tolik lidských pochybení, která vedla k tomu, že takové monstrum dostalo přístup k operačnímu sálu a zničilo tolik životů... Neuvěřitelné. Neskutečně to při sledování zaráží, jak tolik lidí vědělo, že tenhle člověk není v pořádku, ale ze strachu, studu nebo kvůli penězům se rozhodli mlčet...

Seriál sám o sobě ale příliš thrillerový není. Za sebe musím říct, že mě nedokázal úplně oslovit svou atmosférou. Téma je výborné, ale dojem mi kazí neustálé přeskakování v mnoha různých časových rovinách napříč doktorovou kariérou. Ani samotné operace a vztah k pacientům nejsou dohnány do žádného intenzivního bodu, aby z toho šel mráz po zádech. Tuhle práci si musíte odpracovat sami tím, že se zamyslíte nad tím, že tohle se před pár lety skutečně dělo. Sám seriál takhle mrazivě příliš nepůsobí, spíše suše vypráví a zmateně přeskakuje dopředu, dozadu, doprostřed a zase zpátky.

Každopádně herecké obsazení je perfektní, bylo moc příjemné (i když kvůli jejich rolím znepokojivé) vidět tolik známých tváří v jedné minisérii.

Závěr:
Uzavřený. Poslední díl se odehrává v soudní síni, kde probíhá proces s doktorem Duntschem. Porota ho nakonec odsoudí k doživotí ve vězení, přičemž má možnost žádat o podmínečné propuštění v roce 2045 ve věku 73 let. V závěru na obrazovce běží info titulky o tom, co se s jednotlivými aktéry dělo od skončení procesu a jak tato událost ovlivnila americký lékařský průmysl a zvýšila opatrnost a upřela soustředění směrem k péči o pacienty. Každopádně v jednom titulku, kdy z blízka sledujeme obličej Duntsche, titulek říká: Nestalo se to naposledy, stane se to znovu. V samotném závěru bylo poté věnování Jerrymu Summersovi - nejlepšímu kamarádovi Duntsche, který i jeho zmrzačil, který v roce 2021 zemřel.