Diskuze k článku Novinka pod lupou: Vigil (BBC)
_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
9. 9. 2021 / 16:29:57 (před 3 roky)
off

Je to pecka. :D
A ta angličtina-žvejkalština je úchvatná :-))

Gabik.029
Redaktor | Cool level: 101 | strýček Skrblík
9. 9. 2021 / 18:04:29 (před 3 roky)
off
_karel_ napsal(a):

Je to pecka. :D
A ta angličtina-žvejkalština je úchvatná :-))

Souhlas. Z aktuální seriálové nabídky je to momentálně asi můj nejoblíbenější seriál.

- Do I look like a killer to you? - Yes, you kill my patience.
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
9. 9. 2021 / 19:36:37 (před 3 roky)
off

Na seriál jsem byla upozorněna tumblrem, takže už to je pro mě docela lákadlo se na to podívat ;). Suranne Jones mě sice v Gentleman Jackovi moc nezaujala, ale tahle role jí třeba sedne o chlup víc. Takže seriál putuje minimálně do Chci vidět.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
andromache
14. 11. 2021 / 00:10:53 (před 3 roky)
off

Mám dokoukáno a musela jsem hodnotit hodně vysoko. Konečně zase trochu svěžejší detektivka. O to víc mě udivuje, že je britská, protože u těch jejich většinou usínám nudou. Ale na druhou stranu, být to americká produkce, tak se nezbavíme patetického vlastenectví, které u Amíků strašně nesnáším. Oceňuju, že tady až tak nebylo (snad až na ty dva agenty MI5 a klasické skotské tendence). Jinak většinou nenávidím propírání osobních vztahů, ale tady je to poměrně důležitá součást příběhu a to jak od posádky, tak od těch dvou detektivek (především u Amy, která je na ponorce). Po shlédnutí můžu seriál směle doporučit dalším lidem.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Editováno: 1x | Naposledy: 14. 11. 2021 / 00:12:04
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
1. 12. 2021 / 21:39:14 (před 2 roky)
off

Dokoukáno. Souhlasím se všemi, že jde o povedenou minisérii, která rozhodně nenudí. Především poslední dva díly byly opravdu napínavé a nemohla jsem od nich odtrhnout oči. Na druhou stranu to ale pro mě nebude seriál, který bych si nějak dlouho pamatovala, přece jen těch britských kriminálek je opravdu hodně. Tomuto seriálu hodně prospívá prostředí ponorky, které je opravdu něco jiného a neokoukaného a přináší s sebou další level úzkosti a klauustrofobie, na konci dokonce dvojité. Hlavně kvůli tomu mě sledování opravdu bavilo.

Závěr:
Uzavřený. Amy v ponorce i Kirsten na souši přijdou na to, že špionem v ponorce je Doward, který tam přijel spolu s Amy, aby zde na pozici nahradil zavražděného Burkeho. Doward Amy zavře, aby ji nikdo nenašel, ale zástupce kapitána ji nakonec osvobodí, jen aby ho Doward vzápětí zabil. Kapitán dostane zprávu ze souše, že Doward je špion, a vydá posádce rozkaz k jeho zadržení, což se jim nakonec podaří. Amy se vrací domů. Policie vyslýchá Dowarda. Amy vyzná Kirsten lásku a obě jdou spolu navštívit Amyinu dceru Poppy.

andromache
1. 12. 2021 / 22:25:13 (před 2 roky)
off
ragelly napsal(a):

Dokoukáno. Souhlasím se všemi, že jde o povedenou minisérii, která rozhodně nenudí. Především poslední dva díly byly opravdu napínavé a nemohla jsem od nich odtrhnout oči. Na druhou stranu to ale pro mě nebude seriál, který bych si nějak dlouho pamatovala, přece jen těch britských kriminálek je opravdu hodně. Tomuto seriálu hodně prospívá prostředí ponorky, které je opravdu něco jiného a neokoukaného a přináší s sebou další level úzkosti a klauustrofobie, na konci dokonce dvojité. Hlavně kvůli tomu mě sledování opravdu bavilo.

Jo, ta dvojitá klaustrofobie byla masakr.. To by bylo ouzko i za Amy a fakt jsem se skoro modlila aby ji našli včas... A jinak já si tenhle seriál budu pamatovat rozhodně, protože právě z důvodů nudnosti a pomalosti jinak na britské detektivky nekoukám.

Editováno: 1x | Naposledy: 1. 12. 2021 / 22:26:34