Diskuze k článku Novinka pod lupou: Dvojka na zabití (Prima)
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
16. 9. 2021 / 10:53:11 (před 3 roky)
off

I voliči Okamury , Volného bloku a pod. jsou regulérní cílovou skupinou, i pro ně je třeba něco točit. Přibližně 20% populace má IQ 20-80, tedy jsou mentálně retardovaní (jedna z mála věcí, ve které měl Zeman pravdu).

I pro ně se vyrábějí seriály...

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
šotek10
Uživatel od první verze | Cool level: 16 | Number 6
16. 9. 2021 / 12:57:48 (před 3 roky)
off

Žádný zázrak to není, ale na vypnutí mozku po náročném pracovním týdnu? Ideální. :)

Never trust a hug. It's just a way to hide your face.
Case*Wawe*Make
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
16. 9. 2021 / 13:35:50 (před 3 roky)
off

Nikdy jsem netušila, že se dožiju dne, kdy budeme mít českou verzi Dempsey and Makepeace. Dvojka na zabití je bohužel další fail české tvorby.

Jarda: Hospodou se rozezní varhany, Kachna může volat černý havrany. #Hospoda "Figure out what you're fighting for, and you'll be okay.~~ Wyatt Logan
AislinK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
16. 9. 2021 / 19:14:39 (před 3 roky)
off

První díl jsem viděla a jako klasická česká večerní oddychovka k vypnutí mozku po těžkém dni mi to docela sedlo.

milosh
Dlouholetý uživatel | Cool level: 38 | Angel
16. 9. 2021 / 19:47:19 (před 3 roky)
off

Popravdě, ač jsem tomu chtěl dát šanci, nevzpomínám si na hůř napsané postavy v české kriminálce. Patolog loví nad mrtvolou pokémony. V druhém díle hraje s technikem nad mrtvolou karty. Další vyšetřovatel vysedává na terase a cpe se lasagnemi, které oběť už sníst nestihla. Šéf je neustále sprostý jak dlaždič, protože je to tak asi cool. U postavy, kterou hraje Stárková, jsem vůbec nepochopil, jestli jde o sekretářku nebo snad nadřízenou? A hlavní hrdina je neskutečně nesympatický klacek, kterému ale všechno prochází, protože před lety přišel o ženu. V kterém vesmíru je tohle vtipná komedie? Celkem smutné, že to má takovou sledovanost. Sáře to moc sekne, ale to je málo. Třetí díl už fakt nedám.

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
16. 9. 2021 / 20:35:30 (před 3 roky)
off

Koncept by dejme tomu ještě zněl zajímavě, ale protože jsem brutálně alergická na Prachaře (hlavně kvůli tomu, co toho hovado předvádí v Máme rádi Česko) tak se tomu radši vyhnu velkým obloukem.. Už tak ho chci zabít. A mám pocit, že Vladyka si snad pěstuje patent na neschopné nadřízené (viz jeho role v prvním díle Ochránce).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
pozitkar
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
17. 9. 2021 / 07:16:24 (před 3 roky)
off

Super oddychovka pro chlapy. Ženám se nelíbí, nedivím se, nejsou cílovka u tohoto typu seriálů.

Pro duševně jednodušší voliče Pirátů, jako je tady ta prdel, co psala jako první, se točí všechny ty Ordinace.

Sláma u kravína!
Editováno: 1x | Naposledy: 17. 9. 2021 / 07:16:49
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
17. 9. 2021 / 11:10:53 (před 3 roky)
off
pozitkar napsal(a):

Super oddychovka pro chlapy. Ženám se nelíbí, nedivím se, nejsou cílovka u tohoto typu seriálů.

Pro duševně jednodušší voliče Pirátů, jako je tady ta prdel, co psala jako první, se točí všechny ty Ordinace.

"Duševně jednodušší prdel, co psala první" (zjevně jsem myšlený já) by m.j. nevolila Piráty (a jakékoliv jiné progresivisty) ani po mozkové mrtvici.

Btw., fakt, že se někdo cítí chlapem, ještě neznamená, že není mentálně retardovaný :-)

Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
17. 9. 2021 / 11:43:44 (před 3 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

"Duševně jednodušší prdel, co psala první" (zjevně jsem myšlený já) by m.j. nevolila Piráty (a jakékoliv jiné progresivisty) ani po mozkové mrtvici.

Btw., fakt, že se někdo cítí chlapem, ještě neznamená, že není mentálně retardovaný :-)

No vy rozhodně u tohohle článku jako retard píšete, to je fakt.

_-0-_
17. 9. 2021 / 12:02:16 (před 3 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

No vy rozhodně u tohohle článku jako retard píšete, to je fakt.

Argumentum ad hominem je projevem argumentační slabosti (nedostatečnosti).

Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
17. 9. 2021 / 16:35:53 (před 3 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Argumentum ad hominem je projevem argumentační slabosti (nedostatečnosti).

A vy jste tady něčím argumentoval? Jen se zbytečně chováte jako hulvát a do úplně nesouvisícího tématu taháte vaše oblíbené urážení a kopání kolem sebe. Už jen ten první komentář, do kterého nesmyslně taháte lidi s Downovým syndromem... U vás fakt není důvod snažit se o nějakou rozumnou diskuzi.

_-0-_
17. 9. 2021 / 18:47:10 (před 3 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

A vy jste tady něčím argumentoval? Jen se zbytečně chováte jako hulvát a do úplně nesouvisícího tématu taháte vaše oblíbené urážení a kopání kolem sebe. Už jen ten první komentář, do kterého nesmyslně taháte lidi s Downovým syndromem... U vás fakt není důvod snažit se o nějakou rozumnou diskuzi.

Slaboduchých a mentálně retardovaných obyvatel je přibližně 25 %, drtivá většina z nich má volební právo a je současně schopna zapnout TV a konzumovat seriály.

Velmi zaokrouhleně: V ČR je cca 11 mio obyvatel, z toho něco přes 8 mio voličů.

Z nich zhruba 2 mio voličů patří mezi zmíněných 25%, existuje korelace mezi nižším intelektem voliče a jeho příslušností k elektorátu příslušné politické strany, která jim vychází vstříc mírou jednoduchosti rétoriky a výběrem temat. Stejně tak existují cílové skupiny simplexních diváků seriálů, pro které se upravuje forma a obsah vytvářeného díla tak, aby byli schopni porozumět a aby je to bavilo sledovat.

Průzkumů (neveřejných, resp. velmi utajovaných a placených), zaměřených tímto směrem, vzniká neustále velké množství. Nikdo si je netroufne uveřejňovat, nebo s nimi argumentovat, protože by se sáhlo 2 milionům(!) slaboduchých a retardovaných jedinců na bebíčko a marketingová komunikace s nimi by dostala smrtelnou ránu. Navíc - v dnešní politickokorektní době, kdy se nesmějí věci nazývat jejich pravými jmény, by to pro zadavatele pravděpodobně byla "suicide mission".

Opatrně se to občas publikuje/demonstruje pomocí vzdělání - v současnosti bylo uveřejněno několik průzkumů, které ukazovaly, jak se dělí elektorát politických stran podle percentuelního zastoupení volič/dosažené vzdělání. Opět - existuje korelace mezi vzděláním a intelektem a z té se dá cosi odvozovat.

Do "hry" také zasahuje nezanedbatelná spousta dalších faktorů a osobnostních rysů, to ale na většinovou platnost a využitelnost závěrů nemá vliv.

Resume: Voliči některých politických stran a diváci některých typů seriálů vykazují kognitivní deficit oproti průměru, existuje souvislost mezi seriály které sledují a stranami, které volí.

Pozn.: Jedinci s Downovým syndromem jsou nejznámější reprezentanti mentálně retardovaných a proto jsem uvedl jejich ilustrační fotografii, tema cílových skupin jednotlivých seriálů není rozhodně off-topic (zejména u dílek typu, kterému se článek věnoval).

Pokud se někdo cítí za někoho (nebo osobně) uražený za výraz "slaboduchý", nebo "mentálně retardovaný", tak se mu omlouvám a doporučuji, aby si pro sebe nahradil tuto terminologii eufemistickým souslovím "mentálně handicapovaní lidé". To je dokonce i genderově O.K. :-)

Za obsáhlé neveřejné studie, které se zabývají obdobnou problematikou, se platí velké peníze. Proč asi?