Mám to rozkoukané a jsem někde na 4 řadě, ale i když se mi seriál líbí, úplný top to není, jak jsem čekala. Ale seriál postupně určitě dokoukám celý. :)
Super lupa. Doctora jsem zacal sledovat asi deset let zpatky, zboznuju ho na vsechny zpusoby atd. atd. Ale pustit dneska nekomu Rose, to uz je docela kaskadersky kousek. Triky slabe, herci krome hlavni dvojky taky s otaznikem, az jsem si rikal, jestli nedelam serialu medvedi sluzbu, ale to srdce tam je a kdyz Doctor vyhrkne prvni "Run", porad mam hotovo.
Já jsem na Doctora poprvé narazil až při vysílání na ČT2 a zrovna na dvojdíl s Family of Blood. Pamatuji si, jak jsem byl tenkrát úplně fascinován a rychle dokoukal i zbylé epizody. Ano, první díl nové etapy je takový hloupoučký, ale já už se na něj zkrátka nedokážu koukat jinak než s úsměvem a nostalgií. Je skvělé vidět „staré známé“. Nejsem velký expert na původního Doctora (viděl jsem opravdu jen úplné začátky a pak pár náhodných epizod), ale přijde mi, že 1x01 Rose je ideálním přechodem mezi starou a novou érou. Myslím, že původní fanoušky by hned na začátek nějaká šíleně komplikovaná Moffatovina asi nepotěšila, protože by prostě řekli, že to není ten jejich Doctor Who. A upřímně řečeno radši stokrát prdící mimozemšťany z první série, než to co předváděli se scénáři v poslední době! :D :( Už abychom měli zpět RTD!
Ještě si dovolím poznámku, že ačkoli Eccleston nepatří mezi nejoblíbenější Doctory, já ho měl vždycky rád, jak jako Doctora, tak jako herce obecně a teď si ho docela užívám v novince Close to me, kdybyste někdo chtěl mrknout. ;)
Tempy napsal(a):
Já jsem na Doctora poprvé narazil až při vysílání na ČT2 a zrovna na dvojdíl s Family of Blood. Pamatuji si, jak jsem byl tenkrát úplně fascinován a rychle dokoukal i zbylé epizody. Ano, první díl nové etapy je takový hloupoučký, ale já už se na něj zkrátka nedokážu koukat jinak než s úsměvem a nostalgií. Je skvělé vidět „staré známé“. Nejsem velký expert na původního Doctora (viděl jsem opravdu jen úplné začátky a pak pár náhodných epizod), ale přijde mi, že 1x01 Rose je ideálním přechodem mezi starou a novou érou. Myslím, že původní fanoušky by hned na začátek nějaká šíleně komplikovaná Moffatovina asi nepotěšila, protože by prostě řekli, že to není ten jejich Doctor Who. A upřímně řečeno radši stokrát prdící mimozenšťany z první série, než to co předváděli se scénáři v poslední době! :D :( Už abychom měli zpět RTD!
Ještě si dovolím poznámku, že ačkoli Eccleston nepatří mezi nejoblíbenější Doctory, já ho měl vždycky rád, jak jako Doctora, tak jako herce obecně a teď si ho docela užívám v novince Close to me, kdybyste někdo chtěl mrknout. ;)
Skvěle jsi to vystihl ano tenhle díl byl opravdu přechod znám celého původního doktora a tohle ho absolutně krásně propojuje s novou érou. Jinak já mám prvního doktora nové éry ráda byl jiný a prostě originál, vzpomínám když to kdysi probírali a chtěli právě někoho úplně odlišného od původních doktorů a to se skvěle povedlo.
Jinak já stále končím u doktorů, i po X pokusech se na tu bloncku dívat nedokážu. Občas si z nostalgie pustím starší díly a zrovna včera mi jel první díl s anděli.
Jů, DW. To u nás sledoval táta, pak ségra a já furt nic. A nakonec jednoho krásného dne, kdy už bylo venku tuším 7-8 sérií, jsem se odhodlala pustit si se ségrou pilot. Moje reakce byla asi takhle: "Na co to proboha koukám..." :D Každopádně jsem vytrvala, jednak jsem ségře přes ramenou zahlédla Tennanta, když koukala ona a chtěla jsem se dostat k jeho dílům, a jednak jsem ségře slíbila, že s ní koukat budu. Díky bohu za to. DW má jedny z nejlegendárnějších plot twistů, jaký jsem kdy v bedně viděla. A taky spustilo můj guilty pleasure sledování reactions videos na YT. Vidět další lidi poprvé zažít ty WTF momenty, to je prostě bájo. :D
Já na to začala koukat při premiéře na ČT2 (takže září 2013?) a upřímně musím říct, že jsem tyhle první série, které byly spíš taková docela rodinná oddychovka, oceňovala víc, než překombinované Moffatoviny. Skončila jsem někde ke konci deváté série a podle toho, co čtu, se asi ani neplánuju vrátit.
Jo a Mickey s Jackie tam po pilotu normálně byli taky.
Deaneira napsal(a):
Jinak já stále končím u doktorů, i po X pokusech se na tu bloncku dívat nedokážu. Občas si z nostalgie pustím starší díly a zrovna včera mi jel první díl s anděli.
Bohužel musím říct, že fakt o nic nepřicházíš. ;) :( A to já jsem se na Jodie upřímně těšil, ale ty scénáře jsou fakt utrpení. :( Ale doufám, že na RTD se nám zase vrátíš! ;)
AislinK napsal(a):
A taky spustilo můj guilty pleasure sledování reactions videos na YT. Vidět další lidi poprvé zažít ty WTF momenty, to je prostě bájo. :D
To jsem rád, že nejsem jedinej divnej! :D Sleduju reakce na spoustu seriálů (většinou proto, že na ně nikdo z mých přátel nekouká :P), ale DW a Buffy jsou v tomhle směru prostě unikátní! Pozorovat někoho, kdo to sleduje prvně v životě a postupně tomu propadá, to mě nikdy neomrzí! :) Nejlepší jsou vždycky ty reakce na regenerace: pláč a rozhořčené frfňání nad nováčkem a stačí pár sezón a opět pláč. :D
Jsem docela zvědavej, jestli zamáčknu slzu za Jodie... Teď bych se s vámi vsadil, že ne. Na druhou stranu z jiných rolí vím, že by na to měla a pokud se jim aspoň ten odchod povede napsat dobře... No uvidíme. :)
Tempy napsal(a):
Bohužel musím říct, že fakt o nic nepřicházíš. ;) :( A to já jsem se na Jodie upřímně těšil, ale ty scénáře jsou fakt utrpení. :( Ale doufám, že na RTD se nám zase vrátíš! ;)
Skáču radostí ode dne kdy jeho návrat ohlásili. Opravdu doufám že se vrátí na začátek k tomu co fungovalo. Fakt musím říct poctivě jsem se snažila přes půlku druhého dílu s ní jsem se nedostala, zkoušela jsem to minimálně šestkrát, zkusila jsem zcela náhodně i jiné díly jestli se nechytim, ale prostě fakt ne takže já si počkám
Tempy napsal(a):
To jsem rád, že nejsem jedinej divnej! :D Sleduju reakce na spoustu seriálů (většinou proto, že na ně nikdo z mých přátel nekouká :P), ale DW a Buffy jsou v tomhle směru prostě unikátní! Pozorovat někoho, kdo to sleduje prvně v životě a postupně tomu propadá, to mě nikdy neomrzí! :) Nejlepší jsou vždycky ty reakce na regenerace: pláč a rozhořčené frfňání nad nováčkem a stačí pár sezón a opět pláč. :D
Přesně! :)) Já s tímhle začala díky DW, ale taky jsem samozřejmě pak začala sjíždět reakce na další seriály, i filmy. Beru to i tak, že jakoby si dám zrychlené opáčko svých zamilovaných kousků, plus ta přidaná hodnota. Vždycky mě baví ty jejich teorie, co se stane dál a tak. Ale s Doktorem po regeneraci máš recht. To je vždycky "Co tohle jako je?! To je hrozný, to už není Doktor." Další díl začne "Hm, vlastně není tak špatnej." A pak konečná fáze "Jéé, novej Doktor je supér" :D
Asi pred mesiacom som si tiež opäť pustila túto epizódu. Je to naozaj úsmevné, hlavne tie efekty :D
Doctora som začala pozerať s tým, že som vedela čo ma približne čaká, vedela som o epizóde s anjelmi napríklad... Napriek tomu, aké smiešne mi to teraz pripadá, nemám pocit, že by som to vnímala - rýchlo si musím pozrieť úvod, aby som sa dostala k lepším častiam. Strhlo ma to svojou atmosférou, ktorá prevyšovala amatérsky pôsobiace efekty. Ecclestona som mala rada, aj Billie ako Rose, celé to bolo také milé, nevinné a fantastické. Až detsky naivné miestami, no poučné. Vždy mi to pripomínalo Malého Princa :)
Dobrý článek, ale také jsem chtěl k němu přispět :(. Jak do příště zjistím, jaké SLDH bude následovat? jesmot ?
Musím přiznat, že jsem tomu absolutně propadla už od prvních sekund.
Domec napsal(a):
Dobrý článek, ale také jsem chtěl k němu přispět :(. Jak do příště zjistím, jaké SLDH bude následovat? jesmot ?
To mě mrzí. Každopádně stačí napsat ragelly a budeš mít přístup k seznamu, takže pak příště můžeš bez problému přispět svým názorem.
Já jsem si Doctora zamilovala právě díky seriím s Rose.
Na příchody dalších doktorů po Davidovi Tennantovi jsem si vždycky zvykla a zamilovala si je. Ale tuhle blonďatou paní nějak prostě nezvládám.
Strašně mě to mrzí a už dlouho doufám, že bude konečně zase někdo nový a chlap.