Diskuze k článku Hra na oliheň: Všechna úmrtí byla předpovězena v druhé epizodě
F.Valek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
12. 10. 2021 / 22:30:29 (před 3 roky)
off

Já tedy hltám teorie, ale tady to podle mě byla spíš náhoda... Je to stále moc málo případů a tak jako obrazně připodobněných... Necítím tam nějakou velkou záměrnost.

This ain't for the best, my reputation's never been worse... You must like me for me.
Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
13. 10. 2021 / 10:28:45 (před 3 roky)
off
F.Valek napsal(a):

Já tedy hltám teorie, ale tady to podle mě byla spíš náhoda... Je to stále moc málo případů a tak jako obrazně připodobněných... Necítím tam nějakou velkou záměrnost.

Jemný foreshadowing není vůbec jednoduchý. A reálně tam neměli moc dalších postav, které byly pro příběh dostatečně důležité, aby tomu věnovali tolik prostoru. Tohle by byla příliš velká náhoda na dílo, které jeho autor piplal přes 10 let.

Non cuspi causa qui non debe cuspire
F.Valek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
13. 10. 2021 / 17:27:54 (před 3 roky)
off
Kolombo napsal(a):

Jemný foreshadowing není vůbec jednoduchý. A reálně tam neměli moc dalších postav, které byly pro příběh dostatečně důležité, aby tomu věnovali tolik prostoru. Tohle by byla příliš velká náhoda na dílo, které jeho autor piplal přes 10 let.

Je pravda, že co jsem se dočetl, že Squid Game byla deset let u ledu a autor tak měl možnost to "piplat", tak to možné asi je... Ale bez článku bych si toho absolutně nevšiml, takže to opravdu poklona bystrým očím. Ale chybí mi tam pořád nějaký vzorec, který by mě přesvědčil, že to je zcela jistě plán. Ali něco ukradl a zemřel krádeží, to je nějaký zločin a trest. Deok-Soo spadl z mostu, ale ostatně kdo v tom kole ne... Sang-Woo se chtěl zabít a zabil, přímá paralela. Sae-Byeok někomu hrozila podříznutím a byla podříznutá, to už je zase nějaký zločin a trest? Nevím... Uznávám, že to tam je, ale je to na mě moc nahodilé. Ale tak já jsem vcelku jednoduchý divák, jakmile to není jako v "Nezvratném osudu", tak to většinou promeškám. :D

This ain't for the best, my reputation's never been worse... You must like me for me.
Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
13. 10. 2021 / 18:42:13 (před 3 roky)
off
F.Valek napsal(a):

Ale tak já jsem vcelku jednoduchý divák, jakmile to není jako v "Nezvratném osudu", tak to většinou promeškám. :D

Taky by mi to bez článku nedošlo. A Nezvratný osud chválím :D

Non cuspi causa qui non debe cuspire
hanee
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
15. 10. 2021 / 04:01:57 (před 3 roky)
off

Super. A :D tyto vypíchnuté postavy se v oné druhé epizodě potkávali v pauze podle toho, jak vedle sebe umírali. Například Ali umírá při kuličkách, které hrál s Sang-woo a v pauze hry byli spolu. Jestli pak i tady není naznačeno kdo z nich umře. A stejně tak to pokračuje s ostatními. Seong Gi-hun se potkal s více hráči v pauze a všichni jsou nakonec mrtví. Možná se v tomto článku měla zmínit i smrt hráče 001 Il-Nam, který umírá v klidu ve spánku a opět mu tak jako o pauze dělá společnost Seong Gi-hun. Vedou spolu rozhovor stejně jako právě u jeho smrti.
A nejspíš se vynechala i zápletka s policistou, který byl také součástí pauzy. Policista se opět jako skoro všichni umírající potkává právě s Seong Gi-hun.

Nejlepší film je seriál.