Tak tohle jde rozhodně do minimálně Chci vidět. Ale spíš do watchlistu. Mám ráda australské seriály (což se tu o mě ví) a jsem kapku posedlá ohněm (ano, dcera hasičů má lehce pyromanské sklony), takže další plus proč se na to podívat.
Tak tohle chci vidět. Jinak to taky vidím, že to půjde ruku v ruce s úzkostí. Ono mě dostal už i ten trailer. Člověk si něco takového jen těžko představí.
ragelly napsala: "...Ono to asi úplně nejde, ani když sledujete video z dronu, jak velká část lesa hoří. Ale když se k tomu přidají skuteční lidé a emoce, je to úplně o něčem jiném.
Nikomu bych tohle nepřála. Je hrozné, co se v létě stalo u nás. Když si představíte, že se podobné a o poznání horší věci dějí v podstatě téměř pořád po celém světě a ovlivňují životy lidí, chce se vám brečet..."
V roce 94 bylo ve Rwandě brutálně vyvražděno téměř milion(!) převážně Tutsiů (téměř čtvrtina populace) zbraněmi, jaké se používaly ve středověku. Byla to regulérni genocida. Jenže ji páchali černoši na černoších a tak o tom seriál nikdo nenatočí.
Sorry, ale v tom kontextu mě požáry v Austrálii a marginální množství obětí nechává zcela chladným.
Dojemné osobní příběhy jednotlivců jen ukazují na naše ("lidské") pokrytectví - jak výstižně demonstruje citát, připisovaný masovému vrahovi Stalinovi: "Smrt jednotlivce je tragédie, smrt milionů je statistika."