Zajímavý žebříček. Ze seznamu jsem viděla / mám rozkoukaných 19 kousků. Plus jsem viděla jeden díl Luthera, kvůli výzvě, ale to asi koukat dál nebudu.
36 seriálů mám ohodnoceno s průměrem 79 %, takže to nebude vyloženě odpad.
Češku chválím za Pushing Daisies. Ty dva český seriály ale byly vyhozený hlasy.
Jinak i když osloví lokální novináře, tak stejně se asi nikdy nedostanou do globálního žebříčku. Některý anglický mě ale překvapily. Třeba Detectorists vypadají jako slušný WTF.
Celkom zaujimavy vyber taktiez SK reprezentanta 🤔
Martin Kudlac – Freelance TV journalist (Slovakia)
1. Nathan for You (2013-2017)
2. Twin Peaks: The Return (2017)
3. Carnivàle (2003-2005)
4. Black Mirror (2011-)
5. Arrested Development (2003-2019)
6. Inside No 9 (2014-)
7. Extras (2005-2007)
8. Chappelle's Show (2003-2006)
9. Shameless (UK) (2004-2013)
10. How To with John Wilson (2020-)
Fíha. Na jednu stranu respekt za to, že se tam objevil seriál s Louis C.K. , který je na blacklistu nepohodlných osob (stejně jako Spacey) a na straně druhé... Ne, některé ty věci si určitě nezaslouží být v TOP ani omylem.
Jsem ráda, že se ani neumístila zdejší přeceňovaná komodita značky Friends 🤮
Matuush napsal(a):
Jsem ráda, že se ani neumístila zdejší přeceňovaná komodita značky Friends 🤮
To bude tím, že už není z tohoto století. The Big Bang Theory tam je. :-D
Fruiko napsal(a):
To bude tím, že už není z tohoto století. The Big Bang Theory tam je. :-D
😂 teď se pleskám, že nedávám pozor. Ale říkala jsem si, že když je tam The Wire, který je starý jak Metuzalém... :D
To je divný žebříček, některé pozice jsou velmi překvapující :D
Jsem rád, že je tam docela dost seriálů, které jsem viděl, a které jsem i já sám označil za kvalitní, a opravdu si tam tak zaslouží být, což se mi u takovýchto žebříčků většinou nestává, a mnohdy si spíš příjdu, že jdu úplně proti proudu... No ale Twin Peaks je prostě Twin Peaks, nejlepší seriál 20. i 21. století, a nemusíme se ani ptát, který rok zrovna je :), když se žebříček sestavuje.
Keď niektoré seriály sú také rozporuplné. Zoberme si napríklad Game of Thrones. Niektoré časti sú vrcholné diela kinematografie, skvostne napísané, zrežírované, zahrané... A potom sa pozrime na poslednú sériu, ktorá je tiež skvost - ale amaterizmu.
Alebo kauza Lost :D (aj keď Lost bol môj prelomový seriál, vďaka ktorému som sa stala seriálovou maniačkou, takže koniec-nekoniec, v mojom osobnom rebríčku má svoje pevné miesto z nostalgických dôvodov :D)
A mrzí ma, že ľudia nevedia viac doceniť napríklad Hustle. A mnohé iné britské seriály.
Pro mě je top 1 Twin Peaks, ale jinak vcelku s první trojkou souhlasím. Akorát nechápu The Bridge, podle mě je dánský originál mnohem lepší.
paliv232 napsal(a):
Akorát nechápu The Bridge, podle mě je dánský originál mnohem lepší.
Shoda názvů, podle mě tam má být ten dánský, co Fruiko?