som horor fanda:-)odrastena na slasherovych hororoch... vreskot, tajemstvi... :-) videla som nespocetne krat - to kludne priznam.
takze sa vzdy trasiem akonahle len pocujem, ze ide nejake serialove spracovanie:-) tento rok nam nadelil Tajemstvi.. a aj Chuckyho. k tomu sa tu vyjadrovat nebudem
tajemstvi - dala by som medzi 70-80%. je tam napatie, zapletka. ten cliffhanger na konci prvej casti pre mna az taky extrem nebol pretoze ma zaujalo nazaciatku ako sa zameriavali konkretne na menthol cigarety. snad nespoilerujem. ale aj tak potesil. v dalsich castiach sa dockame hodne flashbackov, ktore nam situaciu viac objasnuju. cakam s napatim na dalsi diel. zatial som videla vsetky co vysli:-) podla mna sa podaril aj serialovy vreskot - akurat ze by som urobila tretiu seriu s povodnym obsadenim, vynechala ten dvojdiel po skonceni druhej a vynechala celu tretiu...ktora natocena bola:-)
Dokoukáno. Seriál mě celkem bavil, vyvražďovačky jsou super, hádání vraha mě baví vždycky. Tady jsem o pachateli začala uvažovat tak ve 4.-5. epizodě, pak jsem to ale zavrhla, takže to trošku překvapení bylo. Co rozhodně bylo překvapivé, to byl ten debilní konec, který fakt nevymyslíš :D Ještě že to zrušili, nechtěla bych vidět, jak by se v tom scenáristi hodlali plácat dál. Mimochodem, v jakém časovém horizontu se ten seriál odehrává? Poslední scéna je solidní sci-fi :D
Závěr:
Uspokojivý s otevřenými vrátky na pokračování. Dozvíme se, že vrahem je Margot, která se chtěla všem pomstít za smrt své lásky Alison a za to, že ji všichni jen opouští. Měla pifku na Lennon, na kterou chtěla všechny vraždy nastražit. Sice na chvíli začala pochybovat, ale když zjistila, že ji Lennon podvedla s Dylanem, měla opět jasno. S Dylanem ji naláká do Clařina domu, kde s pomocí bodyguarda zabije Lennoninu matku, omráčí Dylana a bodne Lennon. Lennon jí ale řekne, že si vždycky vybere ji, a následně to dokáže, když řekne policii, že za všechno může Dylan. Dylan po přiznání hrdinky ví, že Lennon je ve skutečnosti Alison - skutečná Lennon zemřela na silnici. Snaží se říct celou pravdu o její krádeži identity i vině Margot, ale nikdo mu nevěří a on jde do vězení. Lennon se po bodnutí vyléčí a již zdravá se opět sejde s Margot, které řekne, že ji nikdy neopustí. Vezmou se za ruce a odchází pryč ze skalnatého pobřeží. V uzavřené místnosti vidíme Riley, které vrah (Margot) asi před měsícem useknul ruku a bodnul ji, a kterou Clara celou zabalzámovala do medu, jak najednou otevře oči. Dylan ještě před zatčením začal Lennon vykládat řeči o vykoupení, což naznačuje, že byl členem zmiňované sekty - stejné řeči pak má i během svého zatčení (i když je nevinný). Ve vězení ho pak vidíme s biblí, kvůli které se na místo vrátila matka Lennon a Alison, kde má nalistovanou kapitolu Znovuzrození.