Viděl jsem první epizodu, ale nějak mi to nezaujalo. Možná se k tomu časem vrátím až nebude na co koukat.
První dva díly jsem zhltla okamžitě. Z předlohy jsem četla jenom prequel Nové Jaro, takže ohledně postav nemůžu soudit jak se povedl nebo nepovedl casting. Za tu jednu knížku jsem si nestihla nikoho představit ani na Moirian a musím přiznat, že obsazení Pike mě docela šokovalo. Možná proto, že ji mám z filmů zařazenou mezi mrchy, tak jsem byla zvědavá, jak zvládne veskrze kladnou postavu. Lan je divný, takový nemastný neslaný ale za to taky možná může herec, který mě o svých hereckých kvalitách nepřesvědčoval už v Criminal Minds. Určitě by se našel někdo lepší.
Říkala jsem si, že třetí díl si nechám spolu se čtvrtým, ale zatím na to z různých důvodů neošlo. Čímž ale neříkám, že mě seriál přestal bavit. To ani náhodou. Rozhodně je pro mě zábavnější, než všemi opěvovaný Zaklínač, u kterého jsem zívala nudou. Tady jsem zívala akorát odporem při vykreslování vztahu Randa a Egwein.. Ugh.. Jak může ty dva mít Seraphine313 zařazené do plusové linky nikdy nepochopím. Randa chci utopit v podstatě od první chvíle, co se tam objevil, jak je mi protivný. A nemyslím si, že se to zlepší. Pro mě je to ufňukané rozmazlené děcko, které se vzteká, že mu někdo na pískovišti rozdupal bábovičky.
Jo a mimochodem, ragelly, seriál se částečně natáčel i ve Slovinsku, takže hádám, že minimálně ten začátek točili tam. A pak záběrů u řeky, protože to je vyloženě alpská řeka, žádný místní tok :-). Ale je fakt, že od prvního dílu jsem si pak nemohla přestat pozpěvovat Mládkovo Dudláj dudláj dá :D.
Někdo to rasové zastoupení ve vesnici přirovnal k populaci Manhattanu :D A jako souhlasím, ale myslím že s tou woke kvótou na začátku nemohli nic dělat a teď si pojedou po svém. Máme černého záporáka, červenou agresivní feminisitku a už stačili pozabíjet pár barevných bab.
Já jsem po 4. dílu nadšený. Všichni hlavní jsou sympatičtí a s tím co sem o knížkách slyšel se těším na budoucnost seriálu.
Upřímně není moc věcí,u kterých bych nedokázala říct že po pilotu jestli budu sledovat dál nebo ne. Letos se mi tato situace stala už po druhé a stále se s tím nějak nemohu popasovat. Pilot utekl jako voda. Příběh vypadal zajímavě, triky a nestvůry jsem si snad i užila. Magická stránka mně nadchla. ALE....
Pořád tomu něco chybí. Něco a nevím přesně co. Ani po třech dílech se nedokáži rozhodnout jestli se na to mám vybodnout, nebo ne. Herci jsou celkem fajn, příběh je celkem fajn. Kulisy jsou skvělé,ale cosi tomu prostě chybí a já nemohu přijít na to co to je.
Desperate houseman napsal(a):
Někdo to rasové zastoupení ve vesnici přirovnal k populaci Manhattanu :D A jako souhlasím, ale myslím že s tou woke kvótou na začátku nemohli nic dělat a teď si pojedou po svém. Máme černého záporáka, červenou agresivní feminisitku a už stačili pozabíjet pár barevných bab.
Já jsem po 4. dílu nadšený. Všichni hlavní jsou sympatičtí a s tím co sem o knížkách slyšel se těším na budoucnost seriálu.
Chudinky Aes Sedai simtebe :D. Jestli by měli někoho pozabíjet, tak jsou to ti připitomělí fanatičtí bělokabátníci.... S červenou agresivní feministkou jsi pobavil :D. Tím mě Jordan neskonale potěšil, že magii můžou mít jen ženy, protože mužům z ní hrábne :D. Žádný div, že ho potom vykradl Goodkind :D.
Katka Mrkvicová napsal(a):
Upřímně není moc věcí,u kterých bych nedokázala říct že po pilotu jestli budu sledovat dál nebo ne. Letos se mi tato situace stala už po druhé a stále se s tím nějak nemohu popasovat. Pilot utekl jako voda. Příběh vypadal zajímavě, triky a nestvůry jsem si snad i užila. Magická stránka mně nadchla. ALE....
Pořád tomu něco chybí. Něco a nevím přesně co. Ani po třech dílech se nedokáži rozhodnout jestli se na to mám vybodnout, nebo ne. Herci jsou celkem fajn, příběh je celkem fajn. Kulisy jsou skvělé,ale cosi tomu prostě chybí a já nemohu přijít na to co to je.
Mě tam nic nechybí.. Naopak spíš přebývá. Cintání Randa s Egwynn.. Bleh. Ano, vím, že jsou páreček i v knížkách (i když na to asi nešli tak rychle jak to vzali v seriálu), což ale neznamená, že je musím mít ráda.
andromache napsal(a):
Rozhodně je pro mě zábavnější, než všemi opěvovaný Zaklínač, u kterého jsem zívala nudou. Tady jsem zívala akorát odporem při vykreslování vztahu Randa a Egwein.. Ugh.. Jak může ty dva mít Seraphine313 zařazené do plusové linky nikdy nepochopím. Randa chci utopit v podstatě od první chvíle, co se tam objevil, jak je mi protivný. A nemyslím si, že se to zlepší. Pro mě je to ufňukané rozmazlené děcko, které se vzteká, že mu někdo na pískovišti rozdupal bábovičky.
Ono je to jednoduchý :) Casting těch dvou se podle mě povedl. Jejich vztah je shit (v seriálu), ale nedokážu přijít na to, kdo by se mi do rolí těch dvou hodil víc.
A co se týče Zaklínače... ono je to úplně stejné jako Wheel of Time a můžeš to vidět v podstatě v jakékoliv diskusi o těch dvou seriálech. Kdo četl knihy, těm se seriál nelíbí, kdo je nečetl, těm se seriál líbí.
Seraphine313 napsal(a):
Ono je to jednoduchý :) Casting těch dvou se podle mě povedl. Jejich vztah je shit (v seriálu), ale nedokážu přijít na to, kdo by se mi do rolí těch dvou hodil víc.
Aha, takže casting :-). Už jsem se lekla že plus jakože postavy :D. Protože Rand je fakt na pěst :D.
Seraphine313 napsal(a):
A co se týče Zaklínače... ono je to úplně stejné jako Wheel of Time a můžeš to vidět v podstatě v jakékoliv diskusi o těch dvou seriálech. Kdo četl knihy, těm se seriál nelíbí, kdo je nečetl, těm se seriál líbí.
Jo, jako se vším. I když zrovna u Zaklínače si myslím, že bych se uzívala nudou i při čtení knížek. Ještě že moje oblíbené knížky nikdo adaptovat nechce. Asi bych se taky celkem vztekala :-).
Seraphine313 napsal(a):
Tak to se ohrazuji, mám přečtené obě ságy a miluju seriálové zpracování u obou. Kolo času se za mě skvěle povedlo doufám, že laťku udrží.
1-3. díl byli slabší ale to je i celá první kniha, ale čtvrtý díl měl neskutečné grády a jsem zvědavý kam to půjde dál, protože nastartováno máme dobře. Reálně jdeme z průměrů do nadprůměru a je to o třídu lepší než první serie Zaklínače, nebo posledni série GoT. Shadow and Bone bych taky dal o kousíček níže. Ale co mi prostě vadí je obsazení. Rand vypadá jak kdyby měl na hlavě oranžový kondom ať se na mě nikdo nezlobí. A čarodějky měli být nadherné bytosti podobné elfům místo toho jsme dostali feministky bohužel vzhledově průměrné.