S La Casa de Papel netrpělivě čekám na druhou polovinu poslední řady (a že to trvalo), abych ji mohl vidět celou najednou, Witcher snad nezklame a na Bulgasal jsem moc zvědavý, takže "za mě spokojenost".
Nejvíc se těším na La Casa de Papel, i když nejdřív musím zkouknout první část. I Zaklínač určitě bude super.
Okrem Cobra Kai ma dosť zaujali korejske novinky Bulgasal a Silent sea. U Witchera uvidim podľa nálady či a kedy sa do toho pustim. Po sklamaní prvej série ma to neťahá.
Arkantos napsal(a):
Okrem Cobra Kai ma dosť zaujali korejske novinky Bulgasal a Silent sea. U Witchera uvidim podľa nálady či a kedy sa do toho pustim. Po sklamaní prvej série ma to neťahá.
Bych potřeboval vysvětlit. Jsem teď četl ty povídky znovu a je to natočený skoro slovo od slova. To podle mě líp už nešlo.
Hm, nuda v prosinci.. ještě že mám tolik her
Fruiko napsal(a):
Bych potřeboval vysvětlit. Jsem teď četl ty povídky znovu a je to natočený skoro slovo od slova. To podle mě líp už nešlo.
Já ti nevím. Šla jsem do toho jako neznalec předlohy a možná právě proto jsem se u toho nudila. Čekala jsem trochu víc akce a ne jenom fňukání Yennefer, naprosto nudně neschopnou Ciri a Zaklínače, který místo boje s příšerama jenom mručí a chodí z místa na místo. Asi proto mi Kolo Času sedí víc.
Jasný vítěz
Fruiko napsal(a):
Veľa ľudí malo problém s tromi rozdielnymi časovými linkami a teda konkrétne to, že sa v tom stratili. Čo teda ja osobne nechápem, lebo ja som do toho išla s tým, že som knihy nečítala a nemala som najmenší problém sa v tom celom orientovať. Práve naopak sa mi o tak zapáčilo, že som sa pustila do kníh a zhltla som všetky za necelý mesiac.
andromache napsal(a):
Hm, nuda v prosinci.. ještě že mám tolik her
Já ti nevím. Šla jsem do toho jako neznalec předlohy a možná právě proto jsem se u toho nudila. Čekala jsem trochu víc akce a ne jenom fňukání Yennefer, naprosto nudně neschopnou Ciri a Zaklínače, který místo boje s příšerama jenom mručí a chodí z místa na místo. Asi proto mi Kolo Času sedí víc.
Blasphemy!!!
phoboska napsal(a):
Blasphemy!!!
Ééé.. Sorry? Tak to na mě prostě působí no.. ¯\_(ツ)_/¯
andromache napsal(a):
Ééé.. Sorry? Tak to na mě prostě působí no.. ¯\_(ツ)_/¯
Treba si knihy prečítať a hneď odvoláš to, že Ciri je nezaujímavá :P Ty si proste strašne netrpezlivá a hneď chceš všetko naraz a akcia a neviem čo všetko. Aj v knihách sa Geralt viac venuje presúvaniu sa, hľadaniu určitých osôb (nebudem spoilerovať) ako boju s príšerami.
Já se těším na Centaurworld 😊
phoboska napsal(a):
Treba si knihy prečítať a hneď odvoláš to, že Ciri je nezaujímavá :P Ty si proste strašne netrpezlivá a hneď chceš všetko naraz a akcia a neviem čo všetko. Aj v knihách sa Geralt viac venuje presúvaniu sa, hľadaniu určitých osôb (nebudem spoilerovať) ako boju s príšerami.
Jestli se nesoustředí na boj s příšerákama, tak mě to bavit nebude :D. Ano netrpělivá jsem hodně, proto jsem taky v poslední době přestala číst knížky a koukám jenom na akční filmy a seriály kde to bouchá a postavy neví, kam dřív skočit, aby jim nehořela koudel pod zadkem :D. A taky potřebuju lineární vyprávění. U Zaklínače mi vůbec nedošlo, že se to má odehrávat v jiných časových liniích. A jinak Ciri i Yennefer byly prostě nudné :D. Ciri od začátku, Yennefer ve chvíli, kdy začala toužit po spratkovi. Tím to u mě prohrála na celé čáře. A prostě Zaklínačovo mručení a Jaskielova otravnost si mě taky nezískali. Jaskiela jsem chtěla celou dobu (asi 5 dílů co jsem viděla) oběsit na nejbližším stromě. Ostuda bardů :D.
andromache napsal(a):
Jestli se nesoustředí na boj s příšerákama, tak mě to bavit nebude :D. Ano netrpělivá jsem hodně, proto jsem taky v poslední době přestala číst knížky a koukám jenom na akční filmy a seriály kde to bouchá a postavy neví, kam dřív skočit, aby jim nehořela koudel pod zadkem :D. A taky potřebuju lineární vyprávění. U Zaklínače mi vůbec nedošlo, že se to má odehrávat v jiných časových liniích. A jinak Ciri i Yennefer byly prostě nudné :D. Ciri od začátku, Yennefer ve chvíli, kdy začala toužit po spratkovi. Tím to u mě prohrála na celé čáře. A prostě Zaklínačovo mručení a Jaskielova otravnost si mě taky nezískali. Jaskiela jsem chtěla celou dobu (asi 5 dílů co jsem viděla) oběsit na nejbližším stromě. Ostuda bardů :D.
Gerald je vlastně spíš takový greenpeasák a příšery chrání, pokud to jde. :-D
Fruiko napsal(a):
Gerald je vlastně spíš takový greenpeasák a příšery chrání, pokud to jde. :-D
A já proč mě to nebaví :D. Nesnáším Greenpeasáky :D
Fruiko napsal(a):
Spracovanie je nanič. Konkrétne hudba je o v 70% o ničom, absolutne nevhodná. A ak sa im podari konečne trafiť motív k scéne tak to hneď v ďalšej minute poserú (krásny príklad je diel s džinom, počas súboja parádna a potom to poserú). Často som mal pocit že z toho robili komédiu.
Spracovanie súbojov nič moc. V prvej časti to mal byť 1 v 6 naraz a nie že si popri prechádzke mestom párkrat sekne. Prišlo mi to lacné a absolutne nevystihlo Geraltovu rýchlosť v súbojoch. TO isté v časti s drakom
Yennefer je jedna z najmocnejších čarodejníc a čo predvedie? Že vie behať, otvárať portály a nie je schopna sa v škole čokoľvek naučiť.
A tu je pre mňa hlavný problém: Mágia. V knihe je mágia súčasť sveta a nadaný ju môžu čerpať priamo z prírody. A tento systém je komplet zmeneny. Zmeniť čarodejky na magických úhorov? To ako vážne? Dcéry popredných šľachtických a kupeckých rodov len tak zmiznu a nikoho to netrápi? Čarodejky su krásne preto lebo im odstrania maternicu či čo? Kto preboha prišiel s takou kravinou? Geraltova matka je čarodejnica, to ho ako stovrila zo vzduchu?
Celkové poňatie mágie je smiešne a prejavi sa to hlavne v poslednej bitke. Trápne až hrôza. Takisto je vidno, že GoT to nebuede. Keď píšes, že to bolo od slova do slova tak nemáš pravdu. Čarodejna bitka prebiehal súbežne s vojenskou. K poslednej bitke: Vilgefortz dvakrát rozdrví Geralta a tu nie je schopný poraziť Cahira?
Calanthe zavrie zaklínača do väzenia?
K obsadenie a reáliam ako brnenia sa písalo dosť. Kľudne prežijem niektoré zmeny v deji, keďže to čo funguje v knihe nemusí fungovať na obrazovke ale kompletne a nezmyselné zmeny nie.
Prečo sa Foltest v diele so strigou správa ako kretén? Absolutne inak ako v knihe ak už sme pri tom, že podľa teba idu od slova do slova. To vyučený monstrobijec Geralt nevie odkliať strigu? Potrebuje pomoc od čarodejky, ktorá tam nemá byť?
Už je to rok čo som to videl, takže si momentálne na viac nespomeniem ale v skratke je to hudba, mágia, súboje, zmeny charakterov.
Snad druhá série Witcher nezklame a stejně tak Emily in Paris.