ragelly napsal(a):
...dá předpokládat, že to byli jednodušší lidé, kteří si pravděpodobně nedokázali uvědomovat důsledky svých činů. Přece jen asi málokdy natrefíte na pachatele, kteří si začnou s policií dopisovat přes e-maily...
Miniserii jsem neviděl, ale pokud nebylo v záběrech podrobně ukázáno, jak komunikují (technicky), tak to vůbec nemusí být pravda. Není problém komunikovat prostřednictvím mailu tak, aby to bylo na více než 99,99% anonymní - aby si policie ani neškrtla. Jako způsob komunikace "obyčejných vrahů", kteří umí používat Google a pochopí, jak se zachovat byť i s mizivou znalostí IT, by to bylo relativně bezpečné. (Nesmíte ovšem komunikovat o použití biologických zbraní v New Yorku, to by se o vás staraly jiné služby a vaše znalosti by musely být nadstandardní, aby to byl rovnocenný souboj.)
Nikomu žádný návod dávat nebudu :-)
_-0-_ napsal(a):
Miniserii jsem neviděl, ale pokud nebylo v záběrech podrobně ukázáno, jak komunikují (technicky), tak to vůbec nemusí být pravda. Není problém komunikovat prostřednictvím mailu tak, aby to bylo na více než 99,99% anonymní - aby si policie ani neškrtla. Jako způsob komunikace "obyčejných vrahů", kteří umí používat Google a pochopí, jak se zachovat byť i s mizivou znalostí IT, by to bylo relativně bezpečné. (Nesmíte ovšem komunikovat o použití biologických zbraní v New Yorku, to by se o vás staraly jiné služby a vaše znalosti by musely být nadstandardní, aby to byl rovnocenný souboj.)
Nikomu žádný návod dávat nebudu :-)
Chlápek napsal, že nemají peníze na jízdenky z Francie do Velké Británie, takže se policii vzdají (reps. půjdou vypovídat), když jim zaplatí jízdenky zpátky :D Jo a zločin byl odhalen po 15 letech - chlapík volal své nevlastní matce a chtěl po ní půjčit peníze, no a v telefonu se prořekl, že před 15 lety zakopal rodiče od manželky na zahradě. Nevlastní matka samozřejmě upozornila policii, která na dané zahradě našla mrtvoly s kulkami v hrudníku, no a pak si začali dopisovat, protože týpek dal matce e-mailovou adresu a na zprávu policisty odepsal :D
ragelly napsal(a):
...
V takovém případě je sousloví "jednodušší lidé" eufemismus :-)
_-0-_ napsal(a):
V takovém případě je sousloví "jednodušší lidé" eufemismus :-)
Dokonce jsou k dispozici i reálné fotky manželů.
ragelly napsal(a):
Dokonce jsou k dispozici i reálné fotky manželů.
Ze sousedství znám několik podobných lidí :-)))
Dokoukáno. Zdálo se mi, že další díly byly ještě divnější než pilot, čím dál víc se tam objevovaly ty imaginární westernové sekvence, vůbec mi to tam nesedělo. Ale samotné vyslýchání i soud byly parádní, oba hlavní představitelé se svých rolí zhostili opravdu výborně, ty emoce jsem jim naplno věřila. Celkově dávám 60 %, a to hlavně kvůli té divnosti.
Závěr:
Uzavřený. V posledním díle se konal soud. Na konci bylo napsáno, že je odsoudili za dvojnásobnou vraždu na 25 let do vězení. Susan přiznala svému advokátovi, že manželovi tajně psala dopisy s podpisem Gérard Depardieu. Manžel jí pak napsal dopis, kde jí vyznává lásku a ujišťuje ji, že jeho život obohatila. A podepíše ho jako Gérard Depardieu.