Diskuze k článku Novinka pod lupou: Stay Close (Netflix)
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
10. 1. 2022 / 17:07:52 (před 2 roky)
off

Dokoukáno. Docela přemýšlím, jestli ty adaptace autorových knih jsou doslovné, nebo je seriálové zpracování upravené tak, aby překvapilo i znalce předlohy. Já jsem vždycky z konce překvapená, protože se to vždy tak zasukuje a najednou rozmotá, že z toho jde člověku hlava kolem - a to se mi líbí. Ale nevím, jestli stejný zážitek ze sledování mají i ti, co knihu četli a ví, jak (kniha) dopadne. Protože jestli je pachatel stejný v knize i seriálu, tak vlastně čtenáři přichází o celé to hlavní překvápko, které je podle mě smyslem toho, že se na minisérii koukám.

Jinak za mě pořád nejlepší Safe, možná proto, že to byla první Cobenovka, kterou jsem viděla komplet. Ale i na tuto novinku se moc dobře koukalo, i když z některých chování postav mi občas šla hlava kolem :)

Závěr:
Uzavřený. Zjistíme, že sériový vrah zde nebyl... byla tu totiž sériová vražedkyně. Lorraine před lety kvůli fyzickému napadení od manžela potratila. Zabila jeho a od té doby každý rok jednoho zlého chlapa, který obtěžuje ženy a bez kterého je na světě bezpečněji a lépe. Právě ona před lety zabila i Stewarta. Megan ho našla v lese, myslela, že to udělal Ray, a utekla. Ray ho našel po ní a myslel, že to byla ona, a ve snaze svou lásku uchránit tělo odvezl, rozsekal sekerou a hodil do vody. Policie našla všechna těla, ale chyběl Carlton. Na svatbě Megan a Davea se novomanžel přizná, že odtáhl Carltonovo auto do jezera, aby se nikdo nedozvěděl o tom, že s jeho zmizením má možná souvislost jejich dcera Kayleigh. Dave ale nevěděl, že Carlton je stále naživu a je uvězněný v kufru onoho auta. Dave ho tedy omylem zabil ve snaze ochránit dceru. Ray se z dálky kouká na svatební obřad, pak se pousměje a odchází pryč.

IP Freely
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
12. 2. 2022 / 23:14:23 (před 2 roky)
off
ragelly napsal(a):

Dokoukáno... Zjistíme, ... odchází pryč.

Mě se to líbilo, na pachatele jsem přišel o pár epizod dřív před odhalením. :) Nejvíc mě ale bavila dvojka tancujících poskakujících "studentů". :) Ne, že bych někomu přál něco špatného,
ale kdyby se postava Cassie nedočkala konce seriálu, vůbec by mi to nevadilo. Oceňuji použitou úvodní znělku, která vlastně přesně koresponduje s rozuzlením. To mi došlo až se závěrečnými titulky. :D

If you want me, you find me Right here at the bar Just wait until I have finished this jar
Editováno: 1x | Naposledy: 12. 2. 2022 / 23:15:01
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
12. 2. 2022 / 23:43:13 (před 2 roky)
off
IP Freely napsal(a):

Mě se to líbilo, na pachatele jsem přišel o pár epizod dřív před odhalením. :) Nejvíc mě ale bavila dvojka tancujících poskakujících "studentů". :) Ne, že bych někomu přál něco špatného,
ale kdyby se postava Cassie nedočkala konce seriálu, vůbec by mi to nevadilo. Oceňuji použitou úvodní znělku, která vlastně přesně koresponduje s rozuzlením. To mi došlo až se závěrečnými titulky. :D

Já znělky nikdy nesleduju, takže nemůžu posoudit, nepustila jsem si ji ani jednou :D

IP Freely
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
13. 2. 2022 / 00:01:20 (před 2 roky)
off
ragelly napsal(a):

Já znělky nikdy nesleduju, takže nemůžu posoudit, nepustila jsem si ji ani jednou :D

Já jsem příliš líný na to abych klikal "Skip intro". :D

If you want me, you find me Right here at the bar Just wait until I have finished this jar