Diskuze k článku Novinka pod lupou: Devadesátky (Česká televize)
andromache
Redaktor | Cool level: 43 | maj. Frank Burns
14. 1. 2022 / 15:14:59 (před 2 roky)
off

Mě se to náhodou líbilo. Ano, hraje to hodně na nostalgickou notu, na kterou já slyším tak jako pes na píšťalku, ale podle mě to není špatně. V devadesátkách jsem vyrůstala a třeba takového Jonáka si pamatuju dodnes (tyjo, ten Novotný, to jsem čuměla na drát na tu podobu O_O). Nijak zvlášť roztahané mi to nepřišlo, ale uvidíme co další díly.

Líbí se mi ta atmosféra Divokého Východu při prvních nádeších svobody nesešněrované komančema. I když na stížnostech Fingerova policajta, že tohle tady za totáče nebylo tak asi něco bude...

Sokol mi jako policajt nevadil, spíš naopak. Docela ráda ho v té roli vidím a jsem zvědavá, co mi předvede. A mám pocit, že o postavě Matouše Rumla ještě uslyšíme, až se budou řešit sudy s louhem v Orlíku ;).

A v neposlední řadě hudba.. Už při "znělce" (dá-li se to tak vůbec nazvat) kde na mě Dr. Alban spustil It´s my life jsem byla v hudebním nebi :D. O Brichtově Dívce s perlami ve vlasech na konci ani nemluvě... (btw, koho ještě pobavil machrující Jágr se svým slavným muletem :D?)

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
PetrBBures
Redaktor | Cool level: 12 | Dale
14. 1. 2022 / 15:26:28 (před 2 roky)
off

Souhlasím se Sokolem, ten tam vůbec nesedí. Jinak zatím hodnotím pozitivně, i když napětí a atmosféry Případů určitě zatím Devadesátky nedosahují. Ale Michal Novotný jako Jonák je neskutečný!

IrmaVep
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
14. 1. 2022 / 15:36:49 (před 2 roky)
off
andromache napsal(a):

Mě se to náhodou líbilo. Ano, hraje to hodně na nostalgickou notu, na kterou já slyším tak jako pes na píšťalku, ale podle mě to není špatně. V devadesátkách jsem vyrůstala a třeba takového Jonáka si pamatuju dodnes (tyjo, ten Novotný, to jsem čuměla na drát na tu podobu O_O). Nijak zvlášť roztahané mi to nepřišlo, ale uvidíme co další díly.

Líbí se mi ta atmosféra Divokého Východu při prvních nádeších svobody nesešněrované komančema. I když na stížnostech Fingerova policajta, že tohle tady za totáče nebylo tak asi něco bude...

Sokol mi jako policajt nevadil, spíš naopak. Docela ráda ho v té roli vidím a jsem zvědavá, co mi předvede. A mám pocit, že o postavě Matouše Rumla ještě uslyšíme, až se budou řešit sudy s louhem v Orlíku ;).

A v neposlední řadě hudba.. Už při "znělce" (dá-li se to tak vůbec nazvat) kde na mě Dr. Alban spustil It´s my life jsem byla v hudebním nebi :D. O Brichtově Dívce s perlami ve vlasech na konci ani nemluvě... (btw, koho ještě pobavil machrující Jágr se svým slavným muletem :D?)

Ja zas cumim jak na drat, jak se s tvym nazorem dnes shodnu :D Ale vazne, i mne se to libilo, vc. Sokola. A to jsem do toho sla spis s tim, ze me tyhle pripady bavit nebudou.

fabec1222
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
14. 1. 2022 / 16:56:07 (před 2 roky)
off

Tak tohle u nás doma pochopitelně nesmělo chybět. Případy 1. oddlěení určitě jeden z TOP3 seriálů za dobu samostatné ČR, takže prequel určitě očekávání velká :)

No, tak první díl určitě tak dobrý jako případy není, ale to podle mého neznamená, že by byl špatný :)
Tvůrci se tu podle mého víc soustředí na atmosféru těch devadesátek, která je vykreslená skvěle, než na samotný děj, což byla zas doména Případů...

Co mě zklamalo, tak je obsazení postav z původních Případů, když to vezmu: Polívka jde v Případech do důchdou, takže je mu cca 60-65, Finger na 40-45 nevypadá ani náhodou...Mikluš ten samý problém ve vztahu k Hanušovi. A Kryštof Beneš má zas hodně daleko do toho, aby se z něj stal svalnatý, šlachovitý Vetchý (I-když narázka na něj v první díle pobavila, to jo). Mě z toho teda Sokol vychází vlastně nejlíp :D Očekávám do dalších dílů, že by z něj mohl bejt zkorumpovaný policajt (Náznaky už v prvním - musí život rodinu, málo prachů u policajtů...)

Ale na druhou stranu to obsazení reálných postav (Jonák!), to je TOP.

Ten závěr dílů byl dost zvláštní, popravdě jsem moc nepobral, jestli to teda bude na pokračování (částečně asi jo, minimálně linka s Rumlem určitě ano), nebo jestli to jako zůstalo neuzavřené, že jako to je ta realita těch devadesátek, že spousta případů zůstala neuzavřená.

Jenny17
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
14. 1. 2022 / 17:07:32 (před 2 roky)
off

Mě to docela mile překvapilo není to špatné a opravdu si dobu pamatuji Jonák atd - nostalgie.

Jenny
andromache
14. 1. 2022 / 17:13:51 (před 2 roky)
off
IrmaVep napsal(a):

Ja zas cumim jak na drat, jak se s tvym nazorem dnes shodnu :D Ale vazne, i mne se to libilo, vc. Sokola. A to jsem do toho sla spis s tim, ze me tyhle pripady bavit nebudou.

Tak zrovna my dvě se v názorech většinou až tak nerozcházíme si myslím :-).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
IrmaVep
14. 1. 2022 / 18:02:12 (před 2 roky)
off
andromache napsal(a):

Tak zrovna my dvě se v názorech většinou až tak nerozcházíme si myslím :-).

No, ti ja se spis moc nevyjadruju v diskuzich... Treba u vecernicku to byl velky nesoulad :D

andromache
14. 1. 2022 / 18:43:20 (před 2 roky)
off
IrmaVep napsal(a):

No, ti ja se spis moc nevyjadruju v diskuzich... Treba u vecernicku to byl velky nesoulad :D

No dobře :D. Nakonec budu ráda, že se nevyjadřuješ :D. Ještě bychom se pohádaly :D.

IrmaVep
14. 1. 2022 / 18:49:54 (před 2 roky)
off
andromache napsal(a):

No dobře :D. Nakonec budu ráda, že se nevyjadřuješ :D. Ještě bychom se pohádaly :D.

Přesně ;)) Večerníček, to je vážná věc...

andromache
14. 1. 2022 / 19:02:23 (před 2 roky)
off
IrmaVep napsal(a):

Přesně ;)) Večerníček, to je vážná věc...

Jo to teda :D.

Janulka93
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
14. 1. 2022 / 19:44:08 (před 2 roky)
off

Výstava devadesatkovych svetru byla skvělá. Ale jsem jediná, kdo si všiml kořenek z IKEA, které se ještě před pár lety neprodávaly? :D

Michal Michalis Miki
Redaktor | Cool level: 17 | Jaime Lannister
14. 1. 2022 / 20:00:05 (před 2 roky)
off

fabec1222
[citace][/citace]Ten závěr dílů byl dost zvláštní, popravdě jsem moc nepobral, jestli to teda bude na pokračování (částečně asi jo, minimálně linka s Rumlem určitě ano), nebo jestli to jako zůstalo neuzavřené, že jako to je ta realita těch devadesátek, že spousta případů zůstala neuzavřená.

Je to právě o té realitě té doby, že velikánské množství případů ani nebylo nikdy objasněno a bylo prostě neuzavřeno.

andrea168
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
14. 1. 2022 / 21:42:26 (před 2 roky)
off

Já mám jen jedinou výtku, a tou je rychlý a nečekaný konec.
Jinak se mi to moc líbilo, včetně Ondřeje Sokola (a to mám s českými herci v rolích policajtů většinou problém).
A vlastně se mi líbil i serializovaný děj.

šotek10
Uživatel od první verze | Cool level: 17 | Jaime Lannister
15. 1. 2022 / 14:37:20 (před 2 roky)
off

Tohle vypadalo hodně fajn, bavilo mě to.

Obsazení nevypadá špatně a pochopitelně dobové věci jsou TOPka na tom všem.

Never trust a hug. It's just a way to hide your face.
ufonka
Uživatel od první verze | Cool level: 20 | Zipper
16. 1. 2022 / 14:27:33 (před 2 roky)
off

Michal Novotný jako Jonák je naprosto dokonalý. Má přesně vystižený jeho pohyby a grimasy.