Ten trailer je super :)
Jojo... Fringe si na FOXu ve 21:00 jistě všichni vychutnáme. :)) Aneb kdo se mnou letí do USA?
Ako čitateľ... Nemala to byť trojoká vrana? xD
E Š napsal(a):
Ako čitateľ... Nemala to byť trojoká vrana? xD
abychom byli úplně přesní, tak trojoký krkavec... :D
"Bran Stark a Rickon Stark se rozdělili a každý putuje jiným směrem. Rickon k Bílému přístavu a Bran za Zeď, kde chce najít Tříokou vránu, o které se mu zdálo, a jakýkoliv osud ho čeká."
http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%ADse%C5%88_ledu_a_ohn%C4%9B :)
Furiant napsal(a):
"Bran Stark a Rickon Stark se rozdělili a každý putuje jiným směrem. Rickon k Bílému přístavu a Bran za Zeď, kde chce najít Tříokou vránu, o které se mu zdálo, a jakýkoliv osud ho čeká."
http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%ADse%C5%88_ledu_a_ohn%C4%9B :)
neříkám, že to tak není, protože jsem knihu nečetl. Mně šlo spíš o doslovný překlad slova "raven" (který je doopravdy krkavec), který se objevil jak ve zprávovém zdroji, tak v nadpisu videa.
Formulaci v článku opravím.
Seraphine313 napsal(a):
neříkám, že to tak není, protože jsem knihu nečetl. Mně šlo spíš o doslovný překlad slova "raven" (který je doopravdy krkavec), který se objevil jak ve zprávovém zdroji, tak v nadpisu videa.
Ano, jenže to je ta chyba, tady nejde o žádnýho krkavce ani havrana, ale podle zavedeného překladu knih o vránu, takže by se to nemělo překládat doslovně. :) A btw. je to snadno zjistitelné přes google... :o) Ale v pohodě... :D
Seraphine313 napsal(a):
Mimochodem slovo "raven" označuje také živočišný rod krkavec (corvus), co kterého spadají havran, vrána i krkavec. To jenom pro pořádek :)
Ja mám tiež "Trojokú vránu" z knihy, a tiež vďaka tomu viem, že je dôležitý preklad ako vrana a nie havran.
Tak Fringe jsem sledoval od počátku, bude mi ten seriál chybět. Jinak finále vypadá hodně dobře.
Na další díly GoT se těšim jak malí dítě a jelikož jsem četl knihu a tak jsem zvědav jak nám to podají.
V tom GoT je v čase 0:10 Notre Damme (jen kdyby to někoho zajímalo) :D
Na tom Tease je ale nejlepší Rains of Castamere (ta písnička) a hlavně ty bubny v ní. Kdo čet knížky tak ví.;) Budou vytvářet atmosféru k jedný stěžejní události ne jenom 3 řady ale i GoT celkově.
Miluju GOT! Už se na 3 serii moc těším