Diskuze k článku Novinka pod lupou: Murderville (Netflix)
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 124 | Spartacus
9. 2. 2022 / 10:03:57 (před 2 roky)
on

Jako je to blbý, ale tím správným způsobem. Bohužel jako detektiv jsem moc neuspěl. Trefil jsem se jen v 3/6. Teda v prvním díle mě nenapadlo hádat, takže jen v 3/5, ale stejně to stojí za starou bačkoru.

Někdy teda ty indicie byly hodně přestřelené, i když to pak na konci vypadá jako rozumné.

Nejvíc funny mi přijde, když jsou u mrtvoly a je vidět, že jde opravdu o improvizaci, protože mrtvola se neudrží a škubou se jí koutky...

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Janey T
Redaktor | Cool level: 21 | Phil Dunphy
9. 2. 2022 / 11:01:05 (před 2 roky)
off
Fruiko napsal(a):

Jako je to blbý, ale tím správným způsobem. Bohužel jako detektiv jsem moc neuspěl. Trefil jsem se jen v 3/6. Teda v prvním díle mě nenapadlo hádat, takže jen v 3/5, ale stejně to stojí za starou bačkoru.

Někdy teda ty indicie byly hodně přestřelené, i když to pak na konci vypadá jako rozumné.

Nejvíc funny mi přijde, když jsou u mrtvoly a je vidět, že jde opravdu o improvizaci, protože mrtvola se neudrží a škubou se jí koutky...

Já dala 5/6, což si říkám, docela úspěch, ale mohla jsem mít vše, dávat větší pozor a ještě velký fanda krimi. :D

Ohledně těch mrtvou jsem si taky všimla, jak cukají koutky, či zvedá hrudník, jak dýchají (viz pátý díl). :D

Janey T.
Majkl303
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
9. 2. 2022 / 17:23:32 (před 2 roky)
off

Komu se líbí koncept, ale ne úplně tohle zpracování, tomu rozhodně doporučuju původní britský seriál Murder in Successville. Tom Davis je v hlavní roli parádní, hostující hvězdy jsou většinou taky super (obzvlášť Richard Osman, Chris Kamara a Deborah Meaden) a hlavně všechny postavy (mrtví i podezřelí) jsou známé osobnosti. Můžete tak potkat třeba Mary Berry, která řídí strip bar, Miley Cyrus pracující v domově důchodců nebo Gordona Ramseyho jako policejního šéfa.
Murderville jsem zatím ještě neviděl, tak nemůžu porovnávat, ale co jsem tak četl, tak je originál lepší. A docela tomu i věřím!