Diskuze k článku Seriálem kolem světa: 7 zastávek v Turecku
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
15. 5. 2022 / 17:34:04 (před 2 roky)
off

Za zmínku stojí Fatma. Na nejběžnějším místě je s CZ titulky.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
15. 5. 2022 / 17:41:50 (před 2 roky)
off

Nevím proč, ale nějak mi tu chybí zmínka o Velkolepém století.. O seriálu, u kterého (když už jsem měla tu smůlu a něco málo jsem viděla) jsem se naučila nenávidět Osmanské Turky snad ještě víc, než před tím :D. Minimálně za bitvu u Moháče by zasloužili všichni Osmani uřezat nejenom uši....

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Pajky
Autor článku | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
15. 5. 2022 / 17:48:58 (před 2 roky)
off

Snad jste i dnes ve výběru našli něco, co vás zaujalo.

Děkuji všem přispěvatelům, mezi kterými máme tentokrát i několik nováčků a těším se na další spolupráce.

Pokud by někoho zajímal kompletní přehled seriálů, které byly zmíněny v této rubrice, tak můžete najít přehled v tomto seznamu.

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
15. 5. 2022 / 19:10:17 (před 2 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Za zmínku stojí Fatma. Na nejběžnějším místě je s CZ titulky.

No jo, fakt je na Netflixu. :-D

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Editováno: 1x | Naposledy: 15. 5. 2022 / 19:10:28
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
15. 5. 2022 / 19:29:14 (před 2 roky)
off
Fruiko napsal(a):

No jo, fakt je na Netflixu. :-D

:-) No, ať je, kde chce, tak se jedná o koukatelný kousek.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
16. 5. 2022 / 00:51:14 (před 2 roky)
off

Ha, dokonce něco málo znám! Dokoukala jsem celé Bay Yanlis (Recept na lásku???), ke kterému jsem se dostala náhodou skrze Primu, když jsem si řekla, že zkusím první díl. Bylo to fajn, jen bych to tak o půlku zkrátila a vyhodila ty překombinované nesmysly s bratrem/mafií. Jinak to byla fajn oddechovka a sranda. Nedostatků spousta, ale docela mě to chytlo (nevím, jestli to tak platilo celou dobu, ale minimálně v první půlce jsem o půlnoci vyhlížela nový díl 🤣), prostě romkom 🤷‍♀️.

Pak jsem na doporučení kamarádky zkusila pár dílů Dolunay (Příchuť lásky??? proč jsou ty názvy tak podobné?), ale to už se začalo překombinovávat na můj vkus trochu moc brzo a chyběla mi tam ta komedie, takže jsem to po cca 15. Prima Love dílu pauzla a dodnes se k tomu nevrátila.

Teď jsem zas nedávno viděla reklamu na Láska klepe na dveře a jo, napadlo mě, že bych to zkusila, až budu chtít někdy něco hodně nenáročného s dabingem, tyhle romkomy jsou na to docela fajn.

Editováno: 1x | Naposledy: 16. 5. 2022 / 00:55:10
B.Wilde
Uživatel od první verze | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
16. 5. 2022 / 15:40:33 (před 2 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Ha, dokonce něco málo znám! Dokoukala jsem celé Bay Yanlis (Recept na lásku???), ke kterému jsem se dostala náhodou skrze Primu, když jsem si řekla, že zkusím první díl. Bylo to fajn, jen bych to tak o půlku zkrátila a vyhodila ty překombinované nesmysly s bratrem/mafií.

S bratrem/mafií? Bay Yanlis jsem viděla 2x a vůbec si to s ničím nedokážu spojit. A už takhle to bylo hrozně krátké, kdyby to bylo ještě o polovinu kratší, to už by to asi nikdo ani nekoupil. :D

Storyteller
Drunk_Queen
16. 5. 2022 / 18:41:12 (před 2 roky)
off
Pandora Rosalez napsal(a):

S bratrem/mafií? Bay Yanlis jsem viděla 2x a vůbec si to s ničím nedokážu spojit. A už takhle to bylo hrozně krátké, kdyby to bylo ještě o polovinu kratší, to už by to asi nikdo ani nekoupil. :D

Pardon, nějaký příbuzný Ozgura tam intrikoval. Bratr to teda asi nebyl, možná syn té jeho tety? Už je to dávno. Jak kvůli němu přišel Ozgur o restauraci a Ezgi šla na chviličku do vězení. Ten mafián byl nadsazený 🤣.

Chápu, já to jen beru z pohledu člověka, co koukal na turecký seriál poprvé a vlastně se k tomu dostal skrze pandemii, takže na ten styl nejsem až tak zvyklá. (Dokonce mám takový dojem, že jsem tehdy četla, že to mělo mít víc dílů, ale zkrátili to kvůli ne až tak dobré sledovanosti.) Délka sama o sobě mi nevadila, spíš pak ta překombinovanost.

B.Wilde
16. 5. 2022 / 20:04:48 (před 2 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Pardon, nějaký příbuzný Ozgura tam intrikoval. Bratr to teda asi nebyl, možná syn té jeho tety? Už je to dávno. Jak kvůli němu přišel Ozgur o restauraci a Ezgi šla na chviličku do vězení. Ten mafián byl nadsazený 🤣.

Chápu, já to jen beru z pohledu člověka, co koukal na turecký seriál poprvé a vlastně se k tomu dostal skrze pandemii, takže na ten styl nejsem až tak zvyklá. (Dokonce mám takový dojem, že jsem tehdy četla, že to mělo mít víc dílů, ale zkrátili to kvůli ne až tak dobré sledovanosti.) Délka sama o sobě mi nevadila, spíš pak ta překombinovanost.

Aaaa už vím, byl to bratranec Ozgura. Já jsem si říkala, co jsem tam propásla s mafií... 😁 Jinak ano, původně měl být seriál delší, ale to ukončení nebylo jen kvůli sledovanosti, těch důvodů bylo věcí... no, seriál mě slušný rozjezd, škoda, že pak to nabralo trochu jiný směr. Za mě to byl takový neutrál. Dolunay se mi líbil asi více, co se týče příběhu, ale už to není taková oddechovka jako BY.

Storyteller
AislinK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
16. 5. 2022 / 20:43:24 (před 2 roky)
off

Já jsem se nevím jak dostala k Láska klepe na dveře, když to začali dávat na prima love a jako upřímně jsem na tom teď docela závislá. :D Hltám každý díl a už teď se děsím, až to skončí, páč prostě ten herec, co hraje Serkana ja wuaaaa! :D Jsem jako puberťačka, ale on je hrozně roztomilej, ať už se směje, rozčiluje, či žárlí. To je prostě podívaná jedna radost. :D Aj ty zápletky mě baví a jediný co mě mrzí, že jsem potřebovala nášup, dala si to do vyhledavače na youtube a sama si vyspoilerovala pár věcí budoucích. Ale tak co už, hlavně že je pořád na co se těšit :D

Drunk_Queen
16. 5. 2022 / 22:27:40 (před 2 roky)
off
Pandora Rosalez napsal(a):

Aaaa už vím, byl to bratranec Ozgura. Já jsem si říkala, co jsem tam propásla s mafií... 😁 Jinak ano, původně měl být seriál delší, ale to ukončení nebylo jen kvůli sledovanosti, těch důvodů bylo věcí... no, seriál mě slušný rozjezd, škoda, že pak to nabralo trochu jiný směr. Za mě to byl takový neutrál. Dolunay se mi líbil asi více, co se týče příběhu, ale už to není taková oddechovka jako BY.

Jo, přesně ten. On byl taková zvláštní postava, že by tím mafiánem klidně být mohl 🤣. Jasně, tam byly (a jsou?) ještě nějaké problémy s Canem Yamanem a asi i další věci.
Pro mě to byl první turecký seriál, takže možná zapracovalo i to prvotní nadšení a přesně jak říkáš, BY byla oddechovka. Dolunay už mě pak tolik nechytlo, pokud si dobře vzpomínám, trochu mi tam vadila ta linka s klukem, jak mu zabili rodiče a pak ho chtěl získat nějaký ten manželský pár.

B.Wilde
17. 5. 2022 / 17:05:22 (před 2 roky)
off

Drunk_Queen Ano, některé ohlasy na něj tam nebyly zrovna pozitivní, prostě se asi některým nelíbilo, že nemá ve všem takové to "turecké smýšlení"... každopádně už nějakou dobu žije v Italii a měli by tam dávat na podzim nějaký krimi seriál kde hraje.

AislinK Kerem Bursin, který hraje Serkana je naprosto top! Já si ho v SCK neskutečně oblíbila, nejen že je to opravdu krásný chlap, ale i všechny ty jeho výrazy stojí rozhodně za to. 😅😍

Storyteller
Editováno: 1x | Naposledy: 17. 5. 2022 / 17:06:08