Diskuze k článku Novinka pod lupou: Heartstopper (Netflix)
Petyer
Redaktor | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
1. 5. 2022 / 15:11:03 (před 2 roky)
on

Vyzera to, ze serial fakt stoji za to, a aj ked som asi mimo cielenej vekovej kategorie, aj tak sa na to tesim a verim, ze budem zdielat podobne pocity ako v recenziach 😉

Janey T zdalo sa mi, ze si to predtym hodnotila na viac ako 70%, ci teraz to hodnotenie bolo za cely serial a predtym len za pilot? 😁

Janey T
Redaktor | Cool level: 21 | Phil Dunphy
1. 5. 2022 / 15:19:37 (před 2 roky)
off
Petyer napsal(a):

Vyzera to, ze serial fakt stoji za to, a aj ked som asi mimo cielenej vekovej kategorie, aj tak sa na to tesim a verim, ze budem zdielat podobne pocity ako v recenziach 😉

Janey T zdalo sa mi, ze si to predtym hodnotila na viac ako 70%, ci teraz to hodnotenie bolo za cely serial a predtym len za pilot? 😁

Těch 70% je jen za pilot a celkově jsem dala 100%, protože mě to dost chytlo. :D Takže pilot tak nechytil, jako zbytek. :D

Janey T.
Petyer
Redaktor | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
1. 5. 2022 / 15:30:29 (před 2 roky)
on
Janey T napsal(a):

Těch 70% je jen za pilot a celkově jsem dala 100%, protože mě to dost chytlo. :D Takže pilot tak nechytil, jako zbytek. :D

Uz chapem, takze z toho plynie odporucanie pozriet radsej cely serial 😁

Olivia Caroline Jones
Redaktor | Cool level: 22 | Chandler Bing
1. 5. 2022 / 16:01:57 (před 2 roky)
off

Celé to mám zhlédnuto už nějakou dobu a ještě teď se usmívám. Zpětně jsem pak hodně vnímala, jak byl ten začátek ještě takový herecky nejistý, postupně si to však sedlo a i díky tomu mě to bavilo víc a víc. Opět musím vyzdvihnout geniální casting, věrnost předloze a neuvěřitelnou roztomilost. Nejvíc si mě nakonec skutečně získal Nick, potažmo Kit Connor, který byl naprosto úžasný, což jsem v komiksu tak intenzivně vůbec nevnímala.

Poslední díl byl jako pohlazení po duši a zároveň neskutečná dávka pozitivní energie. A jak po internetech vidím, jaký obrovský dopad (v tom nejlepším možném smyslu) to má na teenagery, kteří se v tom vidí. Miluju. Asi bych měla jít přelouskat i ty zbylé komiksy, potažmo zbylé novely ze stejného světa, protože kdoví kdy (a jestli vůbec, ale snad jo :D) se dočkáme další série a já se s nimi ještě nechci loučit.

Is it bad that I'd rather watch Friends than actually have them?
Janey T
Redaktor | Cool level: 21 | Phil Dunphy
1. 5. 2022 / 16:14:41 (před 2 roky)
off
Petyer napsal(a):

Uz chapem, takze z toho plynie odporucanie pozriet radsej cely serial 😁

Za mně určitě ano. :) Sice v tom věku už dávno nejsem, ale rozhodně to doporučuji vidět celé. :D

Janey T.
Maxwelle
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
14. 5. 2022 / 18:30:07 (před 2 roky)
off

Musím se přiznat. Ke třem věcem.

1. Seriál jsem po shlédnutí traileru hodil do "chci vidět". Úplně jsem na to ale zapomněl a notifikace jsme úspěšně ignoroval. Díky za SZ, který se mi s recenzí ukázal na Google feed.

2. Tento seriál jsem celý, bez přeskakování, viděl k dnešnímu dni 12×. Ne. Opravdu to není překlep. Proč?

Poslední dobou jsme závislý jen na tom, co mi naservíruje Netflix, VOYO nebo hbo MAX (brzy i Disney+). Takže to, co je mi servírováno je většinou "straight", tedy s očekávaným dějem. Jak přes šablonu. Tento seriál ale takový prostě není. Vím, že tento seriál má předlohu, kterou jsem nečetl a asi jsem za to rád.
Přijde mi to, jako by natočili život kluka gaye a kluka, co neví, kdo je. Se vším. A nejen jich. Všichni tam mají svůj čas, kdy i během chvilky pochopíte, co je trápí, co je baví a co je děsí. I když má tento seriál svůj scénář a ostatně i předlohu, nepřijde mi, že by se jim herci řídili. Projevy jsou za mě autentické. Výrazy ve tvářích ještě více. Ano. I „zlatého retrívra“ Nicka 😊. Mě to k němu prostě sedí. Seriál jsem viděl v angličtině. To prostě musíte. Ty hlasy lépe odpovídají postavám.

3. Po asi desátém shlédnutí jsme si na Alze (není to reklama, spíše tip) stáhl ebooky Letos v zimě a Nick a Charlie v češtině. Pokud tak chcete udělat taky, nebo si koupit knížky, čtěte je v tomto pořadí potom, co jste viděli seriál.

Google mi servíruje samozřejmě všechny novinky k tomuto seriálu. Na Forbes (UK nebo USA) jsem se dozvěděl, že reálně hrozí, že nebude pokračování. Hodnocení kritiků a různých serverů je sice okolo 100 %, ale víte, jak to je. Pokud to nepřinese peníze nebo nové předplatitele, Netflix jen tak nenatočí další sérii. Mohu jen doufat, že natočí. V Takovém případě zvažte, zda si výše uvedené knížky přečtete. Podle mě prozradily děj minimálně druhé a možná i třetí série, a to ještě autorka chystá Srdcerváče vol. 5. Já se budu rozhodně i tak dívat. Ale trošku to zkazí „očekávání co bude dál“. Ano. Toto je spoiler ve spoileru. :D

Na závěr. Proč jsem to viděl tolikrát, a ještě minimálně tolikrát uvidím? Když celou řadu dokoukám, mám najednou lepší náladu. Musím se pořád usmívat. Je to něco, co jsem už dlouho nezažil. A po seriálu nikdy nezažil. Doslova mi to udělá pěkný den. Pravidelně jezdím Brno-Praha vlakem a toto je na to ideální. Najednou mě v práci nic nenaštve a na centrále se na všechny usmívám, jako bych byl úplně jiný člověk.

Obyčejný cvok, co je schopen shlédnout 8 sérií seriálu v kuse