Diskuze k článku Novinka pod lupou: Ms. Marvel (Disney+)
Pepka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
15. 6. 2022 / 13:56:10 (před 2 roky)
off

Mě teda první díl zatím moc nepřesvědčil, nedokážu říct o čem to teda nakonec bude. Možná by se vyplatilo vypustit 2 díly najednou.

Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
15. 6. 2022 / 14:51:48 (před 2 roky)
off

Ta změna schopností oproti komiksu mě předem děsila, ale nakonec ty její schopnosti dávají v rámci MCU nějaký minimální smysl. Nicméně celou první epizodu jsem měl nutkavou potřebu její rodiče vzít něčím po hlavě. Vždycky, když se objevili, tak se mi naježily chlupy úplně všude a měl jsem problém ty scény vydýchat. Přemýšlím, jestli jsem viděl letos větší cringe než tatíka v kostýmu Hulka...

Non cuspi causa qui non debe cuspire
Salem
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
16. 6. 2022 / 00:42:01 (před 2 roky)
off

Se divím že si stěžujete zrovna na ten visuál co má ten seriál navíc, na tu její fantazii. To bych zrovna na tom seriálu spíš vyzdvihoval.

Go GOATS
Longsword
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
16. 6. 2022 / 15:55:54 (před 2 roky)
off

Je fascinující, jak se svět za posledních dvacet let změnil. Nebyl MCU, komiks byl stále fringe, západní lidé cokoliv muslimské nenáviděli a muslimové zase nenáviděli západ. Burka byla symbolem.
A dnes? Jak Moon Knight, kde je první Egyptská super-hrdinka, tak nyní Ms. Marvel, kde je první dětská a navíc otevřeně muslimská super-hrdinečka, kdy obě nenosí svou hlavu zakrytou, což je haram a měly by být za to ve své komunitě ukamenovány, jsou naopak oslavovány jak západem, tak i těmi (umírněnějšími) muslimy. Za co? Za to, že jsou hrdinkami, ale také, a především, že jsou lidskými bytostmi.
Ms. Marvel nám ukazuje jednu takovou bytůstku, ze které jsou rodiče, celkem právem, na prášky. A která je, také celkem právem, na prášky z nich. Mít šestnáct totiž není žádná sranda, zvláště ve světě, kde žijí bohové (Thor) a neporazitelné superhrdinky, Captain Marvel. A tu hlavní hrdinka bezmezně miluje.
První díl nám tuto bytůstku, která je plná fantazie a dětského optimismu, představuje velmi široce. Možná až příliš, protože se tak trochu děj vleče a teprve až konec se stává poněkud akčnějším. Další díl už je trochu vážnější, trochu, a opět končí cliffhangerem, dobře to vymysleli, jen co je pravda. A dobře i napsali, zahráli a naplnili triky, které byly vcelku integrální součástí světa dospívající dívky na pomezí holky a slečny.
V žádném případě nejsem "cílovka", ale přesto jsem se bavil. Takže za mě rozhodně spokojenost.

Olivia Caroline Jones
Redaktor | Cool level: 22 | Chandler Bing
16. 6. 2022 / 16:06:26 (před 2 roky)
off
Salem napsal(a):

Se divím že si stěžujete zrovna na ten visuál co má ten seriál navíc, na tu její fantazii. To bych zrovna na tom seriálu spíš vyzdvihoval.

Že jo! Taky moc nerozumím tomu, proč jsem z přispívajících jediná, kdo to vnímal jako plus 😁

Is it bad that I'd rather watch Friends than actually have them?