Diskuze k článku Seriálová abeceda: D
Janey T
Redaktor | Cool level: 21 | Phil Dunphy
11. 3. 2023 / 13:41:45 (před 88 týdny)
off

Kromě viděno Čas Čarodějnic, tak Daria, Kačeří příběhy a Diagnóza vražda :D

Janey T.
chisko6
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
11. 3. 2023 / 14:21:42 (před 88 týdny)
off

Rozhodně nejoblíbenější Doctor Who, i když poslední dobou už to není co dřív. Pořád patří mezi moje nejoblíbenější seriály vůbec.

_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
11. 3. 2023 / 16:27:06 (před 88 týdny)
off

Ze zde uvedených vůbec nic.
A moje Déčka?

Dark
Debris
Da Vinci's Demons
Departure

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
11. 3. 2023 / 17:51:19 (před 88 týdny)
off

Ach doktorka Quinnová :-). U té jsem seděla jako přikovaná každý pátek večer (a s oblibou dávám k dobru historku jak když u nás běžely první dva díly XWP a bily se s Dr. Quinn v pátek večer, tak Doktorka dostávala přednost.. To už by se dneska nestalo ani omylem :D). A dokonce si pamatuju na to, jak mi bylo ouzko, když tam řešila záškrt u jedné ze svých adoptovaných dcer.. Ufff.

Ach Dallas.. Bohužel jsem mu taky podlehla. Ale budiž mi útěchou, že jsem nebyla sama. Zrovna teď nedávno jsem se doslechla historku o tom, jak v době když běželo slavné finále na téma Who Shot J.R. byl Larry Hagmann v Británii a dokonce tam z něj odpověď páčili i členové královské rodiny (tuším princezna Margareth byla hrozně zvědavá), ale Larry zůstal neoblomný a neřekl ani slovo :D.

Na rozdíl od místního dámského osazenstva jsem na Dawsona vyloženě alergická. Jako jo, pár dílů jsem viděla, ale poměrně rychle mě přestal bavit, protože ty jejich pseudo problémy prostě nebyly moje.

No a Doctor(ka).. Tam je to takové všelijaké. Staré série jsem neviděla a ani mě nějak neláká je vidět a u těch nových je to tak na střídačku. Asi záleží na tom, čí tvář zrovna Doctor má. Ale je fakt, že když není kde brát, tak to nezachrání ani sympatické obsazení. Bohužel.

Jinak co jsem si tak procházela svoje hodnocení, tak kromě zde vyjmenovaných seriály na D zrovna moc nesleduju :). Natož aby se objevili v mých zamilovaných.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
richardK
Redaktor | Cool level: 16 | Number 6
11. 3. 2023 / 20:00:22 (před 88 týdny)
off

Dark a Doom Patrol

Richard
lenkaknel
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
11. 3. 2023 / 20:09:02 (před 88 týdny)
off

Rozhodně jsou to klasiky. Za časů televize bylo skoro nemožné se jim vyhnout. Já mám se 100 % dva anglické seriály na D: Detectorists a Doctor Foster.

Nevada
Uživatel od první verze | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
11. 3. 2023 / 20:48:30 (před 88 týdny)
off

Deadwood, Defying Gravity, Dobrodružství kriminalistiky :)

Fundamentalistka, aneb fanynka Písně ledu a ohně, která nenávidí Game of Thrones.
_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
12. 3. 2023 / 07:57:35 (před 88 týdny)
off
Nevada napsal(a):

Deadwood, Defying Gravity, Dobrodružství kriminalistiky :)

Sákryš, na tu gravitaci jsem zapomněl. :-)

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
12. 3. 2023 / 08:46:27 (před 88 týdny)
off

Chybí mi zmínka o poměrně slušné RU adaptaci klasiky: Doctor Zhivago.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Camfourek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
12. 3. 2023 / 09:05:03 (před 88 týdny)
off

Zdá se, že je to moje oblíbené písmenko, viděla jsem všechno. Ať už v době vysedávání u televize nebo už pak pěkně online. Samozřejmě po poslední scéně z doktora už se těším na nový díl, snad konečně bude posun k lepšímu. A dodnes srdcovka Dead like me.

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
12. 3. 2023 / 09:08:48 (před 88 týdny)
off
_-0-_ napsal(a):

Chybí mi zmínka o poměrně slušné RU adaptaci klasiky: Doctor Zhivago.

Dnes se mrkneme na nejznámější a oblíbené seriály.

Tohle znají asi tak 4 lidé a z toho už nejméně dva umřeli...

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
12. 3. 2023 / 12:29:08 (před 88 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

V textu není "...na nejznámější a oblíbené seriály." u nás, na SZ a pod. :-)

Zase tak neznámej není (kinopoisk.ru):
Доктор Живаго (сериал 2002)
Doctor Zhivago
7.6
5 825 оценок
32 рецензии

Ostatně je tady i IMDb RATING: 7,3/10, 5,3k

Máš ale pravdu, aktuálně to jistě zná méně lidí, musíme odečíst mrtvé RU vojáky na UA (jejichž počet bude doufejme do konce okupace stoupat).

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
12. 3. 2023 / 12:57:35 (před 88 týdny)
off
_-0-_ napsal(a):

V textu není "...na nejznámější a oblíbené seriály." u nás, na SZ a pod. :-)

Zase tak neznámej není (kinopoisk.ru):
Доктор Живаго (сериал 2002)
Doctor Zhivago
7.6
5 825 оценок
32 рецензии

Ostatně je tady i IMDb RATING: 7,3/10, 5,3k

Máš ale pravdu, aktuálně to jistě zná méně lidí, musíme odečíst mrtvé RU vojáky na UA (jejichž počet bude doufejme do konce okupace stoupat).

Jo to úplně popularitou září vedle toho Dextera se 700 000 hodnoceními. Prostě nikdo, kdo není před hrobem, si na Živaga nevzpomene, když se ho zeptáš na seriál od D.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
mejsy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
12. 3. 2023 / 13:01:46 (před 88 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

Určitě to zná víc lidí, dokonce se to natáčelo u nás, je tam dost lokací z Olomouce,

_-0-_
12. 3. 2023 / 13:49:50 (před 88 týdny)
off
mejsy napsal(a):

Určitě to zná víc lidí, dokonce se to natáčelo u nás, je tam dost lokací z Olomouce,

Jjj, u nás se točila méně koukatelná verze (GB, D, US), ta fakt dobrá je RU z roku 2006: Doctor Zhivago.

Každopádně bych nerad podceňoval populaci, nechce se mi věřit, že by alespoň těm vzdělanějším uniklo mezi záplavou homoagitek další zpracování Pasternakova románu :-)

Lord Edmund Blackadder
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
12. 3. 2023 / 16:59:50 (před 88 týdny)
on

Tak po půl roce pokračujeme :-)
Z hlavní desítky - Dawson mi vůbec nic neříká, Downton Abbey taky ne, Days of Our Lives, ehm... naštěstí taky ne, stejně tak Dallas mě naprosto minul.
Na Doktorku se už nějakou dobu chystám, stejně tak na Zoufalky, tak snad už se konečně čas najde. Marvelovky jdou mimo mě, takže Daredevila si taky odpustím.
A Discovery of Witches by nemuselo být zlé, takže možná někdy...
Doktora jsem viděl kdysi pár dílů zcela náhodně, a nejspíš to začínat ani nebudu.
Dexter... budu muset zopakovat 6. sérii, kde jsem se asi před rokem a půl zasekl. Ale rozhodně to dosleduju... někdy.

Z čestných zmínek, samozřejmě moje oblíbené D&M, Dead Like Me, v dětství mě neminuly DuckTales, dále Dollhouse, když jsem loni viděl Tru Calling.
Devious Maids, jako takové pokračování DH nejspíš taky prubnu, Designated Survivor se bude hodit do výzvy, a Dominion, Defiance, Dark, Dark Matter a Daria vypadají taky zajímavě.

Ještě mě tak napadá Damages, že tu nezaznělo.

I have a cunning plan...
Lord Edmund Blackadder
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
15. 9. 2023 / 14:14:32 (před 61 týdny)
on

Šlo by widgety hlavní desítky u D a E prolinkovat s profily seriálů? Díky.

I have a cunning plan...
luckykubrt
Dlouholetý uživatel | Cool level: 3 | Alexandr 'Lexa' Bůček
19. 8. 2024 / 18:03:53 (před 12 týdny)
on

Mě se ještě líbil seriál Dark Angel.