Diskuze k článku Novinka pod lupou: A League of Their Own (Prime Video)
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
16. 8. 2022 / 16:41:39 (před 2 roky)
off

S ohledem na demonstrované percentuelní zastoupení jinosexuálů a jinopohlavníků v populaci to čím dál, tím více vypadá, že americká populace postupně vyhyne :-)

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
16. 8. 2022 / 17:17:19 (před 2 roky)
off

Film jsem viděla už celkem dávno (no dávno, pár let to je a pamatuju si, že hned v titulcích mě zaujalo že kameru měl na starosti Miroslav Ondříček.. Asi jediný film o kterém vím, že na něm nedělal s Formanem, ale to odbočuju) a vím že se mi tématikou líbil. Miluju retro a miluju čtyřicátá léta i navzdory (a nebo možná právě proto) válečné hrozbě visící jako Damoklův meč nad celým světem. Válka dá vždycky vyniknout ženám a dá jim možnost vylézt ze škatulek, do kterých je do té doby vždycky s radostí cpalo mužské pokolení.

Na seriál jsem se těšila a byla jsem zvědavá, jak se s látkou popasují. I proto, že některé věci se ve filmu jenom tak lehce nakously, ale nešly do hloubky. Letem světem internetem (protože jsem zatím neviděla ani díl) jsem zjistila že ano, že tady konečně dali prostor i tomu, co jsem chtěla vidět už ve filmu (a můžeš se vztekat jak chceš, byli jsme tu vždycky i když jste nás vy heteráci cpali buď do blázinců, do vězení nebo rovnou na krchovy pod lynčem).

A jinak si říkám, že tohle je možná už i do kategorie Víte že ;).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
16. 8. 2022 / 18:02:33 (před 2 roky)
off
andromache napsal(a):

Letem světem internetem (protože jsem zatím neviděla ani díl) jsem zjistila že ano, že tady konečně dali prostor i tomu, co jsem chtěla vidět už ve filmu.

Jj, z toho, co tweetuje tvůrkyně Abbi Jacobson (a zároveň představitelka hlavní role, což jsem netušil :)) ten seriál je dělaný pro LGBT publikum :)

Thank you for watching + telling your friends about the show. It was made by hundreds of passionate, brilliant people who care deeply about these stories. I hope ya laugh, I hope ya feel all the things, and most importantly, I hope you feel seen. Onward. - Abbi

A pro mě fun fact: Abbi Jacobson je zasnoubená s Jodi Balfour z For All Mankind, jehož 3. sérii jsem dal těsně před A League of Their Own :)

Editováno: 1x | Naposledy: 16. 8. 2022 / 18:03:30
andromache
16. 8. 2022 / 18:18:28 (před 2 roky)
off
petrSF napsal(a):

Jj, z toho, co tweetuje tvůrkyně Abbi Jacobson (a zároveň představitelka hlavní role, což jsem netušil :)) ten seriál je dělaný pro LGBT publikum :) A pro mě fun fact: Abbi Jacobson je zasnoubená s Jodi Balfour z For All Mankind, jehož 3. sérii jsem dal těsně před A League of Their Own :)

No tak sláva :-). A jinak vskutku fun fact.. Jednou to For all mankind budu muset už konečně dát :).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
IrmaVep
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
16. 8. 2022 / 20:54:16 (před 2 roky)
off

Takže první díl super! Odkazy na původní film jsou boží, i tou hudbou - úplně se u toho tetelím a vzpomínám. Janis Joplin ke konci bych tedy nečekala, ale osobně proti použití 'době nepoplatné' hudby nic nemám a dneska tenhle prvek používají leckde.
Zatím nevím, co s tou hlavní postavou, tady se mi ten odklon od filmu nelíbí. No jo, jsem ohledně tohoto dílka silně neobjektivní ;D... I když uznávám, že chemie tu byla evidentní od první chvíle ;)
andromache a petrSF díky za ty zajímavosti, tohle mě hodně baví číst:)

petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
17. 8. 2022 / 22:01:08 (před 2 roky)
off

A další zajímavost, co jsem doteď netušil - Maybelle Blair - viz post andromache, která byla inspirací k filmu (postava Madonny) i seriálu se teď v 95 letech vyoutovala jako lesbička. Takže asi tak :)

Editováno: 1x | Naposledy: 17. 8. 2022 / 22:03:29
andromache
18. 8. 2022 / 00:18:26 (před 2 roky)
off
petrSF napsal(a):

A další zajímavost, co jsem doteď netušil - Maybelle Blair - viz post andromache, která byla inspirací k filmu (postava Madonny) i seriálu se teď v 95 letech vyoutovala jako lesbička. Takže asi tak :)

V 95?? Páni.. Tak to klobouček.