Na návrat do Westerosu jsem se hodně těšil a musím říct, že se mi první epizoda líbila, i když nebyla podle mě tak šokující, jak pilot původního GoT. A vím, že to je jenom začátek, ale zatím mi ten příběh přišel slabší.
Dost mě zklamala absence úvodní titulkové sekvence, ale třeba se dočkáme u dalších epizod. Potěšila ale mírně upravená hudba u závěrečných titulků.
Pak mi moc neseděla představitelka mladé Rhaenyry, ale jelikož ji za pár epizod už místo Milly Alcock ztvární Emma D'Arcy, tak to přežiju. :D A jak psala litllewitch, Matt Smith mi přišel opravdu k smíchu. Ale na rozdíl od ní jsem si užil ty narážky a easter-eggy na původní seriál. :)
Takže jestli to chápu dobře, že i když jsem neviděla GoT, tak děj se odehrává chronologicky před GoT? Nebudou tam žádné spoilery nebo tak?
Jinak to zní zajímavě a asi se podívám.
lenochod6 napsal(a):
Takže jestli to chápu dobře, že i když jsem neviděla GoT, tak děj se odehrává chronologicky před GoT? Nebudou tam žádné spoilery nebo tak?
Ano, dějově je to dlouho před GoT. Je tam pár "odkazů", ale obecně ke sledování původní seriál znát nepotřebuješ.
Nevada napsal(a):
Ano, dějově je to dlouho před GoT. Je tam pár "odkazů", ale obecně ke sledování původní seriál znát nepotřebuješ.
Děkuji moc za odpověď.
lenochod6 napsal(a):
kazdopadne by to ale chtelo dohnat i puvodni GoT...
Mám z tohto seriálu zmiešané pocity. Ku GoT som sa dostal tak, že najskôr som si prečítal knihy a až potom som sa dostal k seriálu. Čiže som poznal knižný dej, vytvoril si vzťah s postavami, takže som nemal problém si GoT rýchlo zamilovať.
Tu je situácia rozdielna, síce som čítal aj Oheň a krv, no táto kniha nie je román, ale niečo ako fiktívna história, kde je takmer absolútne nemožné si po čase pamätať jednotlivé udalosti či postavy... čiže to beriem tak, že na rozdiel GoT teraz sledujem niečo úplne nové a niečo úplne rozdielne. Kým v GoT sme mali XY rôznych postáv, z rôznych rodov a v rôznych lokalitách, tento seriál sa zjavne zameria takmer výhradne na rod Targaryenovcov a primárna lokalita asi bude King's landing... samozrejme to budem sledovať aj naďalej, a možno si časom seriál aj zamilujem. No GoT už navždy ostane mojou srdcovkou (aj napriek kontroverznému koncu), ale neviem či sa mojou srdcovkou stanú aj spin-offy. Nech už sa jedná o akýkoľvek film/seriál, som skôr zástanca hlavného príbehu so začiatkom a koncom bez nutnosti ďalšieho umelého rozširovania daného sveta v podobe spin-offov.
GOT (až na konec) patří k mým nejoblíbenějším seriálům, ale pojetí House of the Dragon mě znepokojilo. Nevydržel jsem až bude S01 k disposici celá a podíval jsem se na pilot. Možná jsem měl velká očekávání, nebo jako vždy by se měl člověk zdržet komentáře po E01, ale zatím jsem nepocítil atmosféru jako v GOTu. Středověký porod císařským řezem a rozkřuplá lebka v turnaji, explicitní sexuální scény a nablble-výchovná "černá rozmanitost" z toho důstojný prequel neudělá, to nestačí. No, ale třeba budu nakonec příjemně překvapený...
Co se týká postprodukce, musím pochválit CGI a naopak mě otrávil zvuk. Kategorie "mistr zvuku" patrně vyhynula, nebo HBO šetří tam, kde nemá. Ach jo.
patrik1177 napsal(a):
je takmer absolútne nemožné si po čase pamätať jednotlivé udalosti či postavy...
Blbost.
patrik1177 napsal(a):
a primárna lokalita asi bude King's landing...
A Dračí kámen.
Není to špatné. Takové Game of Thrones z Wishe. Koukat se na to určitě budu, ale Hra o trůny byla lepší. Asi proto, že těch postav tam bylo víc, i dějových linek, i lepší herecké obsazení (Matt Smith a Rhys Ifans jsou úplně v pohodě - proto je můj oblíbenec Otto Hightower, protože odpovídá kvalitě, kterou bych očekávala... ale zbytek tak nějak splývá - hodí se tam, ale člověk je prostě nežere nebo naopak k nim necítí obrovský hněv, to GoT v tomhle ohledu divákovi naložilo - člověk hned miloval Jona, nebo Tyriona, nebo Dany, nebo Neda nebo i Cersei a nebo jí naopak nesnášel jako Joffreyho apod).
Ale pořád je to taková předehra, Tanec Draků ještě nevypukl. Já teda pevně doufám, že mě Targaryeni začnou bavit ve velkém, zatím jsou to jen namachrovanci, co se mají za pupek světa, ale de facto řádí jen Daemon.