Diskuze k článku Novinka pod lupou: The Lord of the Rings: The Rings of Power (Prime Video)
fabec1222
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
3. 9. 2022 / 08:00:10 (před 2 roky)
off

K seriálu se dostanu až v pondělí, ale pochopitelně si nešlo nevšimnout všeobecného "veselí" na internetu nad tím, jak je seriál moc špatný...Vážně by mě zajímalo, kam jsme se jako fans dopracovali, že to hlavní, čím se chce každý vytáhnout, je to, jak to co nejvíc zkritizovat. Zajímavé, že se vždy u takovéto premiéry vyrojí spousta "expertů" na danou tématiku, kteří se bijí do prsou, jak dané látce strašne moc rozumí, a jak by to správně mělo vypadat, a jejich jediným posláním je, aby si do díla co nejvíce koply. Něco podobného očekávám i u Žižky, kdy se pravidelně objevuje spousta internetových profesorů historie, kteří díky svým znalostem jistojistě musí už dávno přednášet někde na VŠ dějiny Husitů, a musi být zváni jako experti k dobovým dílům.

uran
Uživatel od první verze | Cool level: 3 | Alexandr 'Lexa' Bůček
3. 9. 2022 / 08:03:17 (před 2 roky)
off

Zatím nevím co si o tom mám myslet. Vizuál super. Roztříštěnost to se podá. Jediné co mě vadilo bylo počáteční vykreslení trpaslíků. Až moc směšný což se však v konci druhé epizody začalo obracet. Jo a kurník kde má trpaslice vous.

Co mě však v celém seriálu strašně vadí je nahodilá přítomnost černochů. Bije to fakt do očí. U hobitů pár. U trpaslíků a elfů to samé. To to snad nešlo organicky zakomponovat. Třeba v House of D... to mají pořešeno dobře.

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
3. 9. 2022 / 09:40:27 (před 2 roky)
off
fabec1222 napsal(a):

K seriálu se dostanu až v pondělí, ale pochopitelně si nešlo nevšimnout všeobecného "veselí" na internetu nad tím, jak je seriál moc špatný...Vážně by mě zajímalo, kam jsme se jako fans dopracovali, že to hlavní, čím se chce každý vytáhnout, je to, jak to co nejvíc zkritizovat. Zajímavé, že se vždy u takovéto premiéry vyrojí spousta "expertů" na danou tématiku, kteří se bijí do prsou, jak dané látce strašne moc rozumí, a jak by to správně mělo vypadat, a jejich jediným posláním je, aby si do díla co nejvíce koply. Něco podobného očekávám i u Žižky, kdy se pravidelně objevuje spousta internetových profesorů historie, kteří díky svým znalostem jistojistě musí už dávno přednášet někde na VŠ dějiny Husitů, a musi být zváni jako experti k dobovým dílům.

Mně zrovna přijde, že většině se to líbí. Jen na rottentomatoes dostali review bombing od uživatelů, ale kritici tam jsou ve směs pozitivní.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
darbak
Redaktor | Cool level: 18 | Kocour
3. 9. 2022 / 11:55:58 (před 2 roky)
on

Já jsem docela mile překvapen, zalíbilo se mi to. Je podle mě potřeba si uvědomit, že autoři nemají práva na Silmarilion, tudíž seriál nemůže být přesně podle toho, a pak to jde.

Vizuál je naprosto úžasný, herecké výkony jsou taky na úrovni... Já v tom vidím snahu dostát atmosféře původní trilogie, na tu ale samozřejmě nikdy mít nebude, na tu nedám dopustit. Zatím mi chybí třeba charisma u postav, které měly postavy ve filmech a samozřejmě si nelze nevšimnout určitého vlivu moderní sociální politiky.
Ale kvůli tomu si snad seriál nezaslouží tak obrovský hejt, jaký jsem od některých lidí zaznamenal. Jen proto, že se to nedrží 100% Tolkienova díla a hraje tam pár černochů, tak to označím za totální odpad a dávat to na úroveň Ordinace, pls, to mi přijde už trošku přehnané :D

Jsem překvapen i tím, že s většinou černošských herců nemám zatím výrazný problém. Jasně, působí tam zvláštně, ale třeba ten černý hobit hraje dobře, nijak mi nevadí; dokonce i trpaslice byla relativně ucházející (akorát kde má vousy, aspoň to mohli dodržet :( - plus by to určitě potěšilo všechny příznivce genderové korektnosti, žena s vousy :D). Jediný kdo mi fakt nesedí, je ten černošský elf a to nejen kvůli barvě pleti, ale celkově mi je ten herec nesympatický, asi by mi vadil ať už by hrál kohokoliv.
(došlo vám, že museli ve Středozemi všechny bytosti černé pleti nějak vyhynout, když pak v trilogii není ani jeden? :D)

A těším se na Balroga.

Obsesivní perfekcionista, co má rád ankety a fotočlánky.
Seraphine313
Redaktor | Cool level: 88 | Fox Mulder
3. 9. 2022 / 12:55:27 (před 2 roky)
off

Do článku doplněn můj názor.

fabec1222 Nikdo se do prsou nebije, stačí si pogooglit pár zdrojů ohledně historie Středozemě... v seriálu tvůrci uvádějí do souvislostí události a vztahy, které spolu časově kolidují v úplně nesmyslných rovinách. Přitom by vůbec nemuseli. Stačilo by, aby byli trochu zodpovědní a naopak se nebili pořád do prsou, že my to teda uděláme lepší a bombastičtější, protože WE GOT THE MONEEEY.

And when my time is up, have I done enough?
foruska
Redaktor | Cool level: 24 | Alan Harper
3. 9. 2022 / 17:22:54 (před 2 roky)
off
Seraphine313 napsal(a):

Do článku doplněn můj názor.

A moc díky za tenhle tvůj pohled a shrnutí. Jsem ráda, že se někdo taky pozastavil nad tím, že elfové mají být krásní a tady to teda vůbec nevyšlo a je úplně jedno jak je kdo "barevný". Za mě bych ještě přidala plochost dialogů. Jinak souhlasím na 99% se vším, co jsi napsal. To poslední procento visí nad tou otázkou, jestli je to dobré fantasy. Na to s klidem odpovím, až toho uvidím víc.

andrea168
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
3. 9. 2022 / 19:15:45 (před 2 roky)
off

Souhlasím s názorem Seraphine, vidím to dost stejně.
Myslím, že nakonec se publikum rozdělí na tábory těch, co knihy četli a není jim až tak jedno, co se stane s jejich postavami. A na ty, kteří prostě nečtou a mají rádi velkolepé výpravy.
Uspokojit obě skupiny nemuselo být těžké, stačilo natočit něco svého a vytvořit nový svět. A na dalších x let by měli vystaráno a pořád točit dál a dál nikdo by jim o toho nekecal.
S čím mám dlouhodobý problém -a nejen v seriálech, ale i ve filmech (třeba zrovna u toho Žižky) - je zobrazování vesničanů.

spike
Uživatel od první verze | Cool level: 15 | Christopher Turk
3. 9. 2022 / 21:58:43 (před 2 roky)
off

Jako adaptace Tolkiena je to hrůza, ale jako předražená generická fantasy dělaná na efekt by se to dalo. Jen by to nesmělo odkazovat na Pána prstenů a Středozem. Děj nemá s předlohou skoro nic společného. Pokud Amazon nemá práva na Silmarilion nechápu proč se seriál odehrává ve druhém věku. A ne třeba po událostech Pána prstenů.

spike
Hrus
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
4. 9. 2022 / 11:02:54 (před 2 roky)
off

Hele, tak jako výprava, kostýmy, CGI - hodně dobrý. Penízky jsou vidět. Ale je to prostě příšerná nuda. Za hodinu se v pilotu vlastně vůbec nic nestalo. Dialogy jsou příšerné, posun v ději naprosto žádný. Chápu, že pilot musí představit postavy, ale mohlo by se při tom i něco dít ne? Příklad dialogu. G:Neviděl jsi, co jsem viděla! E: Viděl jsme toho dost. G: Ne, NEviděls, co já jsem viděla! To jako doopravdy? LOL. Navíc je mi herečka, co hraje Galadriel krajně nesympatická, a ačkoliv to asi neumím úplně posoudit, mám dojem, že je i špatná herečka.
To jestli to odpovídá předloze, nebo ne je mi úplně fuk. Ale chtěl bych, aby to byla dobrá fantasy... A to tedy opravdu není. Dám tomu maximálně ještě jeden díl.