Diskuze k článku Amazon v boji proti trolům
CrazyGeek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
6. 9. 2022 / 15:39:58 (před 2 roky)
off

Ono to má jen 84% ? To je na nejdražší seriál, který týdny před premiérou kritikové vynášeli do nebes celkem prů*er.

Začíná mi z toho všeho hrabat. Uwííííííí
Fruiko
Autor článku | Cool level: 125 | Peggy Carter
6. 9. 2022 / 15:54:02 (před 2 roky)
off
CrazyGeek napsal(a):

Ono to má jen 84% ? To je na nejdražší seriál, který týdny před premiérou kritikové vynášeli do nebes celkem prů*er.

84 % to má od kritiků. :D Na IMDb to má 6,8. Mi přijde, že Amazon razí strategii, kdo tomu nedal 100 % je troll.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
6. 9. 2022 / 16:01:33 (před 2 roky)
off
Fruiko napsal(a):

...Zároveň Amazon oznámil, že plánuje vyvinout algoritmus, který každou kritiku posoudí, zda je pravdivá, nebo vytvořená botem či jiným digitálním skřetem...

Tohle ale skutečně smrdí Orwellem. Progresivismus ve všech jeho podobách, který se na populaci valí ze všech stran, začíná "mlčící většinu" nasírat. Situace s hodnoceními a recenzemi je jen malým střípkem, ukazujícím na to, co se děje ve společnosti, která se rozpadá na progresivistické věrozvěsty, bezradné a bezpáteřní, aplikující po vzoru 1984 doublethink a na ty, kteří si přestávají brát servítky. Zatím předposraně anonymně, ale i to je moc a moc dobře, naznačuje to možnou nekatastrofální budoucnost.

Fruiko napsal(a):

...Amazon razí strategii, kdo tomu nedal 100 % je troll.

Latiníci tomu říkali argumentum ad hominem. Když se něčemu nemůžeš argumentačně postavit, tak alespoň oponenta napadni (klasifikuj, přiřaď pejorativní adjektivum).

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 1x | Naposledy: 6. 9. 2022 / 16:02:46
Seraphine313
Redaktor | Cool level: 88 | Fox Mulder
6. 9. 2022 / 16:16:13 (před 2 roky)
off
Fruiko napsal(a):

84 % to má od kritiků. :D Na IMDb to má 6,8. Mi přijde, že Amazon razí strategii, kdo tomu nedal 100 % je troll.

A mi zase přijde, že kdo tomu dal 100 %, tak je zaplacenej Amazonem :D Tak dobrý to opravdu nebylo.

And when my time is up, have I done enough?
petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
6. 9. 2022 / 16:33:04 (před 2 roky)
off

A League of Their Own rozhodně troly mimimálně na imdb měl a to hooodně, počáteční hodnocení bylo úplně jinde než je teď. On to totiž není ani tak seriál o ženském baseballu, jakožto seriál o partě nehetero holek, co taky hrají baseball, a z toho se mohou někteří lidé zbláznit.

Seraphine313
6. 9. 2022 / 16:47:39 (před 2 roky)
off
petrSF napsal(a):

A League of Their Own rozhodně troly mimimálně na imdb měl a to hooodně, počáteční hodnocení bylo úplně jinde než je teď. On to totiž není ani tak seriál o ženském baseballu, jakožto seriál o partě nehetero holek, co taky hrají baseball, a z toho se mohou někteří lidé zbláznit.

Zeptám se možná blbě, ale máš pocit, že to byl jediný důvod? Já třeba na seriál koukal a dal jsem mu čtyři epizody, než jsem ho zahodil, protože mě prostě nebavil.

horseman
Dlouholetý uživatel | Cool level: 1 | Luke Dunphy
6. 9. 2022 / 17:02:34 (před 2 roky)
off

To že to budou Trolové hodnotit nízkým hodnocením jen kvůli černým elfům bylo jasné několik měsíců dopředu,prostě komu může vadit černý elf? Jen rasistum, voličům SPD atd.
Jediné co by bylo k znechucení, kdyby tam nacpali teplé bukvice, jak to všude cpe Netflix!

petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
6. 9. 2022 / 17:03:00 (před 2 roky)
off
Seraphine313 napsal(a):

Zeptám se možná blbě, ale máš pocit, že to byl jediný důvod? Já třeba na seriál koukal a dal jsem mu čtyři epizody, než jsem ho zahodil, protože mě prostě nebavil.

Za mě je to zatím seriál roku :) TOMATOMETER kritici 94%, diváci 85%, takže se to obecně hodně líbí a na začátku na imdb tam padalo hodnocení 1/10 jedno za druhým, takže to mělo kolem 5, pokud si dobře pamatuju, teď už přes 7, když nálet trolů přešel.

darbak
Redaktor | Cool level: 18 | Kocour
6. 9. 2022 / 17:19:10 (před 2 roky)
off
Seraphine313 napsal(a):

A mi zase přijde, že kdo tomu dal 100 %, tak je zaplacenej Amazonem :D Tak dobrý to opravdu nebylo.

Já placenej nejsem! :D
Ale zase je pravda, že s odstupem času mé nadšení lehce opadá, takže asi své původní hodnocení o něco snížím :D (a přispěje k tomu i tahle jejich "strategie", hehe)

Obsesivní perfekcionista, co má rád ankety a fotočlánky.
Seraphine313
6. 9. 2022 / 17:49:19 (před 2 roky)
off
petrSF napsal(a):

Za mě je to zatím seriál roku :) TOMATOMETER kritici 94%, diváci 85%, takže se to obecně hodně líbí a na začátku na imdb tam padalo hodnocení 1/10 jedno za druhým, takže to mělo kolem 5, pokud si dobře pamatuju, teď už přes 7, když nálet trolů přešel.

Jasný, akorát americký kritiky musíš brát taky trochu s rezervou... posledních pár let mi přijde, že jsou pozitivně biasnutý vůči menšinovejm filmům i seriálům... občas až moc.

_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
6. 9. 2022 / 17:58:47 (před 2 roky)
off
horseman napsal(a):

To že to budou Trolové hodnotit nízkým hodnocením jen kvůli černým elfům bylo jasné několik měsíců dopředu,prostě komu může vadit černý elf? Jen rasistum, voličům SPD atd.
Jediné co by bylo k znechucení, kdyby tam nacpali teplé bukvice, jak to všude cpe Netflix!

:-)))))
Tys moc nepobral, viď? Přečetl sis po sobě, co jsi napsal? Jo? A nic? No tak snad příště...

andrea168
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
6. 9. 2022 / 23:13:05 (před 2 roky)
off

Jedno nechápu.
Proč chtějí mermomocí měnit Tolkienův svět?
Vždyť kdyby natočili svět podle Paoliniho, nemohl by nikdo říct ani ň. Fantasy sága by to byla taky ohromná a hrát by tam mohl kdokoli, včetně 58 pohlaví. (A byli by tam i draci:-))

Takhle mi to přijde jen jako pojistka v případě neúspěchu. Nepovedlo se to podle očekávání a lidé mají k seriálu nějaké výhrady? Svedeme to na rasisty.

Sitheren
Běžný uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
6. 9. 2022 / 23:35:08 (před 2 roky)
off

Ale mají pravdu... za ty Elfy si to zaslouží jen hate. Naopak trpaslíci jsou fajn.

JakeDeffe
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
7. 9. 2022 / 05:32:39 (před 2 roky)
off
andrea168 napsal(a):

Jedno nechápu.
Proč chtějí mermomocí měnit Tolkienův svět?
Vždyť kdyby natočili svět podle Paoliniho, nemohl by nikdo říct ani ň. Fantasy sága by to byla taky ohromná a hrát by tam mohl kdokoli, včetně 58 pohlaví. (A byli by tam i draci:-))

Takhle mi to přijde jen jako pojistka v případě neúspěchu. Nepovedlo se to podle očekávání a lidé mají k seriálu nějaké výhrady? Svedeme to na rasisty.

Sranda je, že oni ho nechtějí měnit, ale podle slov tvůrců "přiblížit dnešní době". V jejich očích je to rasistický, takže je potřeba to narovnat a přenést do toho svoje problémy a vidění světa- viz rozhovor s představitelkou královny trpaslíků.
A to je pro mě celkem problém, protože původní LotR byl apolitický - nevidíš tam s mírnou nadsázkou přirovnání útoku na Helmův žleb k útoku na na Írák vedený Bushem Jr. a tak podobně. (nadsázka pro blbější jedince,aby mě nechytali za slovo).
Problém současnýho Hollywoodu a celkově Ameriky, ale začíná se to rozjíždět i u nás, je snaha tahat politiku úplně do všeho, i kam zjevně nepatří.

pozitkar
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
7. 9. 2022 / 12:49:59 (před 2 roky)
off

Za mne nemá IMDB hodnotu, když patří jednomu z tvůrců obsahu, který navíc cenzuruje hodnocení. Je to jako Google reklama na YouTube premium.

Sláma u kravína!
VanThomass
Uživatel od první verze | Cool level: 30 | Nathan Ford
7. 9. 2022 / 13:59:58 (před 2 roky)
off

Mě by je zajímalo, co čekali, když udělali casting jaký udělali, že je ze všech stran všichni pochválí, jak jsou "moderní"? Už mě fakt nebaví, jak pomalu kdokoliv se ohradí vůči těm nelogickým nesmyslům je nazýván rasistou...

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
7. 9. 2022 / 17:08:21 (před 2 roky)
off
JakeDeffe napsal(a):

...Problém současnýho Hollywoodu a celkově Ameriky, ale začíná se to rozjíždět i u nás, je snaha tahat politiku úplně do všeho, i kam zjevně nepatří.

To není politika, ale ideologie, kterou do nás cpou horem - dolem. Jestli jde o cosi raso, eko, homo a pod. vyjde nastejno. Brainwashing je hnus, ale když pozměňuje universa (literárních předloh i AV), překrucuje realitu a historii, tak to minimálně u myslící a vzdělanější části populace vzbuzuje odpor. Jak si soudruzi zaseli, tak sklízejí.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."