Přijde mi, že by bylo fér vůči nezanedbatelné části populace, aby byly do oblasti žánrů zařazeny kategorie typu LGBT, BLM, WOKE a pod. Řazení seriálů do nich by bylo nejen poctivé, ale i vstřícné vůči té části diváků, která by se takovýmto tematům a nalejvárnám mohla vyhnout a neztrácela čas byť i jen částečným sledováním.
Fakt, že seriál obsahuje tuto "problematiku", je jedním z faktorů, ovlivňujícím rozhodnutí sledovat/nesledovat.
Nemyslím to ironicky, ale jako zcela vážně míněný návrh.
Často čtu jako komentář: "Nemusíš(sel) ses na to dívat." Ano. V mnoha případech, kdy bych věděl, "vo co gou", tak bych se nedíval (a naopak - "hobbysté" by se dívali :-).
Řazení/kategorizace tohoto seriálu je vhodným příkladem.
_-0-_ napsal(a):
Přijde mi, že by bylo fér vůči nezanedbatelné části populace, aby byly do oblasti žánrů zařazeny kategorie typu LGBT, BLM, WOKE a pod. Řazení seriálů do nich by bylo nejen poctivé, ale i vstřícné vůči té části diváků, která by se takovýmto tematům a nalejvárnám mohla vyhnout a neztrácela čas byť i jen částečným sledováním.
Fakt, že seriál obsahuje tuto "problematiku", je jedním z faktorů, ovlivňujícím rozhodnutí sledovat/nesledovat.
Nemyslím to ironicky, ale jako zcela vážně míněný návrh.
Často čtu jako komentář: "Nemusíš(sel) ses na to dívat." Ano. V mnoha případech, kdy bych věděl, "vo co gou", tak bych se nedíval (a naopak - "hobbysté" by se dívali :-).
Řazení/kategorizace tohoto seriálu je vhodným příkladem.
No tak na první dobrou v tom vidím dvě mouchy (spíše masařky).
1. Kdo určí tu míru. Vy?
2. Při dnešní skladbě by asi všechny nové seriály alespoň jeden tag měly. A pak by Vám třeba utekl jinak zajímavý počin.
Trochu v tom příspěvku vidím argument Nejsem proti, ale ... Prostě kouknu na pilot a mám relativně jasno.
uran napsal(a):
No tak na první dobrou v tom vidím dvě mouchy (spíše masařky).
1. Kdo určí tu míru. Vy?
2. Při dnešní skladbě by asi všechny nové seriály alespoň jeden tag měly. A pak by Vám třeba utekl jinak zajímavý počin.
Trochu v tom příspěvku vidím argument Nejsem proti, ale ... Prostě kouknu na pilot a mám relativně jasno.
Ad 1. Jako vždy, ten, kdo seriál zakládá, nebo dále zpracovává - obdobně subjektivně, jako třeba když volí vybírá žánr mezi kategorií mysteriózní, nadpřirozený, nebo paranormální.
Ad 2. Je to (ad 1) vždy subjektivně posuzovanou otázkou míry.
Nepochopil jsem "tom příspěvku vidím argument Nejsem proti, ale..." - pokud máte na mysli, jestli je mi špatně z adorace sexuálních deviací a brainwashingu, tak ano, ale to nijak nesouvisí s prospěšností rozšířené kategorizace pro všechny sledovače seriálů - bylo by to jen další zjednodušení výběru, což by při dnešní obludné produkci seriálů nebylo od věci.
uran napsal(a):
2. Při dnešní skladbě by asi všechny nové seriály alespoň jeden tag měly.
A právě to je ten problém, alespoň pro mě. Ta takzvaná dnešní skladba tlačí do člověka dojem, že těchto individuí je v populaci nejmíň 50%. Není.