Kdyz uz sou tak nazhaveni do sci-fi, mohli by vytvorit/objednat taky nejakou novou space operu...Uz mi leze krkem jak je to jen sama postapokalypsa chci nejake hi-tech sci-fi z vesmiru kruci! :-D
Shppen napsal(a):
...Uz mi leze krkem jak je to jen sama postapokalypsa chci nejake hi-tech sci-fi z vesmiru kruci! :-D
Teď jsi mi promluvil z duše :D
Myslím, že to, že se objednávají seriály z budoucnosti neznamená, že se stanice snaží navázat na úspěch Revolution. Scénáristé si s budoucností pohrávají takřka každou sezónu. V roce 2010 na BBC Outcasts, 2011 Terra Nova na FOXu, 2012 Continuum na ShowCase. O nějakém velkém úspěchu se nedá u Revolution mluvit. Sledovanost se pohybuje mezi 7 a 8 miliony a má spíš klesavou tendenci. Naprostý propadák to není, ale o osudu tohoto seriálu se rozhodne, až se vrátí na jaře. Například první část seriálu The Event (2010) byla odvysílána na podzim a na jaře se vrátil a sledovanost padala jako kámen a následně byl seriál zrušen. Revolution je akorát jeden z dalších seriálů, který se snaží přiblížit Lost (jako byl Flashforward, The Event, Person of Interest). Každý se snaží po svém a poslednímu zmíněnému se to povedlo tím, že je to spíš kriminálka se sci-fi prvkem a "ztraceným" obsazením. Tedy, že už to není pouze náhrada za Lost. Příčinu nového nepojmenovaného dramatu od J.J. Abramse bych viděla jinde. Fringe, který byl pod jeho křídly, byl po pěti letech ukončen, Alcatraz mu loni zrušili, tak J.J. hledá další seriál, kterým by se pokusil navázat na úspěch Lost. Už jen přítomnost Wymana dokazuje, že se jedná o navázání na Fringe.
Článek je velmi pěkný a ráda jsem si ho přečetla, ale název a začátek zvolila autorka trochu zavádějící. Snad jsem vysvětila v tom, co jsem psala, že výběr seriálů nemá s Revolution pranic společného. Tím se jí nechci dotknout, samozřejmě může zahrnout vlastní názor, ale tady mi to nešikovně přijde formulované, jako by to byl fakt.
Supr, sci-fi, nadpřirozena a hlavně postapa není nikdy dost :D
Vybrat si nedokážu, zatím zní zajímavě všechny - samozřejmě preferuji cokoli, o co se otře Whedon nebo Abrams (u druhého je toho poslední dobou nějak hodně!). Six Guns je prvotřídní komiks, ale též svým zpracováním vybočující z běžného komiks mainstreamu a takovéhle věcičky je obtížné přenést do jiného média, tak toho se spíš bojím...
Co je to platný, když všichni kašlou na space operu :(
nezapomeňte, že tuhle vlnu neodstartovalo revolution. ti sami se vezou na úspěchu hunger games. a jak už paslo výše, kdo ví, jak to dopadne, až se seriál vrátí. podle mě jim ta hodně dlouhá pauza uškodí, jestli úplně neodrovná.