Burton je Burton, to ano, ale k původní Addams Family to má daleko...
Viděl jsem celé. První díl mi přijde nejslabší, přijde mi že z průměrnosti se to vyhrabalo ve 4 epizodě, nebo tehdy jsem se naladil na tu správnou vlnu a pak se bavil až do konce.
Zároveň jsem edukačně dětem pustil první film a musím říct, že zestárl a není to taková pecka, jak člověk vzpomíná. Skoro kacířsky chci napsat, že u seriálu jsem se bavil výrazně více.
Jinak pro nadšence jsem udělal středně obtížný kvíz, vyžadující zhlédnutí většiny první série.
Fruiko napsal(a):
Viděl jsem celé. První díl mi přijde nejslabší, přijde mi že z průměrnosti se to vyhrabalo ve 4 epizodě, nebo tehdy jsem se naladil na tu správnou vlnu a pak se bavil až do konce.
Zároveň jsem edukačně dětem pustil první film a musím říct, že zestárl a není to taková pecka, jak člověk vzpomíná. Skoro kacířsky chci napsat, že u seriálu jsem se bavil výrazně více.
Jinak pro nadšence jsem udělal středně obtížný kvíz, vyžadující zhlédnutí většiny první série.
Test hotovo 8 z 10 😉
Tak bylo to klasické teen drama v kabátku z oblíbených postav. Ale koukat se na to dalo, zpracování moc pěkné, obsazení se povedlo i ten Gomez v tomhle podání byl svůj (akorát mi tam od něj chyběla ta obrovská vášeň vůči Morticii). Jediné co mi opravdu vadilo je rozdíl oproti předchozímu - Addamsovi jsou ulítlí jak blázen, ale považují to za naprosto normální, spíš se občas podiví nad tím, že to jiní nevidí stejně. Tady ale Wednesday všem stokrát omlátí o hlavu já jsem divná a vy si z toho sedněte na zadek. Celý život jsem trpěla vyřazením ze společnosti.
Mě to chytlo, stylově mi to připomíná novou Sabrinu a i když to není nic, z čeho bych si sedla na zadek, tak je to zábavné a nutkání pustit si další díl prostě mám. Jen mě trochu rozptyluje Christina Ricci. A to ne negativně, ale spíše tím, že pro mě bude Wednesday vždycky ona, nová herečka se snaží, ale někdy mi přijde, že až moc. Připomíná mi spíše terminátora než Wednesday, ale dá se na ní koukat a postava, kterou hraje prostě má své kouzlo.
Jen mi upřímně nesedla Catherine Zeta Jones jako Morticie. Člověk prostě furt porovnává. Rozhodně bych v té roli měla radši někoho jako Monica Belluci.
Za sebe můžu říct 10/10.
_karel_ napsal(a):
Miluju Wednesday. Postavu i herečku :D
Ano, herečka se přírodě (rodičům - tedy ženě a muži) moc povedla, postava je ale méně chladná a odtažitá (mimikou i emocemi), než jsem očekával. Největší problém jsem měl s harrypotterovskou vykrádačkou (kterou jsi zmínil v textu NPL).
Monstrózně obézní Gomez Addams a nekrasavice Morticia Addams byli pro mě zklamáním.
Gwendoline Christie mi vyrazila dech - ve Wednesday na rozdíl od GOTu vypadá jako sice přerostlá, ale přece jen žena. Všimli jste si jejího nejčastějšího postoje? Patrně kvůli výslednému vjemu z postavy stojí jako většina moderátorek v TV - pootočené tělo, obličej z en face, nohy špičkami směrem ke kameře, jedna představena před druhou. Skoro jako by se chystala vyjevit předpověď počasí :-)
Jediná postava, která ani částečně nezklamala je Thing.
Kdybych neznal většinu kousků z universa Addams Family, tak bych byl patrně nadšený. Wednesday určitě není špatný kousek, ale je pocitově a způsobem humoru někde jinde, než jsem chtěl/očekával.