Diskuze k článku Seriálem kolem světa: 7 zastávek v Japonsku
jarah
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
15. 12. 2022 / 18:42:24 (před 100 týdny)
off

Čestné miesto by malo byť udelené päťdielnej sérii hraných filmov Rurouni Kenshin na čele s výborným Takeru Satom. To by mala byť povinná jazda pre divákov, ktorí nasadnú na vlnu japonskej produkcie.

jarah
tomabaza
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
15. 12. 2022 / 20:03:53 (před 100 týdny)
off

A kde je Goro, bilý pes? :)

Editováno: 1x | Naposledy: 15. 12. 2022 / 20:04:15
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
15. 12. 2022 / 20:32:25 (před 100 týdny)
off
tomabaza napsal(a):

Nejspíš někde tady...

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
arthurcz
VIP | Cool level: 23 | Denholm
15. 12. 2022 / 21:17:19 (před 100 týdny)
off

Zajímavý výběr a to jsem si myslel, že jsem toho zrovna z Japonska viděl dost. ;) Za sebe se mi z anime docela líbilo ještě https://www.serialzone.cz/serial/strecha-smrti/ a romantici chybu neudělají třeba s https://www.serialzone.cz/serial/rasuto-kurisumasu/ nebo https://www.serialzone.cz/serial/you-me-and-bach/ . Zjišťuju, že sem neumím dát klikací odkaz, no nic.

Editováno: 2x | Naposledy: 15. 12. 2022 / 21:18:41
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
16. 12. 2022 / 06:21:00 (před 100 týdny)
off
arthurcz napsal(a):

Zajímavý výběr a to jsem si myslel, že jsem toho zrovna z Japonska viděl dost. ;) Za sebe se mi z anime docela líbilo ještě https://www.serialzone.cz/serial/strecha-smrti/ a romantici chybu neudělají třeba s https://www.serialzone.cz/serial/rasuto-kurisumasu/ nebo https://www.serialzone.cz/serial/you-me-and-bach/ . Zjišťuju, že sem neumím dát klikací odkaz, no nic.

Měl by stačit zavináč a pak psát název seriálu a ten následně vybrat kliknutím.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Camfourek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
16. 12. 2022 / 09:27:41 (před 100 týdny)
off

Pokud by se omrzelo shounen anime, je to přece jen pro chlapce, tak tohle je úžasné anime, úplně v jiném stylu Mushi-Shi.

Editováno: 1x | Naposledy: 16. 12. 2022 / 09:29:29
Lord Edmund Blackadder
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
16. 12. 2022 / 11:59:16 (před 100 týdny)
off
arthurcz napsal(a):

Formát:
hranatá závorka link=adresa profilu seriálu hranatá závorka Jméno seriálu hranatá závorka/link hranatá závorka

Vypadá to hrozně, ale jinak to napsat nejde, aby to právě link nevyrobilo z ničeho. Snad je to dost srozumitelný.

I have a cunning plan...
Editováno: 2x | Naposledy: 16. 12. 2022 / 12:18:27
arthurcz
VIP | Cool level: 23 | Denholm
16. 12. 2022 / 12:46:08 (před 100 týdny)
off
Lord Edmund Blackadder napsal(a):

Formát:
hranatá závorka link=adresa profilu seriálu hranatá závorka Jméno seriálu hranatá závorka/link hranatá závorka

Vypadá to hrozně, ale jinak to napsat nejde, aby to právě link nevyrobilo z ničeho. Snad je to dost srozumitelný.

Díky, někam si to poznamenám pro příště. Ten zavináč mi funguje jen na půl, seznam se zobrazí, ale nejde z něj nic vybrat, zzkoušeno na firefoxu a dokonce jsem spustil poprvé i edge. Tak tenhle postup bude asi jistější.

Pajky
Autor článku | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
16. 12. 2022 / 13:38:14 (před 100 týdny)
off

Jsem rád, že přihazujete i pár dalších seriálů, na které se nedostalo :)

tomabaza napsal(a):

Na ten seriál jsem při psaní článku narazil, ale pak jsem na něj nějak zapomněl i vzhledem k roku natočení. Jsem ale rád, že byl zmíněn a Fruiko pobavil :)

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
sandokan555
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
16. 12. 2022 / 18:40:10 (před 100 týdny)
off

7 zastaveni a 6 z toho su animovane vtakoviny .. sorry ale japonci fakt robia iba taky shit?

A.R.G.U.S.
Redaktor | Cool level: 64 | Tyrion Lannister
16. 12. 2022 / 22:36:04 (před 100 týdny)
off
sandokan555 napsal(a):

7 zastaveni a 6 z toho su animovane vtakoviny .. sorry ale japonci fakt robia iba taky shit?

Tohle je už od tebe fakt retardace, když nemáš rád anime, tak to ignoruj, já tak nějaký žánry nemusím a nepíšu pořád všude jaký to jsou sračky...

sandokan555
17. 12. 2022 / 11:24:11 (před 100 týdny)
off
A.R.G.U.S. napsal(a):

Tohle je už od tebe fakt retardace, když nemáš rád anime, tak to ignoruj, já tak nějaký žánry nemusím a nepíšu pořád všude jaký to jsou sračky...

Ak by som to nepisal vsade tak to bude ze s tym suhlasim a tak to nie je. Moj nazor je opacny a odmietam sa prisposobovat spolocnosti lebo je to "in".
Takze ak sme pri tej retardacii, vacsina postav v anime prave asi nejakou trpi. Napriklad mutacie na tvarach, pripadne geneticky incestne upraveny jedinci.
Tak isto nikto tu nemusi pisat ake je anime skvele, ale robia to. Svedci to o retardacii?
Rovnaky pristup akurat o tych z druhej strany. Mimochodom podla principu rovnakeho metra si fanusikov nazval retardamy prave teraz a ty(lobo vsade pisu ake je to uzasne).

Otazka bola ci nemaju nic ine co by stalo za pozretie ..zjavne ale nikto nic ine odtial nesleduje.

A.R.G.U.S.
17. 12. 2022 / 12:08:03 (před 100 týdny)
off
sandokan555 napsal(a):

Ak by som to nepisal vsade tak to bude ze s tym suhlasim a tak to nie je. Moj nazor je opacny a odmietam sa prisposobovat spolocnosti lebo je to "in".
Takze ak sme pri tej retardacii, vacsina postav v anime prave asi nejakou trpi. Napriklad mutacie na tvarach, pripadne geneticky incestne upraveny jedinci.
Tak isto nikto tu nemusi pisat ake je anime skvele, ale robia to. Svedci to o retardacii?
Rovnaky pristup akurat o tych z druhej strany. Mimochodom podla principu rovnakeho metra si fanusikov nazval retardamy prave teraz a ty(lobo vsade pisu ake je to uzasne).

Otazka bola ci nemaju nic ine co by stalo za pozretie ..zjavne ale nikto nic ine odtial nesleduje.

Je smutné, že musíš psát takhle nenávistně a shazovat celý žánr, který má po celém spoustě fanoušků. Nebudeš za hrdinu, že zrovna ty jsi tomu nepropadl a budeš se tu rozepisovat o tom nenávistně.

Přitom se vsadím že jsi určitě, neviděl několik anime celých nezkusil různé žánry, ty jen chceš být proti. Jak je něco pro tebe jiné, neznámé cizí, tak to je pro tebe hned důvod k tomu být striktně proti tomu a ani tomu nedat šanci. Ale bohužel takových jako jsi ty je víc.
Chápu lidí, kteří tvrdí animovaný jsou pro děcka radši koukám na herce, ale mají nějakou soudnost a hned nejdou všude možně psát, že anime jsou sračky...

sandokan555
17. 12. 2022 / 14:39:06 (před 100 týdny)
off
A.R.G.U.S. napsal(a):

Je smutné, že musíš psát takhle nenávistně a shazovat celý žánr, který má po celém spoustě fanoušků. Nebudeš za hrdinu, že zrovna ty jsi tomu nepropadl a budeš se tu rozepisovat o tom nenávistně.

Přitom se vsadím že jsi určitě, neviděl několik anime celých nezkusil různé žánry, ty jen chceš být proti. Jak je něco pro tebe jiné, neznámé cizí, tak to je pro tebe hned důvod k tomu být striktně proti tomu a ani tomu nedat šanci. Ale bohužel takových jako jsi ty je víc.
Chápu lidí, kteří tvrdí animovaný jsou pro děcka radši koukám na herce, ale mají nějakou soudnost a hned nejdou všude možně psát, že anime jsou sračky...

Je smutne ze ty si prvy zasiel k retardacii, a ano postavy v anime su retardovane. Menej ploche charaktery su este aj v SOAPkach.
Treti krat rovnaka otazka to okrem anime Japonsko skutocne nic neponuka?

A.R.G.U.S.
17. 12. 2022 / 16:28:06 (před 100 týdny)
off
sandokan555 napsal(a):

Je smutne ze ty si prvy zasiel k retardacii, a ano postavy v anime su retardovane. Menej ploche charaktery su este aj v SOAPkach.
Treti krat rovnaka otazka to okrem anime Japonsko skutocne nic neponuka?

Úplně všechny jsou retardované? Tak to jsi koukám viděl všechny anime postavy, to gratuluji, to jsem ještě ani já nedokázal. Takové kecy není vhodné psát, dokud jsi vážně neviděl hodně postav z anime a měl bys to tu podložené konkrétními důkazy ...

Já na tebe šel způsobem, kterým jsi ty začal a vidíš, jak se ti to nelíbí. Ale asi sve vyjadřování nezměníš....

Já tu otázku ignoroval, protože je taková divná, stejně jako ty v diskuzích píšeš jen svoje a na co se ti hodí odpovídáš. Je přeci jasné, že v Japonsku se netočí jen anime. Produkují tam jak anime tak hrané seriály. Že tebe urazilo, že v článku je téměř jen anime je smutné, ale psát tu tyhle hejty nemusíš.

sandokan555
17. 12. 2022 / 20:41:19 (před 100 týdny)
off
A.R.G.U.S. napsal(a):

Úplně všechny jsou retardované? Tak to jsi koukám viděl všechny anime postavy, to gratuluji, to jsem ještě ani já nedokázal. Takové kecy není vhodné psát, dokud jsi vážně neviděl hodně postav z anime a měl bys to tu podložené konkrétními důkazy ...

Já na tebe šel způsobem, kterým jsi ty začal a vidíš, jak se ti to nelíbí. Ale asi sve vyjadřování nezměníš....

Já tu otázku ignoroval, protože je taková divná, stejně jako ty v diskuzích píšeš jen svoje a na co se ti hodí odpovídáš. Je přeci jasné, že v Japonsku se netočí jen anime. Produkují tam jak anime tak hrané seriály. Že tebe urazilo, že v článku je téměř jen anime je smutné, ale psát tu tyhle hejty nemusíš.

Neviem kde si videl slovo vsetky to len tak na margo tvojho rozculovania, o retardacii si zacal ty, takze neviem kde sa mi nema pacit ako som sa vyjadroval, a ano nepaci sa mi ze 85% priestoru je venovaneho anime. Predpokladam ze nie 85% tvorby v Japonsku je anime(z odnozamy). Chcel som solidnu odpoved co ine sa da od nich pozerat, toho som sa samozrejme nedockal.

Editováno: 1x | Naposledy: 17. 12. 2022 / 20:42:27
Pajky
Autor článku | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
17. 12. 2022 / 21:13:13 (před 100 týdny)
off
sandokan555 napsal(a):

Chcel som solidnu odpoved co ine sa da od nich pozerat, toho som sa samozrejme nedockal.

Jak jsem psal již v úvodu článku - Dnešní vydání bude o dost jiné, než jste si zvykli. Dnes je totiž drtivá většina seriálů animovaná, protože hlavním japonským žánrem je anime...

Jen abych ujasnil, o co výběr opírám, tak tady je krátký úryvek "Anime is the most popular in Japan. 33% of Japan's population (41.5 million) watches anime. Anime accounts for over 80% of the sales of all content broadcast in Japan."

Kupeckými počty tedy 4 z 5 seriálů z Japonska jsou právě anime, podle toho mi vychází, že náš článek to docela trefil, když zvolil 6 ze 7 jako zastupců anime.

Doufám, že takováhle odpoveď dokáže uspokojit.

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
Editováno: 1x | Naposledy: 17. 12. 2022 / 21:15:09
A.R.G.U.S.
17. 12. 2022 / 21:13:39 (před 100 týdny)
off
sandokan555 napsal(a):

Neviem kde si videl slovo vsetky to len tak na margo tvojho rozculovania, o retardacii si zacal ty, takze neviem kde sa mi nema pacit ako som sa vyjadroval, a ano nepaci sa mi ze 85% priestoru je venovaneho anime. Predpokladam ze nie 85% tvorby v Japonsku je anime(z odnozamy). Chcel som solidnu odpoved co ine sa da od nich pozerat, toho som sa samozrejme nedockal.

No pěkný, díky že jsi potvrdil že to co jsi tu psal jsou jen kecy a jsi jen obyčejný hejtr. Kdybys mi aspoň poděkoval, že jsem tě naučil nové slovíčko retardace, jen ho tu pořád nemusíš psát, já už vím, že ho znáš.

A proč to nenapíšeš normálně od začátku?

Anime mě nezajímá, jaký další hraný seriály mi odtud doporučujete?

tak třeba

The Naked Director
Age of Samurai: Battle for Japan
The Forest of Love: Deep Cut
Million Yen Women
Giri/Haji

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
18. 12. 2022 / 15:21:48 (před 100 týdny)
off
sandokan555 napsal(a):

Tak trochu off-topic - animáky většinou moc nemusím, ale šmahem bych je neodsuzoval.
Podívej se prosím na skvělo surrealistickou animovanou scifárnu Divoká planeta/La Planète sauvage/Fantastic Planet. Není to japonské anime ani klasický animák/seriál, ale film (z r. 1973!), který mě před lety dostal do kolen a když jsem se na něj před nedávnem díval s adolescentním potomkem a o generaci mladší partnerkou, tak byl zážitek stejně silný pro všechny - tak, jako můj tenkrát.

Vidět se dá TADY audio FR, EN subs, nebo dtto TADY , případně je na nejobvyklejším místě ke stažení a také streamovaný s CZ subs/audio "ilegálními platformami". Dej na mě a neváhej!

Můj filmově a seriálově vzdělaný (formálně i skutečně) kamarád s dobrým vkusem polyká jedno japonské anime za druhým, takže na této subkultuře něco musí být. Fakt, že se mě to většinově netýká tak, jako Tebe, považuji za osobní problém/nedostatek. Třeba jednou dorostu :-)

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 1x | Naposledy: 18. 12. 2022 / 15:22:21