Diskuze k článku Anketa: Jmenuji se seriálově (top 24, nominace 5)
Sonya
Běžný uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
10. 1. 2023 / 13:03:50 (před 96 týdny)
off

Vzhľadom k tomu, že na Xene som si nikdy neujíždela a Hawkeye nie je tiež môj favorit, šiel dnešný hlas jednoznačne Sabrine, ktorá patrí medzi moje srdcovky mladosti. Stále verím tomu, že sa k tomuto seriálu raz znovu dostanem. :)

Sonya
Janey T
Redaktor | Cool level: 21 | Phil Dunphy
10. 1. 2023 / 13:33:27 (před 96 týdny)
off

Dnes trochu těžké rozhodování mezi Xenou a Sabrinou, ale dnes za mě vyhrála Sabrina, takže má můj hlas :D

Janey T.
_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
10. 1. 2023 / 14:51:04 (před 96 týdny)
off
Olivia Caroline Jones
Redaktor | Cool level: 22 | Chandler Bing
10. 1. 2023 / 14:59:28 (před 96 týdny)
off

Jedině Jeremy 💜

Is it bad that I'd rather watch Friends than actually have them?
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
10. 1. 2023 / 15:04:07 (před 96 týdny)
on

Hawkeye (jako protestní hlas vůči těm zbývajícím dvěma).

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
10. 1. 2023 / 19:51:33 (před 96 týdny)
off

K dnešnímu kolu se tohle krásně hodí:

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Lord Edmund Blackadder
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
10. 1. 2023 / 21:41:30 (před 96 týdny)
off

Dneska Xena, i když Sabrině to taky přeju.

I have a cunning plan...
Pinkertýnka
Běžný uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
10. 1. 2023 / 23:53:41 (před 96 týdny)
off

Hawkeye jsem neviděla, ale Sabrina mě nijak neoslovila a Xenu považuji za naprostý brak, takže Hawkeye.

andromache
11. 1. 2023 / 01:37:46 (před 96 týdny)
off
Pinkertýnka napsal(a):

Hawkeye jsem neviděla, ale Sabrina mě nijak neoslovila a Xenu považuji za naprostý brak, takže Hawkeye.

A viděla jsi z XWP víc jak dva díly? Jinak bys to nemohla nazvat brakem... A za tím si stojím.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Editováno: 1x | Naposledy: 11. 1. 2023 / 01:46:58
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
11. 1. 2023 / 03:14:51 (před 96 týdny)
on
andromache napsal(a):

...Jinak bys to nemohla nazvat brakem... A za tím si stojím.

Mám porozumění pro to, ža každý máme vlastní guilty pleasure, ale fakt, že mě něco těší a baví by mi neměl zavřít oči před tím, že (pokud) to je brak (sračka) - a tím beze sporu WXP je. To spolu nesouvisí, ani s nostalgickými pohledy do dob utíkajícího mládí. Stejně jako v literatuře je hodně děl jednoznačným brakem, tak ve světě seriálů to platí několikanásobně. Xeně se této kategorii v ničem nepodařilo vymknout. Zkrátka je to sračka, kterou mají někteří rádi a hledí na ni laskavým a žádostivým okem - proč ne. Není to ale ani napínavá, dobře napsaná a gradovaná zábava, plná originálńích nápadů, postupů, zvratů a prostředků. Je to zkrátka klišoidně jednající feministická Xena, ohromující spíše než intelektem a hereckým uměním schopností participovat na jednom klišé za druhým a dávat na odiv nadstandardní velikost vytasených mléčných žláz. Může okouzlit méně vzdělané, deviované, nebo simplexní jedince, případně adolescenty s nevyzrálým vkusem a tím to hasne...

Doufám, že jsem se vyjádřil srozumitelně, protože dnes něco oslavuji a míra intoxikace mi zabrání řídit ještě zítra.

Mad.Awe
Redaktor | Cool level: 16 | Number 6
11. 1. 2023 / 15:58:42 (před 96 týdny)
off

Hlas jednoznačně pro Hawkeye, tentokrát jsem nezaváhala. :-)

Mad.Awe
andromache
11. 1. 2023 / 16:49:59 (před 96 týdny)
off
_-0-_ napsal(a):

Mám porozumění pro to, ža každý máme vlastní guilty pleasure, ale fakt, že mě něco těší a baví by mi neměl zavřít oči před tím, že (pokud) to je brak (sračka) - a tím beze sporu WXP je. To spolu nesouvisí, ani s nostalgickými pohledy do dob utíkajícího mládí. Stejně jako v literatuře je hodně děl jednoznačným brakem, tak ve světě seriálů to platí několikanásobně. Xeně se této kategorii v ničem nepodařilo vymknout. Zkrátka je to sračka, kterou mají někteří rádi a hledí na ni laskavým a žádostivým okem - proč ne. Není to ale ani napínavá, dobře napsaná a gradovaná zábava, plná originálńích nápadů, postupů, zvratů a prostředků. Je to zkrátka klišoidně jednající feministická Xena, ohromující spíše než intelektem a hereckým uměním schopností participovat na jednom klišé za druhým a dávat na odiv nadstandardní velikost vytasených mléčných žláz. Může okouzlit méně vzdělané, deviované, nebo simplexní jedince, případně adolescenty s nevyzrálým vkusem a tím to hasne...

Doufám, že jsem se vyjádřil srozumitelně, protože dnes něco oslavuji a míra intoxikace mi zabrání řídit ještě zítra.

Nejsem ani méně vzdělaný, ani deviovaný ani simplixní jedinec a adoslescent s nevýrazným vkusem už teprve ne. A nemysli si, že na tom nevidím chyby. Vidím. Vidím že občas scénář nedává smysl a že si v dějinách skáčou jak se jim zachce. A že se neberou příliš vážně. ALe.. Rozhodně se tam dají najít i témata, které XWP (nauč se tu zkratku aspoň správně) přesouvají mimo ten brakoidní počin. Na rozdíl třeba od Hercula, který byl hodně jednoduchý, Xena v sobě má i jiné proudy než obyčejný boj dobra se zlem nebo příšerama alá Hercules. Pokud to tam ty nevidíš, tak si můžeš gratulovat, protože tě nic podobného nepostihlo. Ale jsou tam témata typu vzepření se a boj proti vnitřním démonům (že se dají porazit a je fuk jestli jde o krvežíznivost nebo třeba alkoholismus), nebo vzepření se konvencím (že to udělat můžeš a svět se nezboří). Nebo tvé oblíbené, že člověk nepotřebuje bohy jako berličku, že víra v ně je spíš na škodu, než k dobru věci. Nebo že překážky se překonávat dají ať jsi žena nebo muž (protože co si budem až do té doby byly seriálové hrdinky spíš druhé housle a milostný objekt pro chlapy).. A tak dále. Ale jak říkám, pokud to tam nevidíš, tak jsi hold šťastný jedinec, který nikdy nepotřeboval vzor, protože ho buď měl doma, nebo se mu nestalo nic, s čím by musel bojovat..... A nebo ještě jinak, ukazuje se tvoje pozice privilegovaného bílého muže, který zapne televizi nebo pustí film a vzory na něj skáčou ode všad. Vyber si, co je ti milejší.

Editováno: 1x | Naposledy: 11. 1. 2023 / 16:51:55
_-0-_
12. 1. 2023 / 00:17:29 (před 96 týdny)
on
andromache napsal(a):

Nejsem ani méně vzdělaný, ani deviovaný ani simplixní jedinec a adoslescent s nevýrazným vkusem už teprve ne...

Výjimky (ať již částečné, nebo úplné) nevyvracejí většinově platná tvrzení. Je dobře, že si ceníš vlastního vkusu, nepochybně to podpoří integritu Tvé osobnosti :-)

andromache napsal(a):

..jsou tam témata typu vzepření se a boj proti vnitřním démonům (že se dají porazit a je fuk jestli jde o krvežíznivost nebo třeba alkoholismus), nebo vzepření se konvencím (že to udělat můžeš a svět se nezboří). Nebo tvé oblíbené, že člověk nepotřebuje bohy jako berličku, že víra v ně je spíš na škodu, než k dobru věci....

Popisuješ funkci jin a jangu (akcent protikladů), ale tu do nějaké míry obsahuje každé dílo, tedy i naprosto neoddiskutovatelný brak. Vniřní démony (zož je fakt prčoidní profláklá fráze) má většina populace, jenom se v nich tak veřejně nehňahňá/nevyžívá.

andromache napsal(a):

...pokud to tam nevidíš, tak jsi hold šťastný jedinec, který nikdy nepotřeboval vzor, protože ho buď měl doma, nebo se mu nestalo nic, s čím by musel bojovat...

Každý potřebuje vzory (jakékoliv), každý je od dětství hledá/přijímá. Smutné je, když se takovým vzorem stane vyprsený idol ze světa showbyznysu, jehož rolí je m.j. obsazení dosud volné osobnostní niky. (Tenkrát, když to divákům necpali horem-dolem, to byl pikantní prvek, zvyšující zájem/sledovanost). Nevím, co naznačuješ slovy: nebo se mu nestalo nic", ale fakt mě to nedojímá, zejména v kontextu s vlastním životem, do kterého ale nikomu nic není (a se kterým se nikomu nevnucuju).

andromache napsal(a):

...protože co si budem až do té doby byly seriálové hrdinky spíš druhé housle a milostný objekt pro chlapy...

No a? Byly to doby, kdy se obsah/forma většinově neřídil společenskou objednávkou. (Tehdejší "kultura mezilidských vztahů majority" nebyla hodnocena jako nežádoucí/vymýceníhodný stereotyp a zobrazované postavení žen částečně reflektovalo realitu a částečně přání mačistické části populace.)

andromache napsal(a):

...tvoje pozice privilegovaného bílého muže, který zapne televizi nebo pustí film a vzory na něj skáčou ode všad...

Děkuji. Lol. Když vidím sousloví "pozice privilegovaného bílého muže" (zapomněla jsi napsat heterosexuálního), tak to ve mně (nejen) vzbudí kombinaci soucitu s posměchem vůči pisateli a to fakt není nic pěkného.

Hele, nic proti tobě nemám (dokonce právě naopak), ale prosím - zachovávej ten tvůj vyplhaný styl drsňačky. Jakmile přejdeš do pozice ukřivděného uplakánka, tak ti to fakt nesekne.

Každý z nás samozřejmě může vidět vzory v čem chce (třeba i v Majoru Zemanovi, což bych považoval přinejmenším za divné). Je to ale ryze osobní záležitostí. Jenže - ani to, ani nostalgické/infantilní/sexuální nadhodnocení (nebo nějaký komplex daný poruchami psychosexuálního vývoje jedince) neudělá z Xeny něco lepšího, než brak/sračku.

Mám dost rád Andromedu, to je pro změnu moje guilty pleasure (nesměj se!) Asi bych tam také uměl najít spoustu mouder, analogií a podpory (jako téměř ve všem lze nalézt cokoliv, když je vůle), ale to nic nemění na tom, že si uvědomuju/deklaruju, že je to regulérní seriálový odpad - stejně, jako Xena. Takže ještě jednou to, co jsem napsal na začátku prvního příspěvku - mám porozumění pro to, ža každý máme vlastní guilty pleasure.

Pinkertýnka
Běžný uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
12. 1. 2023 / 11:04:37 (před 96 týdny)
off
andromache napsal(a):

A viděla jsi z XWP víc jak dva díly? Jinak bys to nemohla nazvat brakem... A za tím si stojím.

Bohužel, viděla.

A.R.G.U.S.
Redaktor | Cool level: 64 | Tyrion Lannister
12. 1. 2023 / 16:30:38 (před 96 týdny)
off
_-0-_ napsal(a):

Mám porozumění pro to, ža každý máme vlastní guilty pleasure.

Může okouzlit méně vzdělané, deviované, nebo simplexní jedince, případně adolescenty s nevyzrálým vkusem a tím to hasne...

Nepiš tu prosím takové nenávistné komentáře, když se někomu líbí seriál, který tobě ne, pak napíšeš mám pro to pochopení, ale ti kterým se to líbí jsou (nějaké nadávky, kterými tu chceš všechny ohromit).... Prostě žádný pochopení nemáš, někdy začneš psát slušně, ale to finále u tebe sklouzne vždycky na stejnou notu a to je od tebe ubohé.

_-0-_
13. 1. 2023 / 01:22:19 (před 96 týdny)
on
A.R.G.U.S. napsal(a):

Nepiš tu prosím takové nenávistné komentáře, když se někomu líbí seriál, který tobě ne, pak napíšeš mám pro to pochopení, ale ti kterým se to líbí jsou (nějaké nadávky, kterými tu chceš všechny ohromit).... Prostě žádný pochopení nemáš, někdy začneš psát slušně, ale to finále u tebe sklouzne vždycky na stejnou notu a to je od tebe ubohé.

Doporučuji:
1) zjisti a zapamatuj si skutečný (a ne domnělý) význam výrazů nenávist a nadávka
2) u neznámých cizích slov (byť i jsou běžná) postupuj analogicky (abys je třeba omylem nepovažoval za nadávky)
3) čti celé texty, než na ně zareaguješ (ubohost je reakce na dvě věty, vytržené z kontextu).

Pro snažší porozumění smyslu druhé věty (z těch dvou, které jsi citoval): byl to pokus o definici cílové skupiny diváků.

Pokud potřebuješ vysvětlit význam dalších vět v obou příspěvcích (které sis velmi pravděpodobně vůbec nepřečetl), rád pomohu. V takovém případě můžeme pokračovat v PM, abychom zbytečně nespamovali prostor :-)

Btw., poslední odstavec (finále) zněl: "Mám dost rád Andromedu, to je pro změnu moje guilty pleasure (nesměj se!) Asi bych tam také uměl najít spoustu mouder, analogií a podpory (jako téměř ve všem lze nalézt cokoliv, když je vůle), ale to nic nemění na tom, že si uvědomuju/deklaruju, že je to regulérní seriálový odpad - stejně, jako Xena. Takže ještě jednou to, co jsem napsal na začátku prvního příspěvku - mám porozumění pro to, ža každý máme vlastní guilty pleasure."

A.R.G.U.S.
Redaktor | Cool level: 64 | Tyrion Lannister
13. 1. 2023 / 09:33:10 (před 96 týdny)
off
_-0-_ napsal(a):

Doporučuji:
1) zjisti a zapamatuj si skutečný (a ne domnělý) význam výrazů nenávist a nadávka
2) u neznámých cizích slov (byť i jsou běžná) postupuj analogicky (abys je třeba omylem nepovažoval za nadávky)
3) čti celé texty, než na ně zareaguješ (ubohost je reakce na dvě věty, vytržené z kontextu).

Pro snažší porozumění smyslu druhé věty (z těch dvou, které jsi citoval): byl to pokus o definici cílové skupiny diváků.

Pokud potřebuješ vysvětlit význam dalších vět v obou příspěvcích (které sis velmi pravděpodobně vůbec nepřečetl), rád pomohu. V takovém případě můžeme pokračovat v PM, abychom zbytečně nespamovali prostor :-)

Btw., poslední odstavec (finále) zněl: "Mám dost rád Andromedu, to je pro změnu moje guilty pleasure (nesměj se!) Asi bych tam také uměl najít spoustu mouder, analogií a podpory (jako téměř ve všem lze nalézt cokoliv, když je vůle), ale to nic nemění na tom, že si uvědomuju/deklaruju, že je to regulérní seriálový odpad - stejně, jako Xena. Takže ještě jednou to, co jsem napsal na začátku prvního příspěvku - mám porozumění pro to, ža každý máme vlastní guilty pleasure."

Urážíš tu lidi, kterým se Xena líbí. Je to hodně trapné, jak si to tu neustále obhajuješ, že dotyčný tvůj text nečetl nebo nepochopil. Nenávist tu šíříš neustále, to jako mi nevymluvíš, ať si tu napíšeš jakékoliv zbytečné slohové cvičení. Jestli chceš zaplavit ty kteří ti odporují textem ,který je otráví a začnou tě ignorovat a tím pádem máš jakoby poslední slovo vždycky ty, tak to uzávám je dobrá taktika, protože normální lidé mají lepší věci na práci, než to tady s tebou postupovat pořád dokola.

_-0-_
13. 1. 2023 / 22:24:37 (před 96 týdny)
on
A.R.G.U.S. napsal(a):

Urážíš tu lidi, kterým se Xena líbí. Je to hodně trapné, jak si to tu neustále obhajuješ, že dotyčný tvůj text nečetl nebo nepochopil. Nenávist tu šíříš neustále, to jako mi nevymluvíš, ať si tu napíšeš jakékoliv zbytečné slohové cvičení. Jestli chceš zaplavit ty kteří ti odporují textem ,který je otráví a začnou tě ignorovat a tím pádem máš jakoby poslední slovo vždycky ty, tak to uzávám je dobrá taktika, protože normální lidé mají lepší věci na práci, než to tady s tebou postupovat pořád dokola.

Kromě toho morduju snowflakes a žeru malé černoušky...

Jestli máš potřebu pokračovat, tak pls PM.