S hrou a jej obsahom som oboznámena len do tej miery, do akej som sa zúčastnila sledovania hry, keď to hrával brat. Určite sa nedá povedať, že poznám plný príbeh, ktorý na nás v tomto seriály čaká. Takže nemám veľmi veľa príležitostí na nejaké porovnávanie diania s hernou predlohou. Avšak myslím si, že to nebude extra nutné. Zatiaľ som s dianím spokojná, začiatok, v ktorom nám ukázali Joelovu minulosť ma príjemne dojala, hoci som už čiastočne bola oboznámená s tým, čo sa mu stalo v minulosti. Vidieť to natočené má trochu iné grády. No a Ellie? Herečka je pre mňa neznáma a keď som ju videla na plagáte, tak som mala zmiešané pocity, pretože sa mi veľmi nepodobala na hernú podobu Ellie. Všetky moje pochybnosti sa však stratili v momente, ako sa objavila na scéne. Myslím si, že hlavné postavy sa svojich úloh ujali bravúrne. Škoda len toho, že nás každý týždeň budú napínať a na epizódy si budeme musieť počať. :)
Len taký drobný detail: Úvod seriálu sa odohráva v roku 2003 a následne je tam o 20 rokov posun, čo znamená, že seriál sa v podstate odohráva akoby v súčasnosti a teda v roku 2023. Žiaden 25 ročný posun. :)
Hru jsem nikdy nehrála, takže nemůžu srovnávat, ale seriál mě hned po pilotu velmi zaujal. Už se těším na další díly.
Tak musím říct, že pro neznalce předlohy se to docela vleklo. Nic převratného taky neukázali a třeba pilot The Walking Dead proti tomuhle působí asi líp. Je v poslední době bylo tolik špatných věcí, že i průměr je vítán fanfárami. Na redditu ale psali, že ti co neznají předlohu nemají šanci uhodnout, kam směřuje příběh. Tak se nechám překvapit.
Twl, "hubovým vírusom" fakt!?!?!? A k čemu ti tam, ty trdlo, dali ten začátek? Tolik peněz to stálo, i ti hloupí Amíci to pochopí, no a pak bohužel HBO vysílá aj v Horných Uhrách, chjo.
Já jsem spokojena. Fakt mě to vtáhlo do děje a neuvěřitelně rychle ta epizoda utekla.