Diskuze k článku Anketa: Jmenuji se seriálově (top 16, duely 2)
_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
20. 1. 2023 / 13:04:26 (před 95 týdny)
off

Nesnáším ten luciperskej hype. :-)

Janey T
Redaktor | Cool level: 21 | Phil Dunphy
20. 1. 2023 / 13:06:57 (před 95 týdny)
off

Dneska hlasování na pohodu zase :D

Janey T.
Sonya
Běžný uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
20. 1. 2023 / 13:26:30 (před 95 týdny)
off

Dnes to bola znovu pohodička. Odhlasované. :)

Sonya
IrmaVep
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
20. 1. 2023 / 13:31:41 (před 95 týdny)
off
_karel_ napsal(a):

Já to spíš nechápu 🤷 Jako že zcela objektivně nerozumím tomu, co je na tom seriálu tak skvělýho 😁

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
20. 1. 2023 / 14:21:07 (před 95 týdny)
off
_karel_ napsal(a):

Existuje RU obdoba, která mi přišla lepší: seriál Конец света (na SZ pod ohyzdnou transkripcí RU názvu do latinky Konets sveta).

První řada Lucifera byla divácky srovnatelná, jeho další řady jsou proti seriálu Конец света mnohem nenápaditější a nudnější. Fajn je, že v Конци света absentují (očekávatelně) homoidní wokeprvky. Btw., netřeba znát jazyk, dá se najít s CZ subs.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 1x | Naposledy: 20. 1. 2023 / 16:10:56
_karel_
20. 1. 2023 / 16:24:38 (před 95 týdny)
off
IrmaVep napsal(a):

Já to spíš nechápu 🤷 Jako že zcela objektivně nerozumím tomu, co je na tom seriálu tak skvělýho 😁

Nic.

Sem špekuloval nad tím tvým anagramem až mi to došlo. :-)
A jak říkáme my bohemisti - kůůůl :D

_karel_
20. 1. 2023 / 16:29:09 (před 95 týdny)
off
_-0-_ napsal(a):

Existuje RU obdoba, která mi přišla lepší: seriál Конец света (na SZ pod ohyzdnou transkripcí RU názvu do latinky Konets sveta).

První řada Lucifera byla divácky srovnatelná, jeho další řady jsou proti seriálu Конец света mnohem nenápaditější a nudnější. Fajn je, že v Конци света absentují (očekávatelně) homoidní wokeprvky. Btw., netřeba znát jazyk, dá se najít s CZ subs.

Dík za tip, ale trailer mě moc neoslovil. Já obecně věci s jakýmisi komediálními prvky moc nedávám, nechápu je. :)

Editováno: 1x | Naposledy: 20. 1. 2023 / 16:29:26
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
20. 1. 2023 / 18:32:19 (před 95 týdny)
off
_karel_ napsal(a):

Dík za tip, ale trailer mě moc neoslovil. Já obecně věci s jakýmisi komediálními prvky moc nedávám, nechápu je. :)

Nzč. Připadalo mi, že tam více než o humor (komično) jde často o výsměch ruským reáliím, což je jiná kategorie. Taky mě překvapilo, kam až mohou zajít tvůrci v totalitním režimu, ve kterým když veřejně označíš "speciální vojenskou operaci" za válku, tak budeš nějakou dobu dýchat cezený vzduch (tedy přes mříže :-)

Příklad: používají tam jednu z ikon režimu - Lenina, a to jako načerno zahrabanou bezhlavou mrtvolu, plastikovou podvrženinu z mausolea, případně jako nedůstojnou, veřejně blábolící (živou) talking head pod poklopem na podložce...

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
IrmaVep
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
20. 1. 2023 / 23:43:05 (před 95 týdny)
off
_karel_ napsal(a):

Sem špekuloval nad tím tvým anagramem až mi to došlo. :-)
A jak říkáme my bohemisti - kůůůl :D

Bohužel však není z mé hlavy :D Vypůjčila jsem si odsud.