Dneska hlasování na pohodu zase :D
Dnes to bola znovu pohodička. Odhlasované. :)
_karel_ napsal(a):
Nesnáším ten luciperskej hype. :-)
Já to spíš nechápu 🤷 Jako že zcela objektivně nerozumím tomu, co je na tom seriálu tak skvělýho 😁
_karel_ napsal(a):
Nesnáším ten luciperskej hype. :-)
Existuje RU obdoba, která mi přišla lepší: seriál Конец света (na SZ pod ohyzdnou transkripcí RU názvu do latinky Konets sveta).
První řada Lucifera byla divácky srovnatelná, jeho další řady jsou proti seriálu Конец света mnohem nenápaditější a nudnější. Fajn je, že v Конци света absentují (očekávatelně) homoidní wokeprvky. Btw., netřeba znát jazyk, dá se najít s CZ subs.
IrmaVep napsal(a):
Já to spíš nechápu 🤷 Jako že zcela objektivně nerozumím tomu, co je na tom seriálu tak skvělýho 😁
Nic.
Sem špekuloval nad tím tvým anagramem až mi to došlo. :-)
A jak říkáme my bohemisti - kůůůl :D
_-0-_ napsal(a):
Existuje RU obdoba, která mi přišla lepší: seriál Конец света (na SZ pod ohyzdnou transkripcí RU názvu do latinky Konets sveta).
První řada Lucifera byla divácky srovnatelná, jeho další řady jsou proti seriálu Конец света mnohem nenápaditější a nudnější. Fajn je, že v Конци света absentují (očekávatelně) homoidní wokeprvky. Btw., netřeba znát jazyk, dá se najít s CZ subs.
Dík za tip, ale trailer mě moc neoslovil. Já obecně věci s jakýmisi komediálními prvky moc nedávám, nechápu je. :)
_karel_ napsal(a):
Dík za tip, ale trailer mě moc neoslovil. Já obecně věci s jakýmisi komediálními prvky moc nedávám, nechápu je. :)
Nzč. Připadalo mi, že tam více než o humor (komično) jde často o výsměch ruským reáliím, což je jiná kategorie. Taky mě překvapilo, kam až mohou zajít tvůrci v totalitním režimu, ve kterým když veřejně označíš "speciální vojenskou operaci" za válku, tak budeš nějakou dobu dýchat cezený vzduch (tedy přes mříže :-)
Příklad: používají tam jednu z ikon režimu - Lenina, a to jako načerno zahrabanou bezhlavou mrtvolu, plastikovou podvrženinu z mausolea, případně jako nedůstojnou, veřejně blábolící (živou) talking head pod poklopem na podložce...
_karel_ napsal(a):
Sem špekuloval nad tím tvým anagramem až mi to došlo. :-)
A jak říkáme my bohemisti - kůůůl :D
Bohužel však není z mé hlavy :D Vypůjčila jsem si odsud.