Upřímně, jste mě tím nepotěšili. Tak nějak jsem to trefila, že půjde o první či o druhou světovou válku, ale že o to období, to zase tedy ne :( Ale nějak se s tím poperu, to zase jo :D
A na červen bych typovala něco ze školního prostředí. Protože ten obrázek mi připomíná školní skříňky :D
K tomuto zadání rozhodně něco najdu. Že to bude válečná tematika bylo jasné, a období vzhledem ke květnu také.
Červnové zadání z nápovědy fakt nepoznám. :D
Seznam.
Snad se Masters of the Air dostane do vysílání ještě letos. :-)
Červen a školní tématika je asi jasná.
Na květen jsem si připravila válečný dokument, no nic tak holt jdu hledat seriál. Nakonec asi skončím Nuremberg, znám jiná zpracování, film z roku 61 je fantastický a dokumenty tak si to doplním i tímto.
Za mě to vyřeší dnešní A Small Light :)
Já jsem celkem potěšená, po konkrétním seriálu budu ještě pátrat (v nejhorším to jistí ty Anzac Girls, které jsem měla vyhlédnuté na válku). Obávala jsem se válečné tematiky, která mě neláká, zatímco dobové seriály mám docela ráda.
Na červen bych očekávala školní prostředí (zvlášť když je konec školního roku), ale ani to by mě moc nepotěšilo, protože je to dost podobné učiteli v hlavní úloze. Vůbec je letos těch podobných témat více.
Červen by mohl být seriál, kde se používá dolní školní skříňka :D
Obdobie prvej a druhej svetovej vojny mam z historie rad, takze urcite sa najde aj nejaky dobry serial 😉 No a kedze je v juni koniec skolskeho roka, tak mi pride symbolicke zvolit do vyzvy serial odohravajuci sa v skole 😁
No tak konkrétní zadání jsem nečekala.
Tak jdeme do hledání vhodného seriálu.
Jinak na červen tipuji také školní prostředí.
Teď se uvidí, zda to bude neomezené nebo to bude také na konrétní typ školy (základní, střední, vysoká).
Já věděla, proč si SAS Rogue Heroes šetřim ;). Když tak by to ale asi pojistila Zlatá labuť (kor teď, když jsem dostala důvod se na to dívat). Na červen teda nevím, když už je tam zadání s učitelem v hlavní roli.. Zas něco školního? Again? Ale pobavily mě ty skříňky.. něco, co Fruikovi leží v žaludku už jakou dobu :D.
Téma sice úplně nemiluju, ale ulevilo se mi, že se nejedná nutně o válečný seriál, jak jsem podle nápovědy předpokládala. Takže to zaplácnu nějakým dobovým seriálem, kde se neválčí. :D
Červnová nápověda skutečně vypadá jak školní skříňky, ale nemyslím si, že to bude tak jednoduché jako "seriál ze školního prostředí", protože to už jsme tu měli. (Ne, že by se snad témata nemohla opakovat, dříve nebo později na to stejně bude muset dojít...)
Ach jaj, ja som tušil, že som mal s tým 1923 počkať...
Musí se to odehrávat přesně v tomto období nebo to může začít dříve a skončit později? Mám na mysli Synové a dcery Jakuba skláře začíná v roce 1899 a zasahuje až do roku 1957
HansNovy napsal(a):
Musí se to odehrávat přesně v tomto období nebo to může začít dříve a skončit později? Mám na mysli Synové a dcery Jakuba skláře začíná v roce 1899 a zasahuje až do roku 1957
Asi stačí, když se většina děje bude odehrávat v udaném rozmezí.
Fruiko napsal(a):
A co taková The First Lady, kde se v daném období odehrává většina jedné dějové linie?
Fruiko napsal(a):
Měl bych podobný dotaz k Downton Abbey, někdo to navrhoval do seznamu, tak jestli stačí, že se v tom období odehrává tuším jen jedna série?
Lord Edmund Blackadder napsal(a):
Měl bych podobný dotaz k Downton Abbey, někdo to navrhoval do seznamu, tak jestli stačí, že se v tom období odehrává tuším jen jedna série?
DA začíná zprávou o potopení Titaniku (1912), jediná první série se odehrává v předválečném období a končí oznámením, že Británie vstoupila do války. Všechny zbylé série už se odehrávají v rámci zadání, tj. během WW1 a dvacátých let. :)
Počítá se do toho i alternativní historie (The Plot Against America)?
Najprv som sa vojnového seriálu obávala, ale nakoniec to bude v pohode. Ešteže som si odložila Les combattantes na neskôr 😁
A na jún to bude určite seriál zo školského prostredia, možno scéna so školskými skrinkami.