Diskuze k článku Netflix a sdílení hesel, otázky a odpovědi co se bude dít od března
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
2. 2. 2023 / 14:21:15 (před 93 týdny)
off

Při obratu Netflixu bych čekal, že si nakonec v různých státech prolobbují nějakou nenápadnou modifikaci DMCA (resp. místněplatných autorských zákonů), která umožní trestněprávně stíhat "neoprávněné užívání streamovací služby". Pochopitelně to bude schovaný někam pod neoprávněné užití autorského díla.

Strašák, pořádný Bubu!, "výchovně vysvětlovací kampaň" a nakonec pár exemplárních rozsudků se nepochybně projeví kladně na příjmech :-)

Čekal bych kampaň typu "Normální je nekrást."

Všem sreamovacím firmám jsem vděčný za to, že pro mě fungují jako dlouhodobý zdroj škodolibé zábavy :-)

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
2. 2. 2023 / 15:05:55 (před 93 týdny)
off

Jednou pirát, na furt pirát. :-)

IrmaVep
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
2. 2. 2023 / 15:17:07 (před 93 týdny)
on

Přiznávám se! :D I když ne zadarmo, stálo mě to krásných 80 Kč/měs... Holt s ním teda skončím a budu zase dokoukávat ta kvanta postahovaných serošů. A pak půjdu na nějaký čas ke konkurenci, mají pořád všichni ten měsíc zdarma??

petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
2. 2. 2023 / 16:52:36 (před 93 týdny)
off

Taky to mám teď za 80 Kč, ale u mě jim ten tah vyjde, zaregistruju se samostatně a zaplno. I když je fakt, že v poslední době koukám víc na HBO Max (bojím se, že to zmizí) a Disney+.

Corisan
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
2. 2. 2023 / 19:15:45 (před 93 týdny)
off

pořád jsem se nemohla dokopat k tomu to předplatné, které sdílím s bráchou zrušit, Netflix mě ale nakonec překecal :)

IN THE MIDDLE OF MY BACKSWING?!
zuzak
Redaktor | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
2. 2. 2023 / 21:06:16 (před 93 týdny)
off

Takhle akorát přijdou o předplatitele. Nejdražší služba u nás, vše ostatní do 200 Kč, něco dokonce do 100 Kč. Jakmile to k nám přijde a cena zůstane stejná, Netflix ruším. Naštěstí má dnes člověk hodně možností.

LuciaG
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
2. 2. 2023 / 21:22:31 (před 93 týdny)
off

Síce si Netflix platím a zdieľam ho s jednou osobou, ale po tomto kroku s nimi končím. Tiež mám predplatné aj iné streamovacie služby a mne samej sa Netflix tým pádom vôbec neoplatí. Do teraz som zvažovala či si predplatiť SkyShowtime. Tak teraz už je jasné, že namiesto Netflixu idem k nim.

A.R.G.U.S.
Redaktor | Cool level: 64 | Tyrion Lannister
2. 2. 2023 / 22:44:16 (před 93 týdny)
off

Nejlepší je, jak všichni píšou, že s Netlixem končí a přitom to ještě ani není zavedený, o tom se mluví už jak dlouho.

Pokud to nebude tolerovat jednoho uživatele z více zařízení z více míst tak to bude problém ale jinak jsem rád, že si tu službu můžu dovolit platit narozdíl od mnoha dalších. Co jsem zkoušel HBO nebo Disney tak Netlix nemá konkurenci.

andrea168
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
3. 2. 2023 / 06:58:38 (před 93 týdny)
off

Holt přestanu sledovat netflixové dokumenty.

IrmaVep
3. 2. 2023 / 07:37:15 (před 93 týdny)
on
A.R.G.U.S. napsal(a):

Nejlepší je, jak všichni píšou, že s Netlixem končí a přitom to ještě ani není zavedený, o tom se mluví už jak dlouho.

No tak já nevím, co bys čekal za jiné příspěvky pod článkem s takovým sdělením :D
A pochybuju, že se všichni odhlásí z Netflixu teď HNED, že jo.

Fruiko
Autor článku | Cool level: 125 | Peggy Carter
3. 2. 2023 / 08:59:23 (před 93 týdny)
off
A.R.G.U.S. napsal(a):

Pokud to nebude tolerovat jednoho uživatele z více zařízení z více míst tak to bude problém ale jinak jsem rád, že si tu službu můžu dovolit platit narozdíl od mnoha dalších. Co jsem zkoušel HBO nebo Disney tak Netlix nemá konkurenci.

Já si myslím, že to nebude tak horký. Předpokládám, že jim někdo řekl, že domácnost může mít víc IP. Existují lidi, co mají dynamické adresy. Takže to nejspíš bude trochu vysírací, ale ne zas tolik. + si myslím, že půjdou jen po těch největších sdílečích, co třeba jedou na rámec těch 4 profilů a ne, když to sdílí brácha se ségrou. Protože podle toho, co znám ze svého okolí, tak většina jede na principu 4 lidi na jeden účet na nejlepším tarifu. Z mého poledu to navíc ukazuje i maximální cenu, jakou lidi jsou ochotní akceptovat. Evidentně za 80 Kč měsíc by si to dali všichni. Ale 200 Kč už lidi donutí přemýšlet (navíc to není 200 Kč pokud chcete pořádnou kvalitu, že jo a platit si účet "pro čtyři" jen kvůli kvalitě je zvrácený), jestli si nedat část roku od Netflixu pauzu a pojedou stylem na jaře Netflix, v létě Disney, na podzim SkyShowtime a v zimě HBO. Ony ty věci z nich nezmizí (ehm... HBO) a pokud bude akutní potřeba, tak si je najdou někde jinde.

A furt doufám, že někdy vznikne něco, kde zaplatím jeden poplatek a budu mít přístup ke všem a nebudu to muset řešit, kde co je. Ale to je zatím utopie, ale myslím, že na to časem dojde. Protože stream wars spoustu služeb zabije a budou se postupně požírat na vzájem.

Jinak hlavní problém vidím v tom, že jestli to projde Netflixu, tak to do roka a do dne nasadí i další.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Editováno: 1x | Naposledy: 3. 2. 2023 / 09:00:19
Corisan
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
3. 2. 2023 / 11:09:43 (před 93 týdny)
off
A.R.G.U.S. napsal(a):

Dle článku jsem to pochopila tak, že reálně počínaje letošním březnem už si u nich neškrtnu, jelikož jeden účet sdílíme napříč dvěma městy... Tudíž nemá cenu si to dále platit. Zase až tak mě to netrápí, stejně stahuju všechno ostatní na co koukám a co na Netflixu není. A že tam toho není spousta.

Fruiko napsal(a):

A furt doufám, že někdy vznikne něco, kde zaplatím jeden poplatek a budu mít přístup ke všem a nebudu to muset řešit, kde co je. Ale to je zatím utopie, ale myslím, že na to časem dojde. Protože stream wars spoustu služeb zabije a budou se postupně požírat na vzájem.

Taky v to doufám. Přestala jsem piráti hudbu, protože Spotify je pohodlnější a nevadí mi za něj platit, stejně tak je to s hraním, kde je zase Steam. Tudíž mi stále hlava nebere, jak dneska nemůže existovat nějaká obdoba pro seriály, případně filmy :/

IN THE MIDDLE OF MY BACKSWING?!
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
3. 2. 2023 / 15:20:47 (před 93 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

...A furt doufám, že někdy vznikne něco, kde zaplatím jeden poplatek a budu mít přístup ke všem a nebudu to muset řešit, kde co je. Ale to je zatím utopie, ale myslím, že na to časem dojde.

To by byl případ, kdy bych přehodnotil postoj, ale:
1) Nemyslím si, že k tomu dojde z autorskoprávních a konkurenčních důvodů.
2) I kdyby byla vůle, tak není ekonomický důvod zpřístupňovat kousky s malou potenciální sledovaností.

CrazyGeek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
4. 2. 2023 / 10:59:54 (před 92 týdny)
off

Teď čtu, že už otočili a informace o pravidlech a trestání za sdílení hesel byla "tisková chyba"

Tak já nevím.

Začíná mi z toho všeho hrabat. Uwííííííí
Fruiko
4. 2. 2023 / 14:26:10 (před 92 týdny)
off
CrazyGeek napsal(a):

Teď čtu, že už otočili a informace o pravidlech a trestání za sdílení hesel byla "tisková chyba"

Tak já nevím.

Si myslím, že to je velice citlivé téma a hodně lidí to má postavené tak, že za 80 ve 4 fajn, ale jinak ulož.to a Netflix je velice na tenkém ledě, když na ně začne tlačit.

IrmaVep
1. 3. 2023 / 13:16:53 (před 89 týdny)
on

Víte něco nového k tomu, když už je tu ten březen? :D Švára nic nehlásí, tak to vyšumělo???

Fruiko
1. 3. 2023 / 13:43:50 (před 89 týdny)
off
IrmaVep napsal(a):

Víte něco nového k tomu, když už je tu ten březen? :D Švára nic nehlásí, tak to vyšumělo???

To vyšumělo. Zatím nasadili ve Španělsku, Portugalsku, Kanadě a NZ a čekají kolik lidí jim tomu zruší, než zkusí nasadit jinde.

_-0-_
1. 3. 2023 / 21:09:10 (před 89 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

To vyšumělo. Zatím nasadili ve Španělsku, Portugalsku, Kanadě a NZ a čekají kolik lidí jim tomu zruší, než zkusí nasadit jinde.

Mohli to napřed zkusit na zvířatech :-)