Diskuze k článku Netflix to s omezením sdílení účtů zkouší podruhé
Fruiko
Autor článku | Cool level: 125 | Peggy Carter
8. 2. 2023 / 23:00:52 (před 92 týdny)
off

V Kanadě rozjeli slušný haty. A přišli s docela dost situacemi, který normálního nesdílícího zákazníka mohou potkat a dost ho naserou, okud mu Netflix zablokuje zařízení. Hlavně co se týče těch smart TV, ty fakt s sebou každý týden z koleje nebudete vozit domů. Celé to postavit na IP adresách a domovské síti je dost na hlavu.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
8. 2. 2023 / 23:06:48 (před 92 týdny)
off

Netflix si platím tím stylem, že když se na něco fakt chci podívat, zaplatím si jeden měsíc, za tu dobu všechno nakoukám a zas mě tam tak rok nevidí. Protože ve chvíli, kdy je těch služeb snad 20, bych se nedoplatila a kdybych si měla vybrat, Netflix stejně někde nahoře mít nebudu. Takže z tohohle pohledu je mi to jedno. Pokud nebudou dělat hovadiny ve smyslu, že bude vadit, když nebudu neustále sedět přikurtovaná doma. Btw co na to říká EU a GDPR? IP adresu si může zařízení měnit samo kvůli bezpečnosti uživatele a to, že by mi Netflix hlídal polohu, se mi taky úplně "nepáčí".

Ale teda z externího pohledu je to fakt komický. U twitteru se ten chaos teď dá chápat, když tam Elon řádí jak šílenej, ale tady? Docela si podkopávají reputaci...

Editováno: 1x | Naposledy: 8. 2. 2023 / 23:15:40
Fruiko
Autor článku | Cool level: 125 | Peggy Carter
8. 2. 2023 / 23:17:30 (před 92 týdny)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Netflix si platím tím stylem, že když se na něco fakt chci podívat, zaplatím si jeden měsíc, za tu dobu všechno nakoukám a zas mě tam tak rok nevidí. Protože ve chvíli, kdy je těch služeb snad 20, si je fakt nebudu všechny platit. Takže z tohohle pohledu je mi to jedno. Pokud nebudou dělat hovadiny ve smyslu, že bude vadit, když nebudu neustále sedět přikurtovaná doma. Btw co na to říká EU a GDPR? IP adresu si může zařízení měnit samo kvůli bezpečnosti uživatele a to, že by mi Netflix hlídal polohu, se mi taky úplně "nepáčí".

Ale teda z externího pohledu je to fakt komický. U twitteru se ten chaos teď dá chápat, když tam Elon řádí jak šílenej, ale tady? Docela si podkopávají reputaci...

No hlavně Kanaďani řvou, že jim zdražilo jídlo a vůbec životní náklady vzhledem ke krizi v poslední době a teď mají platit víc za Netflix (nové účty či přikupování profilů)? Že se jim na to můžou vykašlat. Alespoň ušetří 20 dolarů měsíčně.

Si to moc dobře nenačasovali. Navíc tam relativně nedávno zdražovali.

Jinak celý jejich tarif systém je vzhledem k tomuhle pakárna. Platíš 4 obrazovky, tak jim může být fuk, kde a kdo na ně kouká.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
8. 2. 2023 / 23:31:05 (před 92 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

No hlavně Kanaďani řvou, že jim zdražilo jídlo a vůbec životní náklady vzhledem ke krizi v poslední době a teď mají platit víc za Netflix (nové účty či přikupování profilů)? Že se jim na to můžou vykašlat. Alespoň ušetří 20 dolarů měsíčně.

Si to moc dobře nenačasovali. Navíc tam relativně nedávno zdražovali.

Jinak celý jejich tarif systém je vzhledem k tomuhle pakárna. Platíš 4 obrazovky, tak jim může být fuk, kde a kdo na ně kouká.

Jasně, ve chvíli, kdy má člověk hluboko do kapsy, tak věci jako Netflix půjdou do háje jako první. Protože realisticky - kdo na to kouká fakt každý den? Nebo aspoň jednou za týden? Myslím, že dost lidí to nechává běžet ze setrvačnosti, protože jsou líní to rušit, a pak je to na ráně jako první, samozřejmě.

Vůbec když si musíš na rozumnou kvalitu platit minimálně dvě obrazovky, i když reálně využiješ jen jednu (jako pardon, ale neplatím si službu, abych na velký televizi na něco koukala v 720p, fakt to nevypadá dobře a v takové kvalitě si to najdu někde online i zdarma). Hlavně není to tak dávno, co Netflix sám k tomu sdílení hesel sám vybízel. Ale penízky utíkají a oni si podobně jako Prima tady v Česku myslí, že je na to někdo zvědavý. Za mě prostě úroveň toho contentu není na té úrovni, aby lidi měli důvod nezdrhnout jinam.

Editováno: 1x | Naposledy: 8. 2. 2023 / 23:33:23
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
9. 2. 2023 / 01:19:39 (před 92 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

V Kanadě rozjeli slušný haty. A přišli s docela dost situacemi, který normálního nesdílícího zákazníka mohou potkat a dost ho naserou, okud mu Netflix zablokuje zařízení. Hlavně co se týče těch smart TV, ty fakt s sebou každý týden z koleje nebudete vozit domů. Celé to postavit na IP adresách a domovské síti je dost na hlavu.

No, jen aby to nakonec nevázali na konkrétní zařízení, resp. na MAC adresy. BFU si ji nenaklonuje... To teprve naserou lidí :-)

Jinak opět děkuji Netflixu za pokračování tragikomedie. Jsem zvědavý na další díl.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
sonkad
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
9. 2. 2023 / 07:57:08 (před 92 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

Presne toto ma na tom najviac štve.

Ja som presne jeden z tých, čo majú zdieľaný účet a ak budem mať platiť 5+€ navyše k základnému sharovanému poplatku, tak s Netflixom proste končím a vrátim sa k iným metódam.. Takže v konečnom dôsledku určite veľa nových zákazníkov nezískajú, skôr stratia aj tých stávajúcich.

Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
9. 2. 2023 / 10:34:04 (před 92 týdny)
off
sonkad napsal(a):

Presne toto ma na tom najviac štve.

Ja som presne jeden z tých, čo majú zdieľaný účet a ak budem mať platiť 5+€ navyše k základnému sharovanému poplatku, tak s Netflixom proste končím a vrátim sa k iným metódam.. Takže v konečnom dôsledku určite veľa nových zákazníkov nezískajú, skôr stratia aj tých stávajúcich.

Je to tak. Netflix v poslední době doma sleduju už jenom já a na těch pár věcí, co tam je, se dokážu podívat jinak. Netflix nějak nechápe, že jejich business plán je být o epsilon menší voser než pirátění 🤷

Non cuspi causa qui non debe cuspire