Diskuze k článku Seriálem kolem světa: 7 zastávek v Austrálii
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
14. 2. 2023 / 21:25:27 (před 91 týdny)
on

Přemýšlím, kolik australských seriálů jsem viděla hlavně proto, že do Austrálie z Nového Zélandu přesídlila Danielle Cormack :D. Nicméně to nic neubírá na faktu, že Australské seriály mají svou kvalitu a že by jim člověk šanci dát měl.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
fabec1222
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
14. 2. 2023 / 22:07:20 (před 91 týdny)
off

Za mě chybí zmínka o "Stíny nad jezerem", to mě bavilo :)

andromache
14. 2. 2023 / 22:31:17 (před 91 týdny)
on
fabec1222 napsal(a):

Za mě chybí zmínka o "Stíny nad jezerem", to mě bavilo :)

Top of the Lake budou u Nového Zélandu :-).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
sandokan555
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
14. 2. 2023 / 22:33:21 (před 91 týdny)
on

Dakujem za pripomenutie ze my chyba posledna seria Harrow, uz pozeram, skoda ze to ukoncili dobra kriminalka. Teda neviem ci oficialne ukoncili u australcanov nie je iste ci za par rokov nenatocia dalsiu seriu ... .
Planujem pozriet na Upright a tie zahady Fisherovej.

chisko6
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
14. 2. 2023 / 23:13:47 (před 91 týdny)
off

Wentworth miluju, takže jsem ráda, že jste ho zahrnuli do článku. Přijde mi, že je nedoceněný, přitom mnohem lepší než OITNB (i když to mám taky ráda).
Jinak mám v plánu se podívat na Upright a docela mě zaujalo i Clickbait, tak třeba něco padne na výzvu. Nebo si možná ještě počkám na Nový Zéland, aby měla vybarvenou další část mapy:D

Lord Edmund Blackadder
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
14. 2. 2023 / 23:33:47 (před 91 týdny)
on

Ještě Skippy the Bush Kangaroo jako ikonický zástupce australské tvorby z dávné minulosti... :D

I have a cunning plan...
Editováno: 1x | Naposledy: 15. 2. 2023 / 00:02:17
andromache
15. 2. 2023 / 01:40:52 (před 91 týdny)
on
Lord Edmund Blackadder napsal(a):

Ještě Skippy the Bush Kangaroo jako ikonický zástupce australské tvorby z dávné minulosti... :D

Skippýýýý Skippýý Skippy je náš kamarááád.. :D :D. Jo pamatuju :D.

eliska krejci
Uživatel od první verze | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
15. 2. 2023 / 11:44:56 (před 91 týdny)
off

Trochu mi chybí zmínka o wolf creek, celou dobu jsem čekala, jestli se v článku objeví :D

Eliška
lenochod6
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
15. 2. 2023 / 20:26:29 (před 91 týdny)
off

Díky za tipy. Miss Fisher's Murder Mysteries mě rozhodně zaujaly.
Akorát teď mám ještě větší dilema, na co se mám podívat, abych splnila výzvu s protinožci: Top Of the Lake, The Brokenwood Mysteries nebo Miss Fisher's Murder Mysteries?
Každopádně moc hezký článek.

Editováno: 1x | Naposledy: 15. 2. 2023 / 20:26:51
carolos
Redaktor | Cool level: 61 | Leonard Hofstadter
15. 2. 2023 / 22:20:45 (před 91 týdny)
off

Seriál The Lost World je aj po rokoch mojou srdcovkou. Sobota dopoludnia na Markíze... Doteraz ma veľmi mrzí, že 3.séria sa skončila takým obrovským cliffhangerom :(

janulam11
VIP | Cool level: 18 | Kocour
15. 2. 2023 / 23:17:27 (před 91 týdny)
off

Pár australských seriálů jsem viděla, více či méně se mi líbily (Clickbait, Tidelands, Wenthwort, The Tourist) a na některé se chystám (Harrow), ale nebýt vskutku poutavé upoutávky od lenkaknel, seriál Upright by mi unikl a byla by to škoda. Je to originální, vtipné, dojemné, moc se mi líbí souhra mezi hlavními postavami a nejvíc hudební složka seriálu, hlavně písničky, které složil a v seriálu zpívá Tim Minchin.
Právě objevování takovýchto pokladů je na této rubrice skvělé :D

Editováno: 1x | Naposledy: 15. 2. 2023 / 23:23:47
andromache
16. 2. 2023 / 00:23:37 (před 91 týdny)
on
carolos napsal(a):

Seriál The Lost World je aj po rokoch mojou srdcovkou. Sobota dopoludnia na Markíze... Doteraz ma veľmi mrzí, že 3.séria sa skončila takým obrovským cliffhangerom :(

Jo, to mi povídej :(. Doteďka mě zajímá, jak by to asi vyřešili a jak (a jestli vůbec) by Plošinu nějak zachránili :(.

Case*Wawe*Make
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
16. 2. 2023 / 00:55:51 (před 91 týdny)
off
lenochod6 napsal(a):

Díky za tipy. Miss Fisher's Murder Mysteries mě rozhodně zaujaly.
Akorát teď mám ještě větší dilema, na co se mám podívat, abych splnila výzvu s protinožci: Top Of the Lake, The Brokenwood Mysteries nebo Miss Fisher's Murder Mysteries?
Každopádně moc hezký článek.

Pokud budeš sledovat Miss Fisher Murder Mystery, tak taky doporučuji Ms.Fisher Moderní Murder Mystery, kde je hlavní hrdinkou její neteř Peregrine

Jarda: Hospodou se rozezní varhany, Kachna může volat černý havrany. #Hospoda "Figure out what you're fighting for, and you'll be okay.~~ Wyatt Logan
Case*Wawe*Make
16. 2. 2023 / 00:59:08 (před 91 týdny)
off
andromache napsal(a):

Jo, to mi povídej :(. Doteďka mě zajímá, jak by to asi vyřešili a jak (a jestli vůbec) by Plošinu nějak zachránili :(.

Přesně , a jestli by se z Plošiny dostaly nebo by tam zůstali. Či by řekli něco o existenci Plošiny zpátky v Londýně.

Jarda: Hospodou se rozezní varhany, Kachna může volat černý havrany. #Hospoda "Figure out what you're fighting for, and you'll be okay.~~ Wyatt Logan
lenochod6
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
16. 2. 2023 / 10:11:48 (před 91 týdny)
off
Case*Wawe*Make napsal(a):

Pokud budeš sledovat Miss Fisher Murder Mystery, tak taky doporučuji Ms.Fisher Moderní Murder Mystery, kde je hlavní hrdinkou její neteř Peregrine

to zní taky zajímavě, teď co si vybrat jako první seriál ke sledování

andromache
16. 2. 2023 / 16:18:55 (před 91 týdny)
on

Přesně , a jestli by se z Plošiny dostaly nebo by tam zůstali. Či by řekli něco o existenci Plošiny zpátky v Londýně.

Jo.. A co Veronica? Zůstala by na Plošině? Nebo by s nimi odešla do Londýna? Tolik tolik otázek a žádná odpověď :(.

carolos
16. 2. 2023 / 21:48:34 (před 91 týdny)
off
andromache napsal(a):

Jo.. A co Veronica? Zůstala by na Plošině? Nebo by s nimi odešla do Londýna? Tolik tolik otázek a žádná odpověď :(.

Vynorilo sa tu hneď niekoľko otázok ohľadom Strateného sveta. Keďže tento seriál je mojou srdcovkou, tak viem na niektoré odpovedať.

Seriál bol pôvodne naplánovaný na 5.sérií. Ako sa blížilo nakrúcanie 3.série k záveru, Syndikát si objednal od tvorcov 4.sériu. Tvorcovia si teda sadli a napísali záver 3.série s cliffhangerom, ktorý by sa vyriešil hneď v úvode novej série. Zároveň vypracovali celkom rozsiahly koncept k 4.sérii spolu s nápadmi na príbehy. Tu je aspoň pár vecí, čo si pamätám:

- pochopiteľne Plošinu by Veronica zachránila, keďže je jej ochrankyňou, pričom by sa viac rozvinula mytológia o ochrancoch Plošiny a úlohu by v tom zohrala aj Marguerite.
- do seriálu sa mal vrátiť na 1 epizódu profesor Summerlee, ktorý by dal odpoveď na to, čo sa s ním stalo - žil by na rovnakom mieste ako Veronicina mama - v Avalone.
- návratu sa mal dočkať aj Malone, ktorý by k Veronicinej smole vrátil aj so svojou manželkou (ale tuším tam bolo zamýšľané, že by šlo o podvodníkov, démonov berúcich si podobu, ktorí sa chceli dostať k Veronice)
- keď už spomínam manželky - na Plošine sa mala objaviť aj Roxtonova stratená manželka-viem s to úplne predstaviť, ako by si s Margurite skočili do vlasov :D
- mala sa vyriešiť linka s Finn - nejakým spôsobom mali zabrániť katastrofe, ku ktorej malo dôjsť v budúcnosti
- na scéne sa mal objaviť nový, vysoko inteligentný druh dinosaura
- objaviť sa mal Challengerov syn (mal byť výtvorom nejakej mocnej bytosti ako poďakovanie Challengerovi)
- prostredníctvom vysielania mala dať expedícia vedieť svetu, že sú nažive (o dinosauroch by sa ale nestihli zmieniť), aby ochránili Roxtonov majetok
- opäť by sa vrátil Malone, ale tentokrát by to už bol on (žiaden dvojník)
- jedna epizóda mala vzdať poctu románu Mary Shelleyovej - Frankenstein
- a čo ma asi najviac mrzí, že k tomu nedošlo - mohli sa stretnúť dva najväčší génovia - Challengere a Sherlock Holmes, ktorého prenasledovanie Moriartyho privedie až na Plošinu

carolos
16. 2. 2023 / 21:58:02 (před 91 týdny)
off

Dostali by sa, ale nie všetci. Malo sa to skončiť 5.sériou.
Veronica by ako ochrankyňa zostala na Plošine spolu s Malonem. Challengere, Marguerite, Roxton a Summerlee by sa vrátili nazad do Londýna do Zoologickej spoločnosti. Na návrat by použili jaskyňu, v ktorej Challengere zostrojil teleportačné zariadenie (to, ktoré ich dostalo do budúcnosti k Finn). Avšak by sa opäť prerátal a zariadenie by ich poslalo do roku 2005. Niekde som čítal, že Veronica a Malone zistili, kam/do akého roku ich zariadenie poslalo. Našli spôsob, ako londýnsku spoločnosť kontaktovať. A tak keď sa Challenger a spol ocitnú v budúcnosti, privítajú ich vedci ako najväčších objaviteľov svojej doby

andromache
16. 2. 2023 / 22:09:02 (před 91 týdny)
on

carolos : Páni, ty jsi informovaný :-). Díky za vyřešení aspoň některých otázek.. Stejně bylo ale pěkně na pěst, že utli takhle blbě, když plán byl na pět sezon :(. Ach jo.

Case*Wawe*Make
17. 2. 2023 / 17:59:28 (před 91 týdny)
off
carolos napsal(a):

Dostali by sa, ale nie všetci. Malo sa to skončiť 5.sériou.
Veronica by ako ochrankyňa zostala na Plošine spolu s Malonem. Challengere, Marguerite, Roxton a Summerlee by sa vrátili nazad do Londýna do Zoologickej spoločnosti. Na návrat by použili jaskyňu, v ktorej Challengere zostrojil teleportačné zariadenie (to, ktoré ich dostalo do budúcnosti k Finn). Avšak by sa opäť prerátal a zariadenie by ich poslalo do roku 2005. Niekde som čítal, že Veronica a Malone zistili, kam/do akého roku ich zariadenie poslalo. Našli spôsob, ako londýnsku spoločnosť kontaktovať. A tak keď sa Challenger a spol ocitnú v budúcnosti, privítajú ich vedci ako najväčších objaviteľov svojej doby

A co Margaret a Roxton? Zůstaly by spolu. Někde jsem četla, že ano.

A co Finn nemohla být třeba spřízněna s Veronicou a Nedem.

Lord Edmund Blackadder
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
18. 2. 2023 / 10:36:04 (před 91 týdny)
on

carolos Díky za vyčerpávající soupis, co bylo naplánováno, tady je někdo fakt znalec :D. K seriálu jsem se bohužel ještě nedostal, ale rozhodně si v brzké době čas najdu. Ani jsem netušil, že mělo být sérií 5, tím víc se netěším na konec třetí už pěkně dopředu.

Objevil jsem soupis plánovaného pokračování, 30 stránek, kdyby si někdo chtěl počíst. Hádám, že to je jediná kompenzace za utnutí... Ale je to jenom pro čtvrtou sérii, o páté jsem nic nenašel.

I have a cunning plan...
Editováno: 1x | Naposledy: 18. 2. 2023 / 14:45:01
carolos
18. 2. 2023 / 16:09:00 (před 91 týdny)
off
Lord Edmund Blackadder napsal(a):

carolos Díky za vyčerpávající soupis, co bylo naplánováno, tady je někdo fakt znalec :D. K seriálu jsem se bohužel ještě nedostal, ale rozhodně si v brzké době čas najdu. Ani jsem netušil, že mělo být sérií 5, tím víc se netěším na konec třetí už pěkně dopředu.

Objevil jsem soupis plánovaného pokračování, 30 stránek, kdyby si někdo chtěl počíst. Hádám, že to je jediná kompenzace za utnutí... Ale je to jenom pro čtvrtou sérii, o páté jsem nic nenašel.

Díky za pochvalu, The Lost World je moja srdcovka, v podstate od momentu, čo som objavil knihu.

A ešte väčšie díky za vyhľadanie toho súpisu. Ja som to čítal kedysi veľmi dávno. Myslel som si, že to mám stiahnuté v počítači, ale nemohol som to nájsť. Super, aspoň si to opäť prečítam :)

Inak scenáristi, manželia Judith a Garfield Reeves-Stevensoví, sa ešte vrátili k dinosaurom. Písali scenáre ku kanadskému seriálu Primeval: New World