Diskuze k článku Rušení seriálů mění sledovací návyky lidí
uran
Uživatel od první verze | Cool level: 3 | Alexandr 'Lexa' Bůček
24. 3. 2023 / 12:43:39 (před 91 týdny)
off

Taky patřím do skupiny co čeká na oznámení druhé serie nebo uspokojivého uzavření první.

To samé mám i knižních sérií nebo jejich překladu a v neposlední řadě u EA u her.

Fruiko
Autor článku | Cool level: 126 | Galavant
24. 3. 2023 / 13:18:39 (před 91 týdny)
off

Já zkoušel ragellin wrap-watching, ale nesedí mi to. Postavy mě většinou po jedný či dvou sériích serou a musím si od nich dát pauzu. Případně mi to přijde moc jednotvárný a ubíjí mě to. Takže už jedu jen po sériích, což je přijatelná dávka.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
horseman
Dlouholetý uživatel | Cool level: 1 | Luke Dunphy
24. 3. 2023 / 14:02:37 (před 91 týdny)
off

Já mám zase raději, když pouštějí jeden díl za týden, než celou sérii ala Netflix!

Petyer
Redaktor | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
24. 3. 2023 / 14:29:37 (před 91 týdny)
off

Ja to mam mix. Pri niektorych serialoch hlavne epizodnych to pozeram tyzdenne, no pri takych, kde hlavna zapletka bezi celym serialom, tak to som si uz zvykol kuknut naraz 😉

petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 52 | Jayne Cobb
24. 3. 2023 / 14:46:54 (před 91 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

Já zkoušel ragellin wrap-watching, ale nesedí mi to. Postavy mě většinou po jedný či dvou sériích serou a musím si od nich dát pauzu. Případně mi to přijde moc jednotvárný a ubíjí mě to. Takže už jedu jen po sériích, což je přijatelná dávka.

Taky tak. Když jedu víc sérií najednou, tak i když jsem z 1. série nadšený, u 3. už mívám problémy s udržením pozornosti. Když to zase jedu po sériích, mám problém s tím, že když je mezi sériemi rok nebo i víc, tak už si tu předchozí zkouknutou za den dva nepamatuju :)

Fruiko
24. 3. 2023 / 16:55:01 (před 91 týdny)
off
petrSF napsal(a):

Taky tak. Když jedu víc sérií najednou, tak i když jsem z 1. série nadšený, u 3. už mívám problémy s udržením pozornosti. Když to zase jedu po sériích, mám problém s tím, že když je mezi sériemi rok nebo i víc, tak už si tu předchozí zkouknutou za den dva nepamatuju :)

Proto jsou ideální seriály, co jedou stylem příběh na sérii a všechno stihnou za sezónu vyřešit a vlastně jediné, co zůstává jsou postavy.

petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 52 | Jayne Cobb
24. 3. 2023 / 17:43:33 (před 91 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

Proto jsou ideální seriály, co jedou stylem příběh na sérii a všechno stihnou za sezónu vyřešit a vlastně jediné, co zůstává jsou postavy.

Jj, přesně. Nechápu, že tak všechno netočí, vždyť je to tak jasný :)

lenochod6
Dlouholetý uživatel | Cool level: 19 | Černá zmije
25. 3. 2023 / 09:50:02 (před 91 týdny)
off

To je zajímavé, ale chápu to, stále mám trauma z některých seriálů, kde bych chtěla nějakou druhou či třetí sérii a asi se už nedočkám, předpokládám. Tak doufejme, že se lídři stanic a streamovacích serverů z tohoto průzkumu poučí. I když to je asi marné přání.
Jinak já to mám různorodé, někdy sleduji staré dokončené seriály binge-watchingem, ale to spíš z toho důvodu, že jsem na ten seriál narazila až teď, nebo až teď mám na něho čas.
Pak jsou tady nové seriály, které když mě zaujmou, tak sleduji, tak jak jsou vydány, buď po jednom díle za týden nebo, když je jedna série celá naráz a pak vždy čekám a doufám, že budou další série.
Anebo to nějakým způsobem kombinuji, že binge-watchnu do aktuální série a pak už čekám zase s ostatními na další, tak jsem to měla myslím se Sherlockem, že jsem první dvě sjela zaráz, a pak jsem musela čekat, což byl velký náraz najednou čekat na třetí sérii a asi je to nejhorší kombinace pro mě.

Pouli
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 15 | Christopher Turk
26. 3. 2023 / 07:19:07 (před 91 týdny)
off

Tak hlavne aby se stanice poucili a zacali delat uzavrene konce.
Me strasne nevyhovuje, kdyz je prvni serie uspesna, tak natoci druhou. Takze mam mezi seriemi dva roky. To uz davno nevim, co bylo v prvni a druhou ani nezacinam.

Čas je relativní. Když sleduješ seriál, čas běží dvakrát rychleji, než když čekáš na titulky.
Ikoja
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
27. 3. 2023 / 13:59:48 (před 91 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

Přesně tak. Myslela jsem, že to mám jen já. Jsem ráda, že nás je víc. Ale bohužel mám rozdívaných takhle hooodně seriálů. A dost dlouho pak trvá než dostanu chuť se k tomu vrátit. Ale koukat na seriál už ani né díl po dílu, ale sérii po sérii preferuji pouze u seriálů co dobíhají z dob před Netflixem a jemu podobným. Jinak je lepší si počkat, jak to dopadne. Těch nekonců je poslední dobou víc a víc.

Fruiko
27. 3. 2023 / 14:39:00 (před 90 týdny)
off
Ikoja napsal(a):

Ale bohužel mám rozdívaných takhle hooodně seriálů. A dost dlouho pak trvá než dostanu chuť se k tomu vrátit.

To mi povídej, ale docela to trénuje paměť, to všechno udržet v hlavě a pak zase zpátky nahodit, kdo je kdo. :D